Kóstoló Kommandó
Torkos csütörtök felemás érzelmekkel
ImageTelt házzal üzemeltek Szegeden is a Torkos Csütörtökön az éttermek, azonban volt, ahonnan a vendégek keserű szájízzel, vagy üres hassal távoztak.
A Sárkány söre
A cyberkocsma
Kávét a kávéházakból!
Torkos Csütörtök: Együnk féláron!
Végre kert a Ligetben
Gasztro
Frankóságok
Bárány kotlett
Receptek
Tiramisuk
Van Dlusztusunk hozzá
A hordó
Gasztro-folklór
Főzzőn velünk Karácsonyra!
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Füveskönyv
Füveskönyv IV.
Sztárinterjú
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Programajánló
December 2018
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életéről...
Kóstoló Kommandó Kóstoló Kommandó
Igyon a galambokkal!
Munkatársunktól   2006 July 02, Sunday  
Image
Oázis a belvárosi betonsivatagban. Pálmafák helyett ugyan klasszikus alföldi lombhullató fák nyújtanak enyhet adó árnyat, hűs vizű patak helyett pedig a TTK előtti szökőkút vize csobog, de a többi stimmel.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Az Aradi Sörkert nem idei találmány. Kitelepült az egyik legforgalmasabb szegedi térre, ahol villamosmegálló, egyetemi létesítmények, és a Dóm tér háromszögelésében összegyűlik diák, turista, egyetemi oktató, görkoris, BMX kerékpáros, hajléktalan, hivatalnok, nyugdíjas, jegypénztáros és SZKT ellenőr, hogy az arcpirító forróságban egy oldalán kacéran gyöngyöző műanyag söröspoharat szorongathasson. 
Felemelő élmény, amint a tágas teret néha belengi a forró szellő, a galambok pedig leszállnak a szökőkút lábmosójához, hogy velünk együtt kortyoljanak. Ők a vizet, mi a sört, így ismét átérezzük, hogy helyreállt a világ rendje. Még a madárinfluenza riogatása is másodlagos vaklárma ilyenkor, hiszen azzal bíztatjuk magunkat, hogy az alkohol fertőtlenít. Ha pedig felhív egy jó barátunk, és a szökőkút csobogását hallva megkérdi tőlünk, csak nem külföldön vagyunk, bátran válaszoljuk, hogy a festői Niagara vízesést csodáljuk az Atlanti óceán túlpartján. 
Ha ANTSZ ellenőr nem sétálgat a közelben, nyugodtan mosassuk a lábunkat a szökőkút vizében az erre a célra kialakított padon. Akár egy MMS fényképet is küldhetünk erről barátunknak, aki meglepve konstatálja majd, hogy mennyire összement ez a Niagara.
És, hogy mennyivel tud többet ez a sörkert a gombamód szaporodó többinél? Legfőbb erénye, hogy nincs óriáskivetítője, így nagyszerű menedéket nyújt azok számára, akik a foci VB-vel fertőzött köztereinken egy csendes zugot keresnek, ahol végre értelmes dolgokról is beszélgethetnek anélkül, hogy valaki átszólna a szomszéd asztaltól, hogy ugye szerintetek is a brazilok lesznek a világbajnokok.
Itt végre önmaga lehet az ember, nem kell feltétlenül elköteleznie magát a németeknek, angoloknak, portugáloknak, vagy a togóiaknak. A focimentes hétköznapok persze önmagukban nem jelentenek sokat, mert ezt akár otthon is megvalósíthatjuk, ha a tévében juszt is Rém rendes családot nézünk a rém izgalmas mexikó-iráni derbi helyett, de a társaság és az Aradi vértanúk terének fílingje pótolhatatlan. 
Van itt például a műanyag poharas sör mellé lilahagymás zsíros kenyér, meg jégkrém. Javasolt sorrend, a sör, zsíros kenyér, megint sör, zsíros kenyér gazdagon, majd sör, és a végén csapassuk szét egy Cornettóval. 
Aztán, ha a sör a nagy melegben sehogy sem akar bőrön át távozni, kénytelenek vagyunk igénybe venni a söröző kihelyezett toalettjét, amelyet a Rerrich Béla székel. Nem kell nagy dologra gondolni, három zöld műanyag bódé, melyeken ott virít a felirat: EuroWC. Kulcs a csaposnál, és, ha megtetted az utat visszafelé, azonnal rendelhetsz is egy újabb pohárral, hogy folyamatos legyen a folyadék körforgása. 
Nos, röviden ennyit a városi terek gazdaságos és korszerű kihasználásáról, és most lássuk, miként értékeltük az Aradi Sörkert szolgáltatásait a Webrádió 10-es listáján.

  • Árak: 7
  • Kiszolgálás: 8
  • WC, szolgáltatás: 8
  • Asztal, padok : 7
  • Galambok külleme: 9
  • Sör, kaja: 8
  • Környezet: 8
  • Visszamennék-e? Ha arra járok

szgy


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GasztroContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player