Szeged gazdasága
Csillagoztatta buszait a Tisza Volán
A buszok IRU-s elvek szerinti minősítése, "csillagozása" Európában néhány országban már kötelező, nálunk az elmúlt nagyjából fél évben húsz autóbuszt minősítettek, köztük a Tisza Volánéit is.
Országos foglalkoztatási konferencia Szegeden
Januártól régiós szerkezetben működik az APEH
A Pick-be olvad a Délhús
Szőregen épül a stratégiai gáztározó
Városfejlesztési délután Szegeden
Gazdaság
Adóinfó
Eva: július végéig 83 milliárd forint bevétel
Kamarai Hírek
Küldöttközgyűlés a CSMKIK-ban
Sikertörténetek
A Főtáv Zrt. a Montanát választotta
Magyar gazdaság
Letölthető az Új Széchenyi Terv Pályázati kézikönyve
Világ-gazdaság
Magyarország az erős kohéziós politikában érdekelt
Elemzések
Júliusi makrógazdasági és tőzsdei elemzések
Üzletemberek
Nagy Attila: Tele vagyok szerencsével
Programajánló
December 2018
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Ekotómia
Szeged gazdasága
Csillagoztatta buszait a Tisza Volán
Országos foglalkoztatási konferencia Szegeden
Magyar gazdaság
2000 milliárd forint a tét - Január 14-én startol az Új Széchenyi Terv
Továbbra is 223 forint felett a svájci frank
Világ-gazdaság
Újra 300 forint felett az euró
Az olcsó eszközöké a jövő
Elemzések
Szeptemberi makrogazdasági és tőzsdei elemzések
Májusi makrogazdasági és tőzsdei elemzések
Szeged gazdasága Szeged gazdasága
TvNetWork a tőzsdén?
Munkatársunktól   2006 July 20, Thursday  
TvNetWork
Jó ideje nem ment már a tőzsdére se kábeltévés, se internetes cég, miután 6 éve kidurrant az internet-lufi. A szegedi TvNetWork kábeltévé és internet-szolgáltató is egyben és a tőzsdére igyekszik.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A TvNetwork 30millió Ft tőkével 2000. október 09-én jött létre. A társaság 2001. május hónapban kezdte meg az Internet szolgáltatást, majd terjeszkedéséhez többször volt szüksége alaptőkéje emelésére 80, 150, 250 és 350 milliós lépésekben. Ma 1582mFt saját tőkével rendelkezik, miközben jegyzett tőkéje 1523mFt.

A Társaság ma már 5 megyében és Budapesten nyújt telekommunikációs szolgáltatásokat mintegy 65 dolgozóval. Legnagyobb sikerét a paneles területeken épített saját építésű LANNET informatikai hálózattal aratta.- A LANNET csak paneles területeken teleőpíthető, így a cég 2002-ben az internet kábeltévés hálózatokon való továbbítását helyezte stratégiája középpontjába, és elindította kábeltévés szolgáltatását.

Jelenleg 31000 körüli kábeltévés és 19000 körüli internetes előfizetővel rendelkeznek, bevételeik felerészben a kábeltévés szolgáltatásból származnak.

Bár 2003-ban elindították Internet alapú telefonos szolgáltatásukat is (VoIP), az egyelőre marginális a bevételben éppen úgy nem jelentős, ahogy a szerver hosting, más kiegészítő szolgáltatások sem.

A társaság a tőzsdén szerzett forrásokból elsősorban újabb területekre kíván terjeszkedni, de például a digitális tévézés bevezetésére is készül. A cég azonban csak akkor fog friss forráshoz jutni, ha első parkettra lépése, amikor a jelenlegi tulajdoni hányadát kívánják értékesíteni, sikeres lesz. Ebben az esetben ugyanis még ebben az évben újabb 4-500mFt részvénykibocsájtást terveznek.

A részvénykibácsájtás körülményei azonban elég elgondolkodtatóak.

A jelenlegi részvényesek kezében maradó részvények 10-szeres szavazatelsőbbséget biztosítanak, így a társaság teljes kontrolja a jelenlegi tulajdonosok, leginkább éppen Nemes Attila gazdasági igazgató kezében marad.

A TvNetWork tulajdonosainak (leginkább Nemes Attilának) érdekeltségi körébe tartozik az az Euronet Rt. és Euronetwork Kft., amelyek a munkaerőt és a hálózatokat adják bérbe a TVNetworknek. Így a TvNetWork valós anyagi helyzetének teljes megismeréséhez szükség lenne ezen cégek megismerésére is, különösen, hogy a TvNetWork 2005-ben éppen az Euronet Rt egy jelentős részvénycsomagjának értékesítése miatt szenvedett el mintegy 88mFtos pénzügyi veszteséget.

Mivel az Euronet Rt. és Euronetwork Kft. cégekben a legnagyobb tulajdonos általában Nemes Attila, a TvNetwork legfőbb döntéshozója és legnagyobb részvényese, akár profit átcsoportosítása sem elképzelhetetlen a TvNetworkből ezen cégekhez, és e tekintetben a befektetni szándékozók számára aggasztó lehet, hogy a vállalat éppen az Euronet részvényeinek eladásán bukott 88mFt-ot.

A TvNetWork sikeres parkettra lépés esetén a tőzsde 5 legkisebb szereplője közé kerülhet, de a menedzsment tervei szerint egy-két éven belül ennél sokkal feljebb küzdheti magát. Lehet spekulálni!


Spekulánsok kedvence lehet az új BÉT aspiráns?Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow EkoContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player