Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Relax
Futballmeccsen
Vidám képek
Filmleírások
Szex, csajok, Ibiza
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Dina Rubina: Felső-Maszlofkán
Munkatársunktól   2007 July 19, Thursday  
Image
Finoman, „nőiesen”, gyengéd humorral tárja az olvasó elé a felfejthetetlen, megoldhatatlan problémákat, az emberi kapcsolatok bonyolult hálózatát.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Dina Rubina: Felső-Maszlofkán

Gabo, 2007

Első ízben jelent meg magyarul könyve az Izraelben élő, ukrán származású, Üzbegisztánban született írónőnek. Az életrajz áthatja a kiadványban található regényt, s mindhárom kisregényt is. A történetek megközelítése egészen finom, könnyed. A mélyben rejlő, megelevenedő lelki folyamatok leírása, pontos boncolgatása női tollra vall.

A számkivetettség, az otthontalanság megjelenését mi sem mutatja jobban, mint a Zeneórák című elbeszélés, amely egy olyan családról szól, amely egy jobb élet reményében és az összetartozás nehézségeivel küszködve a szakadék szélére sodródik egy számukra „új országban".

Mind a négy írás bonyolult családi kapcsolatokat, érzelmi sokszögeket tár elénk. Rubina hagyományos prózai eszközökkel építkezik. Finoman, „nőiesen", gyengéd humorral tárja az olvasó elé a felfejthetetlen, megoldhatatlan problémákat, az emberi kapcsolatok bonyolult hálózatát. Láthatjuk, hogy az érzelmek terén nincsenek örök, egyoldalú igazságok.

Mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a valóban szép irodalmat.

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!
 • A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indít a Webradio oldalán. Ezen a lapon rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.


  Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!  Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gyűjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player