Szabadegyetem - Szeged
Tóth Ágota egyetemi docens előadása
ImageTóth Ágota, a SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Fizikai Kémiai Tanszékének docense "Önszerveződő kémiai rendszerek: kémiai hullámok" címmel tartotta meg előadását a Szabadegyetem - Szeged sorozatban.
Gallé László professzor előadása
Ábrahám György professzor előadása
Párducz Árpád egyetemi tanár előadása
Szalay István főiskolai tanár előadása
Molnár Imre professor emeritus előadása
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Április 2021
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Relax
A bor elemzése
A hőskor hősei 2
Filmleírások
Intim vallomások
Szabadegyetem - Szeged Szabadegyetem - Szeged
Dr. Buzás Norbert egyetemi docens előadása
Munkatársunktól   2006 May 03, Wednesday  

Az alkalmazott kutatások, a gazdaságban közvetlenül hasznosítható tudás előtérbe kerülésével, az ilyen kutatásokra fordítható források megsokszorozódásával felerősödtek a tudomány szerepét, a kutatás ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Az alkalmazott kutatások, a gazdaságban közvetlenül hasznosítható tudás előtérbe kerülésével, az ilyen kutatásokra fordítható források megsokszorozódásával felerősödtek a tudomány szerepét, a kutatás társadalmi-gazdasági helyét firtató viták. A tiszta tudományosság képviselői naponta csapnak össze az ipari alkalmazások szószólóival, s ezek nem egyszer komoly vitákká fajulnak annak ellenére, hogy a felek csak látszólag állnak szemben egymással.

Az innovációs folyamatok felértékelődésével a közfinanszírozású kutatás és az ennek otthont adó intézmények (egyetemek, kutatóintézetek) szerepe is megváltozni látszik. A kínálkozó többletforrások megragadásához, az ipari kapcsolatok működtetéséhez azonban az olyan tradicionális intézményeknek, mint az egyetem is változniuk kell. De vajon képesek-e például a felsőoktatási intézmények megfelelni ezeknek a kihívásoknak? Hozzá tudják-e igazítani belső struktúrájukat a megváltozott igényekhez? Elfogadják-e, hogy a tudományos kiválóság, legyen az bármekkora is, nem garantál automatikusan egyéb képességeket is? És végül, de nem utolsó sorban: meg tudnak-e honosítani a szükséges mértékben olyan menedzsment-technikákat, amelyek képessé tehetik őket arra, hogy helyt álljanak az egyre élesedő versenyben?

Az előadás célja ennek a kérdéskörnek újszerű, kissé provokatív körbejárása.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player