Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Modellek
Leila
Történelmi évfordulók
Párizs bukása 2.
Szegedi írók
Üzenetek egy elsüllyedt vilából
Szabadegyetem - Szeged
Tóth Ágota egyetemi docens előadása
Színielőadások
Mandragóra
Filmleírások
Red
Hírlevél
Hírlevél
Arcképcsarnok
Kovács Béla -generációk francia tanára
Úton
A haragos zöld honában
Kipróbáltuk
Esőben csendesebb a borfesztivál
Programajánló
Október 2019
H K S C P S V
301 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyű ma dékánnak lenni
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Relax
Futballmeccsen
A hőskor hősei 2
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Irena Dousková: Weöres Csepel
Munkatársunktól   2007 April 02, Monday  
Image
A történet igen egyszerű: Helenka, a nicíni általános iskola második osztályos tanulója, a csehszlovák hetvenes évek, a Gustáv Husák nevével fémjelzett normalizáció furcsa világában él.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Irena Dousková: Weöres Csepel

Kalligram, 2006

Korunk egyik legtöbbet emlegetett divathulláma a retro. Találkozhatunk vele a ruhaiparban, a lakberendezésben, a zenében. Miért pont az irodalom maradna ki? Alkotói korba lépett az a generáció, mely az elmúlt rendszernek már szinte csak a szépségét látta. Szépségét? Ki tudja. Talán erre a kérdésre is keresi a választ a fiatal cseh írónő könyve. Kicsit megkésve jutott el hozzánk, hiszen Csehországban már 2002-ben az év könyve lett. Azonban a könyv, bár a hetvenes években játszódik, most is aktuális. A címadás a fordítót (Csoma Borbála) dicséri, hiszen az eredeti cseh is egy név/szó játék (Hrdý Budzes). A történet igen egyszerű: Helenka, a nicíni általános iskola második osztályos tanulója, a csehszlovák hetvenes évek, a Gustáv Husák nevével fémjelzett normalizáció furcsa világában él. Egyszer a rádióban felfigyel Stanislav Kostka Neumann egy versre, amelynek kezdő sorát félrehallja, félremagyarázza, és a furcsa betűhalmazból egy igazi hőst kreál magának, Hrdy Budzest (a magyar fordításban Weöres Csepelt). Elhatározza, hogy olyan bátor és kitartó lesz, mint ő és igyekszik úgy viselkedni, hogy méltó lehessen Weöres Csepel elismerésére...A végkifejlet azonban a korábbi hősöket a mélybe taszítja.

A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indít a Webradio oldalán. Ezen a lapon rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player