Buli
Progressive Sun ĂĄprilis 25.-Ă©n
ImageÚjabb hĂłnap, Ășjabb Progressive Sun az elektronikus zene szerelmeseinek! 2009. ĂĄprilis 25.-Ă©n 23:00-tĂłl a volt Tisza GyöngyĂ©ben.
Bastian
HunDeep
DOMYAN
The Freak Factory
PEAT
Magazin
Jegyzet
SzegĂ©nyek a hĂĄborĂșs idĂ”kben
AutĂłk
Chevrolet Matiz V8: Csöpp autó nagy "szívvel"
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
ElképesztÔ: Pagani replika Porsche alapokon
GyĂŒjtemĂ©ny
WebKozmo
Veresné Novåk Katalin: Kellenek a nÔk a közéletbe
Vajda JĂșlia: a fĂ©rfiak szeretik irĂĄnyĂ­tani a nĂ”ket
Relax
A férfi földrajza
Eltemette elefĂĄntja
Buli Buli
Hångri vagy Hångöri? - SZIN: måsodik nap
kmn   2007 August 25, Saturday  

HĂ©tvĂ©ge lĂ©vĂ©n az eddiginĂ©l is nagyobb tömeg, lassĂș kiszolgĂĄlĂĄs, hosszĂș ĂłrĂĄkon ĂĄt dumĂĄlĂł BadĂĄr SĂĄndor, Lovasi hobbizenekara, Emil.RuleZ!, PASO, MĂĄsfĂ©l, ColorStar Ă©s egy tisztessĂ©ges brit popzenekar tisztessĂ©ges koncertje a nagyszĂ­npadon. BeszĂĄmolĂł.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A SZIN harmadik, hivatalosan mĂĄsodik napjĂĄval a hĂ©tvĂ©ge is megĂ©rkezett, Ășgyhogy szĂĄmĂ­tani lehetett rĂĄ, hogy az eddigieknĂ©l is többen leszĂŒnk az Újszegedi PartfĂŒrdĂ”n pĂ©ntek este. Ugyan nem szĂĄmoltuk meg a jelenlĂ©vĂ”ket, de sejtĂ©sĂŒnk beigazolĂłdott: mintha tĂ©nyleg nehezebben lehetett volna közlekedni a helyszĂ­nek között tekergĂ” jĂĄrdĂĄkon Ă©s egy korsĂł sörĂ©rt is többet kellett izzadni a tömegben mĂĄr azoknĂĄl a sörcsapoknĂĄl is, ahol az elĂ”zĂ” kĂ©t nap mĂ©g könnyen az ĂĄhĂ­tott nedĂ»höz juthattunk. HĂ©tvĂ©gĂ©re a programok is igencsak besĂ»rĂ»södtek, szinte minden helyszĂ­nen valamilyen nagy Ă©rdeklĂ”dĂ©st kivĂĄltĂł fellĂ©pĂ” zenĂ©lt, Ă©s pĂ©ntek este lĂ©pett fel a nagyszĂ­npadon a fesztivĂĄl egyik hĂșzĂłneve, a brit Kosheen is, Ășgyhogy tĂ©nyleg nem lepĂ”dtĂŒnk meg az elĂ”zĂ” napinĂĄl kicsit nagyobb tömeg lĂĄttĂĄn.

A koncertek mellett, meg Ășgy ĂĄltalĂĄban is, az egyik legjobb dolog a SZIN-en, hogy van Godot DumaszĂ­nhĂĄz. Ha mĂĄr eleget szĂłrakoztunk fesztivĂĄlozĂł tĂĄrsaink pĂłlĂłin, frizurĂĄin Ă©s kĂŒlönbözĂ” ruhaköltemĂ©nyein Ă©s netĂĄn mĂĄr azt Ă©reznĂ©nk, hogy humor hiĂĄnyĂĄban vagyunk, akad biztos pont, ahova lehet menni röhögni. PĂ©nteken rĂĄadĂĄsul hosszĂș ĂłrĂĄkon keresztĂŒl szĂłrakoztathatta ezzel a programmal magĂĄt, akinek ehhez volt kedve, hiszen BadĂĄr SĂĄndor rekordkĂ­sĂ©rlete zajlott dĂ©lutĂĄn hĂĄrom Ă©s este tĂ­z között a valamikori Tisza Gyöngye diszkĂł alatti terĂŒleten, közvetlenĂŒl a fesztivĂĄl fĂ”bejĂĄrata mellett. Hogy ez a rekordkĂ­sĂ©rlet pontosan mit is takart, az szĂĄmunkra kĂ©rdĂ©ses. Nem tudjuk, hogy vajon Guinness-kĂ­sĂ©rlet zajlott-e, vagy BadĂĄr szimplĂĄn sajĂĄt dumarekordja megdöntĂ©sĂ©re tört, minden esetre belĂ”le ez utĂłbbit is simĂĄn kinĂ©zzĂŒk. Persze mindez valĂłjĂĄban nem is szĂĄmĂ­t, annĂĄl inkĂĄbb, hogy a lelkes közönsĂ©g lĂĄthatĂłan jĂłl szĂłrakozott BadĂĄr törtĂ©netein, amelyekbĂ”l mi a vĂ©ge felĂ© a Cadillac Drive forgatĂĄsĂĄhoz szĂŒksĂ©ges USA-vĂ­zum megszerzĂ©sĂ©nek sztorijĂĄt hallottuk, de nem mesĂ©ljĂŒk el, mert elĂ”ször is hosszĂș, mĂĄsodszor meg nem tudunk olyan jĂłl mesĂ©lni, mint a humorista, szĂłval, aki nem volt ott, az magĂĄra vessen.

BadĂĄr magĂĄnszĂĄma alatt persze egy rakĂĄs koncert zajlott a SZIN-en, volt Kowalsky meg a Vega, Emil Rulez!, a Lovasi AndrĂĄs hobbizenekarakĂ©nt aposztrofĂĄlt Kiscsillag, Pannonia Allstars Ska Orchestra, MĂĄsfĂ©l, TĂŒndĂ©rground, ColorStar, sĂ”t, minden idĂ”k legtökösebb magyar televĂ­ziĂłs mĂ»sorvezetĂ”je, a zenei munkĂĄssĂĄgĂĄrĂłl persze sokkal jobban ismert Török ÁdĂĄm is jĂĄtszott a Minivel.

Este tĂ­ztĂ”l a Pepsi SzĂ­npadon - ahol egĂ©szen eddig nem is jĂĄrtunk - a Hooligans zenĂ©lt, akiket bĂĄr egyĂĄltalĂĄn nem ĂĄllt szĂĄndĂ©kunkban meghallgatni, de ha a tĂĄrsasĂĄgban lĂĄnyok (oh, pardon, hölgyek) is vannak, akkor sajnos nem lehet kihagyni az ilyen fĂ©lmeztelenĂŒl Ă©neklĂ” nyĂĄlrockkereket sem. Ahogy odaĂ©rtĂŒnk, rögtön a szĂ­npaddal szemben lĂ©vĂ” sörsĂĄtor felĂ© vettĂŒk az irĂĄnyt, de bĂĄr ne tettĂŒk volna: minimum hĂșsz percig ĂĄlltunk sorba kĂ©t korsóért Ă©s ez mĂĄr nem az elsĂ” volt az idei SZIN-en. TalĂĄn Ă©rdemes lenne a fesztivĂĄl szervezĂ”inek szĂĄmĂ­tĂĄsba venni, hogy ekkora tömeg esetĂ©n egy-egy ilyen italpultnĂĄl ne ketten, vagy jĂł esetben hĂĄrman dolgozzanak, hanem mondjuk dupla ennyien. Így talĂĄn elkerĂŒlhetĂ” lenne a tumultus.

SokĂĄig nem töltöttĂŒk az idĂ”nket a Hooligans-koncert tĂĄrsasĂĄgĂĄban, mĂĄr csak azĂ©rt sem, mert a nagyszĂ­npadon idĂ” közben megkezdĂ”dött a brit Kosheen mĂ»sora. A fesztivĂĄl kezdete Ăłta megĂĄllapĂ­tottuk, hogy ez az a zenekar, akiket a SZIN közönsĂ©gĂ©nek 90%-a kizĂĄrĂłlag egyetlen szĂĄm alapjĂĄn ismer. Persze ezen nem lepĂ”dtĂŒnk meg egy kicsit sem, hiszen egy olyan zenekarrĂłl van szĂł, akik Ășgy jĂł 6-7 Ă©ve megĂ­rtĂĄk az ezredfordulĂł Ăłta eltelt Ă©vek egyik legnagyobb klubhimnuszĂĄt Ă©s akkora dobĂĄsuk azĂłta sem volt mĂ©g egy. A Hide U-t nagyjĂĄbĂłl mindenki ismeri tĂ”lĂŒk a 16-32 Ă©ves korosztĂĄlybĂłl, mĂ©g az is, aki a zenekar nevĂ©t soha Ă©letĂ©ben nem hallotta. Vannak persze mĂ©g egyĂ©b Ășgynevezett Kosheen-slĂĄgerek, de ezek nĂ©pszerĂ»sĂ©ge össze sem mĂ©rhetĂ” az elĂ”bb emlĂ­tettĂ©vel. Ennek ellenĂ©re azonban - fĂ©lreĂ©rtĂ©s ne essĂ©k - a Kosheen korĂĄnt sem egy egyszĂĄmos, gyenge zenekar, sĂ”t. A Kosheen egy teljesen tisztessĂ©ges popcsapat, olyan, akiket egy jĂł fesztivĂĄlon egyĂĄltalĂĄn nem esik rosszul meghallgatni. Persze az is igaz, hogy MagyarorszĂĄgon kĂ­vĂŒl nincs a vilĂĄgon mĂ©g egy orszĂĄg, legalĂĄbbis tĂ”lĂŒnk nyugatra tuti nincs, ahol Ă”k headlinerek lennĂ©nek, de ezen tegyĂŒk tĂșl magunkat gyorsan, plĂĄne, ha szĂĄmĂ­tĂĄsba vesszĂŒk, hogy kĂ©t Ă©ve kik voltak a nagyszĂ­npad kĂŒlföldi sztĂĄrjai.

Mire SZIN egyik örök talĂĄlkozĂĄsi pontjĂĄhoz, a PartfĂŒrdĂ” Kerek-perecĂ©hez, a kĂ©k Nivea-gömbhöz Ă©rtĂŒnk, mĂĄr a zenekar egyik legutĂłbbi slĂĄgerĂ©t az Overkillt jĂĄtszotta, majd sorra jöttek szĂĄmok a korĂĄbbi lemezekrĂ”l Ă©s a legutĂłbbi albumrĂłl. Nem csalĂłdtunk: a kezdetekben, mĂ©g az Ă©vtized elejĂ©n drum and bass-csapatkĂ©nt aposztrofĂĄlt banda mostanra rĂ©g tĂșlhaladt azon, hogy pusztĂĄn a partikon mĂĄr az ĂĄltalĂĄnos iskolĂĄsokkal is megkedveltetett tört ritmuskĂ©pletekbĂ”l ĂĄllĂł groove-okra Ă©nekeltessĂ©k kellemes hangĂș Ă©nekesnĂ”jĂŒket, Ășgyhogy egy teljesen vĂĄllalhatĂł popdalokbĂłl, összessĂ©gĂ©ben könnyen emĂ©szthetĂ”, kellemes, ugyanakkor könnyen is felejthetĂ” zenĂ©kbĂ”l ĂĄllĂł koncertet kaptunk pĂ©ntek este a SZIN-en, ahol persze az összes slĂĄgerĂŒket eljĂĄtszottĂĄk. KorĂĄbbi megĂĄllapĂ­tĂĄsunk is beigazolĂłdott, elnĂ©zve a nagyszĂ­npad elĂ© összeverĂ”dött közönsĂ©get: amint felcsendĂŒltek a Hide U kezdĂ” hangjai, egy emberkĂ©nt emelte a levegĂ”be a kezĂ©t gyakorlatilag mindenki, az egyĂ©b, mĂ©g valamennyire ismertebb slĂĄgereknĂ©l (Suicide, Hungry, Catch) viszont mĂĄr csak nagyjĂĄbĂłl minden tizedik embert tudta a refrĂ©nt, a többi szĂĄmot pedig gyakorlatilag szinte senki nem ismerte. LeszĂĄmĂ­tva persze nĂ©hĂĄny rajongĂłt. De sebaj, most megismertĂ©k a többiek is, Ă©s nem panaszkodhatnak. A zenekar bĂĄr nem vĂĄltotta meg a vilĂĄgot a Tisza partjĂĄn pĂ©ntek este, de azt sem mondhatnĂĄnk, hogy rossz koncertet adtak volna. Csak magunkat ismĂ©telhetjĂŒk: egy tisztessĂ©ges popbandĂĄt lĂĄttunk, akiket jĂłl esett meghallgatni.

A nagyszĂ­npad pĂ©ntek esti utolsĂł koncertje utĂĄn a közönsĂ©g nagy rĂ©sze lĂĄthatĂłan a Red Lounge, a Cordials Caribien Beach (közkeletĂ»bb nevĂ©n: Jamaika-medence) Ă©s a Jate Klub SĂĄtor felĂ© vette az irĂĄnyt, itt mĂ©g hajnalig tartott a mulatozĂĄs. A Jate Klub sĂĄtrĂĄban Ă©s a Red Lounge-ban is elsĂ”sorban a drum and bass uralta a terepet, mĂ­g a fesztivĂĄl talĂĄn legkellemesebb helyszĂ­nĂ©n, a Caribien Beach-en ragga ritmusokra rĂĄzhatta mindenki, amije van. És rĂĄztĂĄk is, fĂ”leg a lĂĄnyok a lĂĄthatĂłan manapsĂĄg egyre nĂ©pszerĂ»bb ritmusokra. Az italpultnĂĄl persze itt is hatalmas sor ĂĄllt vĂ©gig, viszont itt a megszokott italok mellett finom koktĂ©lokat is lehetett kapni, egysĂ©gĂĄron.

A buli a SZIN-en a harmadik (bocs, mĂĄsodik) napon a megszokott mĂłdon nagyjĂĄbĂłl hajnal nĂ©gyig tartott. MĂĄr csak egy nap van hĂĄtra. Hamarosan jövĂŒnk Ășjra.

Galériåink:
KapcsolĂłdĂł anyagok:

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Szines



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player