Programajánló
Február 2019
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Londoni otthonában elhunyt Rózsa Vera
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Változó világ
Bulvár
Felmentették Vajnai Attilát az önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól
Rejtélyes börtönhalál
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Testreszabott száguldozás
Buli
DOMYAN
PEAT
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Szegedi hírek Szegedi hírek
Dlusztus Imre polgármester-jelölt
Munkatársunktól   2006 September 27, Wednesday  

Dlusztus Imrét a szegedi közönség, mint a Délmagyarország korábbi főszerkesztőjét és több könyv szerzőjét ismeri. Részt vállal a sportvezetésben, a borkultúra terjesztésében és szereti a kihívásokat.
  Hozzászólások 2 Nyomtat E-mail PDF
Dlusztus Imre 1960-ban született Szegeden. Általános iskola után a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban tanult francia tagozaton. 1978-ban érettségizett, majd a szegedi egyetem bölcsészkarára fölvételizett, ahol 1984-ben diplomázott magyar-történelem szakos tanárként.
   Hírlapírói pályafutását 1982-ben, a szegedi felsőoktatási intézmények lapjánál, a Szegedi Egyetem szerkesztőségében kezdte. Az itt töltött évek alatt végezte el a Magyar Újságírók Szövetsége újságíró akadémiáját és kapott diplomát mint művelődéspolitikai újságíró.1987-ben átigazol a városi napilap, a  Délmagyarország szerkesztőségébe, ahol 1990-ben már főszerkesztővé választják a szerkesztőség munkatársai. Az új laptulajdonos ügyvezető igazgatóvá is kinevezi, hogy ő vezesse ezt a modern sajtóválalkozást.  Ez sikeresen is működik, saját Nyomdát teremtenek, ütőképessé teszik a hirdetés szervezést és integrálják a szerkesztőségbe a megyei napilapot, ezáltal aannak piacát is. Dlusztus Imre főszerkesztő-ügyvezető irányítása alatt a lap saját terjesztésűvé is válik. A Médialog Kft. szintén Dlusztus ügyvezetőségével működik. Időközben a lap tulajdonosokat vált, és az új győri vezetéstől -mint mondja- koncepcionális különbözőség miatt megválik.
 2001-től a Hungarian Review Kht. kiadóvezetője lesz, majd főszerkesztője a Miniszterelnöki Hivatal és a Külügyminisztérium által létrehozott, azonos című lapnak. Közben megpályázza és el is nyeri a szegedi universitas lapjának, az újjáalakult Szegedi Egyetemnek főszerkesztői státusát. Ezt az újságot azóta is Dlusztus Imre jegyzi.
 2002-ben a Hír TV alapítói közt van. Orbán Viktor a televízió főszerkesztésével bízza meg. A feladatot-mondja- egészen addig végezte, amíg egyetértett a vezetőkkel, ám látva a csatorna jobbra tolódását, 2003 áprilisában tovább lépett.
 2004 őszén alapító-főszerkesztőként elindítja az ingyenes fővárosi lapot, a Helyi téma-t. Az újság kerületi mutációkban készül és 880 ezer példányban jelenik meg Budapesten és a főváros csatolt területein.  Az Alexandra Könyvkiadó szerkesztőjeként dolgozik ma is, 2004 óta .
 Újságírói munkásságáért Táncsics díjjal tüntette ki a Magyar Újságírók Szövetsége. Napjainkig 27 könyve jelent meg.
 Sport iránti elkötelezettségét jelzi, hogy 1993-ban hatod magával életre hívta Szegeden a Tisza-Volán Foci-sulit, így segítve elő az utánpótlást. Az egyesületnek ma is vezetője. 1998-2002  között a Magyar Futball Szövetség alelnöke volt.
 "Szegedért" emlékérmet kapott Botka László polgármestertől a szegedi Borfesztivál színvonalas és rendszeres megszervezéséért .
 1985-ben feleségül vette Kószó Teréz gyógyszerészt. Három gyermekük született. A most 20 éves Imre, a SZTE szociológia szakos hallgatója és a Szegedi Egyetemben újságíroskodik, 18 éves fia András jelenleg Brazíliában focizik, szerződéssel az I. osztályban. Lánya, Ágnes 15 éves tanuló. A szülők l999-ben elváltak. Dlusztus Imre 2005-ben újranősül, feleségül veszi Páble Erzsébet tanárnőt.
  Dlusztus Imrét a közélet iránt érdekődőknek nem kell bemutatnunk. Aki rendszeres újságolvasó, netán kedvelője a szépírásnak vagy a sportnak, ismerheti őt. Pláne, a borszeretők, borászok!
 Aki nem találkozott sem a nevével, sem a személyével, a fenti adatokból láthatja, Dlusztus Imre szereti a kihívásokat. Most épp a polgármesteri "mesterséggel" kacérkodik mint a Független Városért-Magyar Egyesület jelöltje.Programját már eljutatta 70 ezer szegedi háztartásba. A cselekvő önkormányzatban hiszi Szeged jövőjét.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

Takács Dávid 2010 March 25, Thursday, 03:47:29

Tisztelt Olvasók! Aki ismeri Dlusztus úr emilcímét, kérem, küldje el nekem! Az imént hallottam őt a Kossuth Rádió Arcvonások című műsorában. Ilyen emberekre van szükség! Azonosulni tudok minden szavával. Szeretném felvenni vele a kapcsolatot, hátha közösen többet segíthetünk az embereknek. Köszönettel: Takács Dávid, egyetemi tanársegéd, Győr, Széchenyi István Egyetem takacsd@sze.hu

hampel györgy 2010 March 21, Sunday, 18:57:18

Hallgatva az M1rtv 20-i musorát - nem találtam egyetlen mondatot sem, amivel nem értek egyet. Sok sikert!!!

Hozzászólások száma: 2 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player