Dosszié
PICK Szeged videó archívum 2008 tavasz
Emlékszel arra a gólra? Hányszor hangzik el ez a kérdés!
Most itt az élő emlékezet: a Pick meccseit bármikor elérheti a videóarchívumban. Itt és most a 2008 tavaszi idény.
PICK Szeged videó archívum 2007 ősz
M5 autópálya dosszié
Tisza 2006 tavasz
Országgyűlési választások 2006.
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Április 2021
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Relax
A hőskor hősei 2
Eltemette elefántja
Dosszié Dosszié
Szeged Televízió dosszié
Munkatársunktól   2007 March 13, Tuesday  

A Szeged Televízió témájának dossziéja.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

 

A Városi Televízió a Szeged Televízió csatornáját kéri
2004. február 6.
A Városi TV kaphatja meg a másfél hónapja nem működő Szeged TV csatornáját a városi kábelhálózaton, miután a bíróság elrendelte a harmincmillió forint tartozást felhalmozott Szeged Televízió Kft. felszámolását.
bővebben

Szeged TV: januárban újra adás?
2003. december 27.
Egyelőre nincs semmilyen változás a Szeged TV helyzetében, mondta Arató László, ügyvezető igazgató. A vegyes tulajdonú tévé, melynek részben a Profond illetve a Szegedi Önkormányzat a birtokosa, jelenleg az ügyvezető igazgatót is nélkülözi, mert Arató László eddigi ügyvezető lemondott.
bővebben

Ismét szünetel a Szeged TV
2003. december 20.
Pénteken már nem közvetítette a városházán tartott Közgyűlést a Szeged Televízió. Este sem jelentkeztek a szokásos Híradóval, helyette az állóképes hirdetéseket sugározzák azóta is.
bővebben

Bartha nem lesz tulajdonosa a Szeged TV-nek 
2003. szeptember 12.
Bartha László a városban elterjedt hírekkel ellentétben nem kíván üzletrészt szerezni a Szeged TV-ben. 
bővebben

Ismét Arató László lesz a Szeged TV vezetője
2003. augusztus 25.
A Webrádió információi szerint a Szeged TV korábbi vezetője, a jelenleg a Hír Tv tudósítójaként dolgozó Arató László irányítja majd ismét a csatornát.
bővebben

Tulajdonos- és vezetőváltás a Szeged TV-nél
2003. augusztus 25.
Eladja üzletrészét a Szeged Televízió magántulajdonosa, és szeptember 1-től leköszön a cég ügyvezetője is. A régi tulajdonos szerint a műsorszolgáltatás folyamatos lesz.
bővebben

Magyar Nemzet a Szeged TV-ről
2003. július 14.
A médiahatóság fenntartotta a Szeged Televízió kft. műsorszolgáltatási szerződésének áprilisi felmondó határozatát, értesült a Magyar Nemzet.
bővebben

Szeged TV: Ismét vita és helyreigazítás
2003. április 26.
Éles vita alakult ki a Szegedi Közgyűlésben, a Városi Televízió ügyében.
bővebben

Foglalás a Szeged TV-nél
2003. április 23.
3 millió forint kifizetetlen iparűzési adó, és annak járulékai behajtása miatt szerdán végrehajtók jelentek meg a Szeged TV szerkesztőségében.
bővebben

A Szeged Tv méltányosságot kér
2003. április 23.
A Szeged TV Kft. kedden reggel az ORTT elnökéhez írott levélben kérte a testületet múltheti, az adó műsorszolgáltatási jogát megszűntető határozatának megváltoztatását.
bővebben

Nem érti az ORTT döntését a Szeged TV ügyvezetője
2003. április 16.
Egészen furcsának nevezte Gajdics Ottó, a Szeged TV ügyvezetője az ORTT keddi döntését, melyben megvonták az adó műsorszolgáltatási jogosultságát. 
bővebben

Szeged TV felfüggesztve
2003. április 16.
Kedden felfüggesztette az Országos Rádió és Televízió Testület a Szeged Tv mûsorszolgáltatási jogosultságát.
bővebben

Csintalan segíthet a Szeged TV nézettségét emelni
2003. április 10.
Gajdics Ottó, a Szeged Tv ügyvezetője nem cáfolta szerdai hírünket, mely szerint megbeszélést folytatott az általa vezetett csatorna jövőjéről az ismert egykori MSZP-s politikussal, Csintalan Sándorral.
bővebben

Nyílt levélben üzen a Szeged TV Kft.
2003. március 28.
Gajdics Ottó ügyvezető, a Délmagyarországnak írt nyílt levélben közölte, hogy miért nem adják vissza azokat az eszközöket és berendezéseket az Ifjúsági Ház kht.-nak, amelyeket használnak.
bővebben

Szeged TV: bűncselekmény nem, hiányosságok igen
2003. március 25.
Szeged TV Kft. gazdálkodásának komplex vizsgálatára igazságügyi könyvszakértőt rendeltünk ki, aki a véleményében megállapította, hogy a feljelentésben szereplő cselekmény kapcsán számviteli szabálysértések történtek ugyan, azonban bűncselekmény alapos gyanúja ezzel kapcsolatban nem állapítható meg. 
bővebben

Duplán, a Városházáról
2003. március 21.
Ezen a héten a pénteki városi közgyűlést két csatornán is láthatják a szegediek. A tény azért kuriózum, mert sokáig a Szeged Tv csődhelyzete miatt egyáltalán nem volt közvetítés.
bővebben

1 forint helyett 18 millió a Szeged TV ára
2003. március 11.
Mindkét félnek elvi lehetősége van a másik oldal Szeged TV-beli tulajdonrészének megvásárlására. Ez kiszivárgott értesülések szerint 15-18 millió forint lenne. 
bővebben

Döntés költségvetés és Szeged TV ügyben
2003. február 21.
A képviselők tegnap teljes egészében önkormányzati tulajdonú, új televízió létesítéséről döntöttek, jól lehet megismerhették Petykó Zoltánnak, a Szeged TV tulajdonosának nyílt levelét.
bővebben

Közgyűlés ismét a Szeged TV-ben
2003. február 21.
Egy hónapos szünet után pénteken újra közvetíti a városi közgyűlést a Szeged Tv. 
bővebben

Új Szeged TV alakul
2003. február 20.
Elutasította a Profond Rt. az önkormányzatnak azt a szándékát, hogy a Szeged TV Kft. teljes egészében önkormányati tulajdonba kerüljön, de nem tett eleget a szerződéses kötelezettségének sem, ezért elhatározták, hogy teljes egészében önkormányzati tulajdonban lévő szegedi televíziót létesítenek.
bővebben

Nincs még szerződés a Szeged TV megvételéről
2003. február 18.
Partiscum 2000 Kft. volt jogásza, dr. Ádám Attila szerint a közelmúltig nem írt alá adásvételi szerződést a város és a Szeged Tv-ben üzletrészt birtokló cég. 
bővebben

Fidesz: érthetetlen döntés
2003. február 7.
Érthetetlen döntést tervez a Szegedi Önkormányzat, a közszolgálati televízióval kapcsolatban, jelentették ki Fideszes városatyák.
bővebben

Szeretnének tovább dolgozni a televízióban
2003. február 1.
"Mi szeretnénk tovább dolgozni, folytatni munkánkat a szegedi városi televízióban, de azt is szeretnénk, ha világos lenne: mi nemcsak az arrogáns Fideszes nyomásra, hanem mindenfajta politikai nyomásra szeretnénk nemet mondani..."
bővebben

Molnár Csaba: A Szeged TV volt kollégái vannak morális csődben
2003. január 31.
A Szeged Televízió kft. jelenlegi vezetése anyagi ellenszolgáltatás nélkül is erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy újra beinduljanak a szegediek által már ismert, elfogadott és egyre gyakrabban követelt műsorok - olvasható a cég vezetői által pénteken kiadott közleményben.
bővebben

A Szeged Tv is perel
2003. január 30.
A tartalomszolgáltatás terén nem történt előrelépés a Szeged Tv Kft. szerdán tartott taggyűlésén sem. 
A tulajdonosok -a Partiscum 2000 Kft. és az Ifjúsági Ház Kht.- képviselői abban viszont döntöttek, hogy a Szeged Televízió Kft. kértérítési pert indít a szegedi önkormányzat ellen azzal az indokkal, hogy az szerződsészegést követett el.
bővebben

Az áramot is kikapcsolták a Szeged Tv-ben
2003. január 29.
Már képújságot sem sugároz a Szeged Telvízió, mert a DÉMÁSZ Rt. nagyösszegű tartozás miatt kikapcsolta az áramszolgáltatást. 
bővebben

Mégsem jogi képtelenség?
2003. január 29.
Hétfõi cikkünkben, a Partiscum 2000 Kft. jogi képviselõjeként a Webrádiónak nyilatkozó dr. Ádám Attila a következõ sajtóanyagit juttata el szerkesztõségünknek.
"Botka Lászlónak az önkormányzat ellen kezdeményezett adósságrendezési eljárással kapcsolatban tett megjegyzésére az alábbiakban kívánok reagálni..."
bővebben

Felszámolás a Szegedi önkormányzat ellen
2003. január 27.
Adósságrendezési eljárás keretében, felszámolási eljárást indítottak a Szegedi Önkormányzat ellen. A hírről Ádám Attila ügyvéd tájékoztatta munkatársunkat, aki a Szegedi Élet című hetilap kiadójának, és a Szeged TV résztulajdonosának, a Partiscum 2000 Kft-nek jogi képviselője.
bővebben

Lefoglalták a Szeged TV könyvelési iratait
2003. január 25.
A számlák, és akták több csomagját vitték el a hivatali helyiségekből. A rendőrök rendkívül korrekt és udvarias módon jártak el, a Szeged Televízió Kft. munkatársai is hasonlóképpen viselkedtek. 
bővebben

Vita a Szeged TV-ről a közgyűlésben is
2003. január 24.
A Szeged Televízió Kft. jelenlegi helyzetéről éles szóváltást folytattak a városi önkormányzat ülésén. 
Hűvös László Fideszes képviselő interpellációjában azt kérdezte, hogy az önkormányzat, bár társtulajdonosa a televíziónak, miért nem fizette be a szerződés szerint a működéshez megállapított összeget? 
bővebben

Kilátástalan a Szeged TV helyzete
2003. január 21.
Kilátástalannak nevezte a Szeged Televízió kft. helyzetét Szemenyei Sarolta, az Ifjúsági Ház kht. igazgatója. Mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy elmaradt bérletdíj kifizetése címén, felszámolási eljárást indíttatott a Szeged TV ellen.
bővebben

A Telin segítene
2003. január 21.
A Telin Televízió vezetõje, Pavlovits Miklós a Szegedet ismét rossz színben feltűntetõ "média helyzet" megoldására önköltségi árat számolna a Szeged TV műsorairainak elkészítésére.
bővebben

A Szeged TV legyen ismét a városé
2003. január 20.
A városháza sajtóosztálya következõ, Botka László Szeged TV-vel kapcsolatos nyilatkozatát juttatta el szerkesztõségünkhöz:
"Osztva városi televízió mûsorkészítõ munkatársainak véleményét, számomra is egyértelmûen kiderült, hogy az elõzõ, FIDESZ-es városvezetés erõltetett kísérlete a Szeged TV privatizációjára morálisan, szakmailag és pénzügyileg egyaránt kudarcot vallott.
bővebben

Az ügyvezetõt nem értesítették a tévések
2003. január 20.
Molnár Csaba ügyvezetõ igazgató értetlenül fogadta a Szeged TV mûsorkészítõinek nyílt levelét, mert mint mondta, õt errõl elõzetesen nem tájékoztatták, és mivel az önkormányzati választások óta dolgozik itt, nem is érzi magát felelõsnek a tévések ellehetetlenült helyzete miatt.
bővebben

Ismét szünetel a Szeged TV
2003. január 20.
"...A Szeged Televízió műsorkészítői úgy érzik, hogy ez a helyzet nem tartható fenn tovább. Mint ismeretes, több, mint egy éve folyamatos csődhelyzetben készültek a műsorok, ami a kereskedelmi televíziózás csődjét is jelenti, ennek ellenére a kényszervállalkozó televíziós újságírók nap mint nap elvégezték közszolgálati feladatukat. 
Abban a hitben, hogy ezzel Szeged lakosságát, az intézményeket, cégeket, szervezeteket szolgáltuk, tehát mindenkiről mindenkihez eljutottak azok a fontos információk, amelyek továbbítása egy közszolgálati médiumnak feladata...."
bővebben

Jelentsen csõdöt a SzegedTV!
2002. szeptember 27.
Új javaslatot tett a pénzügyi csõdbe került Szeged Televíziónak Bartha László polgármester.
A tv egyik tulajdonosa, az önkormányzat most  folyósít számára 10 millió forintot, mûködõképessége megõrzésére.
bővebben

Botka felszólít és tévés vizsgálóbizottságot akar
2002. szeptember 14.
Botka László felszólítja a szegedi önkormányzat vezetését, hogy az a helyhatósági választásokig ne hozzon a város életét lényegesen befolyásoló vagyoni döntéseket.
Botka László azt is bejelentette: felkéri a szocialista frakciót, hogy a legközelebbi közgyûlésen nyújtson be egy javaslatot egy vizsgálóbizottság felállítására, amely megállapítja, ki felelõs a Szeged TV csõd közeli helyzetéért. Botka szerint az önkormányzatnak ki kellene fizetnie a televízió dolgozóinak mintegy 6-8 millió forintos elmaradt bérét, de minden más jellegû tõkeinjekciótól tartózkodnia kellene.
bővebben

Leállt a Szeged TV weboldala is
2002. szeptember 10.
A műsorsugárzás megszűntetése után hétfőn weboldalát is leállította a Szeged Tv.
bővebben

Bizonytalan a Szeged TV jövõje
2002. szeptember 08.
A Szeged TV Kft. súlyos eladósodása is szerepelt a városi Közgyûlés napirendjén. Az elõzetes információk szerint, a Szeged tv mintegy 30 millió forint adósságot halmozott föl, amihez hozzájön még a város havi 4 millió forintos támogatása, így az egyéb költségekkel együtt, összesen, mintegy 36 millió forint kellene a pénzügyi rendezéshez.
A Szegedi Közgyûlésen az így kialakult helyzetrõl vitáztak a képviselõk, illetve arról, hogy adjanak-e támogatást a televíziónak, vagy pedig, mint a szocialisták fölvetették: adják-e át a közszolgálati feladatokat a Telin tv-nek?
bővebben

Szünetel a Szeged TV?
2002. szeptember 01.
Ellentmondásos helyzet alakult ki a Szeged TV körül. A Délmagyarország címû napilapban közöltekkel szemben, Petõ Bálint megdöbbenéssel értesült állítólagos ügyvezetõ igazgatói kinevezésérõl. Mint közölte, legjobb tudomása szerint ez nem igaz. Sem eddig, sem jelenleg semmilyen munka viszonyban nem áll a Szeged TV-vel, mondta Petõ Bálint.
A városi napilapban szerepel az is, hogy legkésõbb hétfõtõl mûszaki okokból szünetel a Szeged TV mûsora. Több tévés munkatárs, neve elhallgatását kérve, megerõsítette a hírt, hozzátéve, hogy a tévé stúdió mûszerparkja elöregedett, elhasználódott, ezért felújítása elkerülhetetlen.
bővebben

A volt VTV
2002. június 21.
Akár váratlannak de egyben előre láthatónak is mondhatnánk, ami a Szeged Televízióban történt és történik.
A tulajdonos ugyan csak felerészben a város Önkormányzata, de ez a tulajdon hányad arra kötelezné a Közgyűlést elviekben, hogy felelősként törődjön, a város első számú képes médiájával. Gyorsan hozzáteszem, nem az adások hatalombarát, hatalomszolgáló jellegével.
bővebben

A Szeged TV az ORTT előtt
2002. június 12.
Lakossági véleményekre alpozva az Országos Rádió és Televízió Testület vizsgálatot indított a Szeged TV, országgyűlési választások kampányidõszakában sugárzott politikai tudósításai, ill. háttérműsorai elfogultsága miatt.
Legsúlyosabb esetben az elmarasztaló határozat következménye akár a műsorszolgáltatás idõszakos felfüggesztése is lehet.
bővebben

Az összeállítást készítette: Koltay Miklós


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player