Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Ha állást keresünk, legjobb, ha a a sajtóból, az interneten és ismerősök körében is tájékozósunk a lehetőségekről, de oda is adjuk be pályázatunkat, ahol most nincs szabad pozíció, de szívesen dolgoznánk.
Ismét Állásbörze
Vállalati kultúrák és munkavállalás
Kiket keres az álláspiac?
Jó az agyelszívás?
Mi alapján történik a kiválasztás?
Karrier
JAM -Az életrevaló tudás
Szavazzon a legjobb diákvállalkozásra!
Karriertanács
Karrier tervezés
EUkarrier
Európai önkéntes Szolgálat
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
Karrier tervezés
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

Állásszerzés Állásszerzés
Pályakezdőknek 1.
Munkatársunktól   2006 March 13, Monday  

A Start-kártyát a pályakezdő fiatalok részére állítja ki az Apeh, és a birtokosa után a munkáltató jelentős kedvezményeket vehet igénybe, nézzük, hogyan?
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A pályakezdő fiatalok 2005. október 3.-ától igényelhetik az alkalmazó cégek számára járulékkedvezményekkel járó Start-kártyát.

Igénylés helye:
A lakóhely szerint illetéke adóigazgatóságon (APEH-nál).

Igénylők köre:

  • Pályakezdő fiatalok, akik először létesítenek foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt a tanulmányaik befejezése, vagy megszakítása után.
  • Amennyiben a jogszabályi feltételeknek egyébként megfelelő fiatal 2005-ben, de még október 1-je előtt létesített munkaviszonyt, munkáltatója az addig hatályos szabályok szerint igényelhet támogatást utána (visszamenőleg).

Igénylés menete:
A kártyát a pályakezdőnek kell igényelnie a 0534/START jelű (internetről is letölthető) formanyomtatványon az illetékes adóhatóságnál. A nyomtatvány leadása után igazolást kap a pályakezdő a Start-kártyaigénylésről, majd az adatok feldolgozása után pár nap múlva kézhez kapja a kártyát.

Igénylés költségei:
Az első kiállítás ingyenes, ezt követően azonban díjat kell fizetni (ha elveszik, vagy megrongálódik). De ha a munkáltató hibájából kell új kártyát igényelni, annak költségei a munkáltató viseli.

Fontos tudnivalók:

  • Csak adókártyával együtt érvényes, tehát ha még nincs adóazonosító jele az igénylőnek, akkor azt a Start-kártyával együtt megkapja.
  • Érvényességi ideje max. 2 év, és csak egyszer váltható ki.
  • A kiváltásnak nem akadálya, ha az igénylő a tanulási ideje alatt, vagy az iskolai szünidőben, ill., ha alkalmi munkavállalói könyvvel dolgozott, vagy eseti megbízással, vállalkozói szerződéssel látott el valamilyen feladatot és kapott javadalmazást.
  • Ajánlott közvetlenül a munkába állás előtt, vagy annak napján igényelni, mivel a 2 éves kedvezményes járulékfizetési idő a kérelem benyújtásától kezdődik el.

Kedvezmények mértéke:

  • A program első évében a fiatal bruttó keresetének 15%-át, míg a második évében a 25%-át kell a munkáltatónak közteherként lerónia.
  • A kedvezmény érvényesítése szempontjából a munkabérnek nincs felső határa, azonban a kedvezményt alap, vagy középfokú végzettségűeknél max. a minimálbér 1,5-szöröséig, felsőfokú végzettségűeknél pedig a 2-szeresének megfelelő összeghatárig lehet érvényesíteni.

SZTE Karrier Iroda


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Pályakezdőknek 1.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player