Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idõ
ImageA Tájképre nincs idõ úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regénybõl, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Mrcius 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyû ma dékánnak lenni
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Vidám képek
A férfi földrajza
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Irena Dousková: Weöres Csepel
Munkatársunktól   2007 April 02, Monday  
Image
A történet igen egyszerû: Helenka, a nicíni általános iskola második osztályos tanulója, a csehszlovák hetvenes évek, a Gustáv Husák nevével fémjelzett normalizáció furcsa világában él.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Irena Dousková: Weöres Csepel

Kalligram, 2006

Korunk egyik legtöbbet emlegetett divathulláma a retro. Találkozhatunk vele a ruhaiparban, a lakberendezésben, a zenében. Miért pont az irodalom maradna ki? Alkotói korba lépett az a generáció, mely az elmúlt rendszernek már szinte csak a szépségét látta. Szépségét? Ki tudja. Talán erre a kérdésre is keresi a választ a fiatal cseh írónõ könyve. Kicsit megkésve jutott el hozzánk, hiszen Csehországban már 2002-ben az év könyve lett. Azonban a könyv, bár a hetvenes években játszódik, most is aktuális. A címadás a fordítót (Csoma Borbála) dicséri, hiszen az eredeti cseh is egy név/szó játék (Hrdý Budzes). A történet igen egyszerû: Helenka, a nicíni általános iskola második osztályos tanulója, a csehszlovák hetvenes évek, a Gustáv Husák nevével fémjelzett normalizáció furcsa világában él. Egyszer a rádióban felfigyel Stanislav Kostka Neumann egy versre, amelynek kezdõ sorát félrehallja, félremagyarázza, és a furcsa betûhalmazból egy igazi hõst kreál magának, Hrdy Budzest (a magyar fordításban Weöres Csepelt). Elhatározza, hogy olyan bátor és kitartó lesz, mint õ és igyekszik úgy viselkedni, hogy méltó lehessen Weöres Csepel elismerésére...A végkifejlet azonban a korábbi hõsöket a mélybe taszítja.

A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indít a Webradio oldalán. Ezen a lapon rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhetõ könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeirõl, szolgáltatásairól is.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow GyûjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player