Buli
Progressive Sun április 25.-én
ImageÚjabb hónap, újabb Progressive Sun az elektronikus zene szerelmeseinek! 2009. április 25.-én 23:00-tól a volt Tisza Gyöngyében.
Bastian
HunDeep
DOMYAN
The Freak Factory
PEAT
Magazin
Mozi hírek
Mozi hírek - 2010. szeptember 15.
Zenei hírek
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Jegyzet
Mi is az az Ulysses?
Webrádió Klub
A szegedi fociról csetelünk
Bulvár
Visszavihetik Franciaországba Ophelie holttestét
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Múzeumba került az első, 1898-ban készült Porsche
Programajánló
December 2018
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Gitárprímás Szegeden
!Deladap: hamisítatlan elektronikus cigányzene
Uccai dumák
Változó világ
Bulvár
Visszavihetik Franciaországba Ophelie holttestét
Rejtélyes börtönhalál
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Testreszabott száguldozás
Buli
Bastian
DOMYAN
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Futballmeccsen
Eltemette elefántja
Buli Buli
Hángri vagy Hángöri? - SZIN: második nap
kmn   2007 August 25, Saturday  

Hétvége lévén az eddiginél is nagyobb tömeg, lassú kiszolgálás, hosszú órákon át dumáló Badár Sándor, Lovasi hobbizenekara, Emil.RuleZ!, PASO, Másfél, ColorStar és egy tisztességes brit popzenekar tisztességes koncertje a nagyszínpadon. Beszámoló.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A SZIN harmadik, hivatalosan második napjával a hétvége is megérkezett, úgyhogy számítani lehetett rá, hogy az eddigieknél is többen leszünk az Újszegedi Partfürdőn péntek este. Ugyan nem számoltuk meg a jelenlévőket, de sejtésünk beigazolódott: mintha tényleg nehezebben lehetett volna közlekedni a helyszínek között tekergő járdákon és egy korsó sörért is többet kellett izzadni a tömegben már azoknál a sörcsapoknál is, ahol az előző két nap még könnyen az áhított nedűhöz juthattunk. Hétvégére a programok is igencsak besűrűsödtek, szinte minden helyszínen valamilyen nagy érdeklődést kiváltó fellépő zenélt, és péntek este lépett fel a nagyszínpadon a fesztivál egyik húzóneve, a brit Kosheen is, úgyhogy tényleg nem lepődtünk meg az előző napinál kicsit nagyobb tömeg láttán.

A koncertek mellett, meg úgy általában is, az egyik legjobb dolog a SZIN-en, hogy van Godot Dumaszínház. Ha már eleget szórakoztunk fesztiválozó társaink pólóin, frizuráin és különböző ruhakölteményein és netán már azt éreznénk, hogy humor hiányában vagyunk, akad biztos pont, ahova lehet menni röhögni. Pénteken ráadásul hosszú órákon keresztül szórakoztathatta ezzel a programmal magát, akinek ehhez volt kedve, hiszen Badár Sándor rekordkísérlete zajlott délután három és este tíz között a valamikori Tisza Gyöngye diszkó alatti területen, közvetlenül a fesztivál főbejárata mellett. Hogy ez a rekordkísérlet pontosan mit is takart, az számunkra kérdéses. Nem tudjuk, hogy vajon Guinness-kísérlet zajlott-e, vagy Badár szimplán saját dumarekordja megdöntésére tört, minden esetre belőle ez utóbbit is simán kinézzük. Persze mindez valójában nem is számít, annál inkább, hogy a lelkes közönség láthatóan jól szórakozott Badár történetein, amelyekből mi a vége felé a Cadillac Drive forgatásához szükséges USA-vízum megszerzésének sztoriját hallottuk, de nem meséljük el, mert először is hosszú, másodszor meg nem tudunk olyan jól mesélni, mint a humorista, szóval, aki nem volt ott, az magára vessen.

Badár magánszáma alatt persze egy rakás koncert zajlott a SZIN-en, volt Kowalsky meg a Vega, Emil Rulez!, a Lovasi András hobbizenekaraként aposztrofált Kiscsillag, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Másfél, Tündérground, ColorStar, sőt, minden idők legtökösebb magyar televíziós műsorvezetője, a zenei munkásságáról persze sokkal jobban ismert Török Ádám is játszott a Minivel.

Este tíztől a Pepsi Színpadon - ahol egészen eddig nem is jártunk - a Hooligans zenélt, akiket bár egyáltalán nem állt szándékunkban meghallgatni, de ha a társaságban lányok (oh, pardon, hölgyek) is vannak, akkor sajnos nem lehet kihagyni az ilyen félmeztelenül éneklő nyálrockkereket sem. Ahogy odaértünk, rögtön a színpaddal szemben lévő sörsátor felé vettük az irányt, de bár ne tettük volna: minimum húsz percig álltunk sorba két korsóért és ez már nem az első volt az idei SZIN-en. Talán érdemes lenne a fesztivál szervezőinek számításba venni, hogy ekkora tömeg esetén egy-egy ilyen italpultnál ne ketten, vagy jó esetben hárman dolgozzanak, hanem mondjuk dupla ennyien. Így talán elkerülhető lenne a tumultus.

Sokáig nem töltöttük az időnket a Hooligans-koncert társaságában, már csak azért sem, mert a nagyszínpadon idő közben megkezdődött a brit Kosheen műsora. A fesztivál kezdete óta megállapítottuk, hogy ez az a zenekar, akiket a SZIN közönségének 90%-a kizárólag egyetlen szám alapján ismer. Persze ezen nem lepődtünk meg egy kicsit sem, hiszen egy olyan zenekarról van szó, akik úgy jó 6-7 éve megírták az ezredforduló óta eltelt évek egyik legnagyobb klubhimnuszát és akkora dobásuk azóta sem volt még egy. A Hide U-t nagyjából mindenki ismeri tőlük a 16-32 éves korosztályból, még az is, aki a zenekar nevét soha életében nem hallotta. Vannak persze még egyéb úgynevezett Kosheen-slágerek, de ezek népszerűsége össze sem mérhető az előbb említettével. Ennek ellenére azonban - félreértés ne essék - a Kosheen koránt sem egy egyszámos, gyenge zenekar, sőt. A Kosheen egy teljesen tisztességes popcsapat, olyan, akiket egy jó fesztiválon egyáltalán nem esik rosszul meghallgatni. Persze az is igaz, hogy Magyarországon kívül nincs a világon még egy ország, legalábbis tőlünk nyugatra tuti nincs, ahol ők headlinerek lennének, de ezen tegyük túl magunkat gyorsan, pláne, ha számításba vesszük, hogy két éve kik voltak a nagyszínpad külföldi sztárjai.

Mire SZIN egyik örök találkozási pontjához, a Partfürdő Kerek-perecéhez, a kék Nivea-gömbhöz értünk, már a zenekar egyik legutóbbi slágerét az Overkillt játszotta, majd sorra jöttek számok a korábbi lemezekről és a legutóbbi albumról. Nem csalódtunk: a kezdetekben, még az évtized elején drum and bass-csapatként aposztrofált banda mostanra rég túlhaladt azon, hogy pusztán a partikon már az általános iskolásokkal is megkedveltetett tört ritmusképletekből álló groove-okra énekeltessék kellemes hangú énekesnőjüket, úgyhogy egy teljesen vállalható popdalokból, összességében könnyen emészthető, kellemes, ugyanakkor könnyen is felejthető zenékből álló koncertet kaptunk péntek este a SZIN-en, ahol persze az összes slágerüket eljátszották. Korábbi megállapításunk is beigazolódott, elnézve a nagyszínpad elé összeverődött közönséget: amint felcsendültek a Hide U kezdő hangjai, egy emberként emelte a levegőbe a kezét gyakorlatilag mindenki, az egyéb, még valamennyire ismertebb slágereknél (Suicide, Hungry, Catch) viszont már csak nagyjából minden tizedik embert tudta a refrént, a többi számot pedig gyakorlatilag szinte senki nem ismerte. Leszámítva persze néhány rajongót. De sebaj, most megismerték a többiek is, és nem panaszkodhatnak. A zenekar bár nem váltotta meg a világot a Tisza partján péntek este, de azt sem mondhatnánk, hogy rossz koncertet adtak volna. Csak magunkat ismételhetjük: egy tisztességes popbandát láttunk, akiket jól esett meghallgatni.

A nagyszínpad péntek esti utolsó koncertje után a közönség nagy része láthatóan a Red Lounge, a Cordials Caribien Beach (közkeletűbb nevén: Jamaika-medence) és a Jate Klub Sátor felé vette az irányt, itt még hajnalig tartott a mulatozás. A Jate Klub sátrában és a Red Lounge-ban is elsősorban a drum and bass uralta a terepet, míg a fesztivál talán legkellemesebb helyszínén, a Caribien Beach-en ragga ritmusokra rázhatta mindenki, amije van. És rázták is, főleg a lányok a láthatóan manapság egyre népszerűbb ritmusokra. Az italpultnál persze itt is hatalmas sor állt végig, viszont itt a megszokott italok mellett finom koktélokat is lehetett kapni, egységáron.

A buli a SZIN-en a harmadik (bocs, második) napon a megszokott módon nagyjából hajnal négyig tartott. Már csak egy nap van hátra. Hamarosan jövünk újra.

Galériáink:
Kapcsolódó anyagok:

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SzinesContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player