Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idõ
ImageA Tájképre nincs idõ úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regénybõl, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Mrcius 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
Futballmeccsen
Filmleírások
A tûzben edzett férfi
Terminál
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Dina Rubina: Felsõ-Maszlofkán
Munkatársunktól   2007 July 19, Thursday  
Image
Finoman, „nõiesen”, gyengéd humorral tárja az olvasó elé a felfejthetetlen, megoldhatatlan problémákat, az emberi kapcsolatok bonyolult hálózatát.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Dina Rubina: Felsõ-Maszlofkán

Gabo, 2007

Elsõ ízben jelent meg magyarul könyve az Izraelben élõ, ukrán származású, Üzbegisztánban született írónõnek. Az életrajz áthatja a kiadványban található regényt, s mindhárom kisregényt is. A történetek megközelítése egészen finom, könnyed. A mélyben rejlõ, megelevenedõ lelki folyamatok leírása, pontos boncolgatása nõi tollra vall.

A számkivetettség, az otthontalanság megjelenését mi sem mutatja jobban, mint a Zeneórák címû elbeszélés, amely egy olyan családról szól, amely egy jobb élet reményében és az összetartozás nehézségeivel küszködve a szakadék szélére sodródik egy számukra „új országban".

Mind a négy írás bonyolult családi kapcsolatokat, érzelmi sokszögeket tár elénk. Rubina hagyományos prózai eszközökkel építkezik. Finoman, „nõiesen", gyengéd humorral tárja az olvasó elé a felfejthetetlen, megoldhatatlan problémákat, az emberi kapcsolatok bonyolult hálózatát. Láthatjuk, hogy az érzelmek terén nincsenek örök, egyoldalú igazságok.

Mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a valóban szép irodalmat.

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!
 • A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indít a Webradio oldalán. Ezen a lapon rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhetõ könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeirõl, szolgáltatásairól is.


  Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!  Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow Gyûjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player