EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

Ha a munkáltató legalább egy évig foglalkoztat pályakezdőt, akár teljes munkabérét is megkaphatja támogatásként.
EURODESK
Az EU-ban is folytatható a master képzés
Az új EU tagállamokban többet dolgoznak a munkavállalók
Európai önéletrajz
Munkavállalás az EU-ban: Szezám, tárulj! II.
Karrier
JAM -Az életrevaló tudás
Global Village Camp
Állásszerzés
Vállalati kultúrák és munkavállalás
Karriertanács
Képzések
Programajánló
Szeptember 2019
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
A társas vállalkozás
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

EUkarrier EUkarrier
Európai önkéntes Szolgálat
Munkatársunktól   2006 February 03, Friday  

Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) az Ifjúság 2000-2006 Program része, amelyet az Európai Bizottság hozott létre. Az EVS azt támogatja, hogy a 18 és 25 év közötti fiatalok egyénileg hosszabb távon bekapcsolódjanak európai országokban működő civil szervezetek, egyesületek, alapítványok mindennapos munkájába.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Mi az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) célja?
A nemzetközi önkéntes szolgálattal az Európai Unió a fiatalok nem-formális tanulását támogatja azáltal, hogy közvetlenül és aktívan bevonja a fiatalokat különféle, társadalmi igényeket kiszolgáló programokba.

Az Európai Önkéntes Szolgálat célja három alapelvre épül:
• Nem-formális interkulturális tanulási lehetőség biztosítása a programban résztvevő fiataloknak, ezáltal társadalmi beilleszkedésük és aktív szerepvállalásuk bátorítása, szociális érzékenységük fejlesztése és munkavállalási esélyeik növelése;
• A helyi közösségek fejlődésének támogatása;
• Új partnerkapcsolatok kialakulásának, és a partnerek közötti tapasztalatcseréknek a támogatása.

Mi az az Európai Önkéntes Szolgálati projekt?
Az Európai Önkéntes Szolgálat projektjei lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy önkéntesként egy bizonyos időt, általában 6-12 hónapot (lehetőség szerint legalább 9 hónapot) külföldön tölthessenek. Az önkéntes szolgálat pl. a következő témákra terjedhet ki: környezet, művészet, kultúra, gyermekprogramok, fiatalok, idősek, kulturális örökség megóvása, sport és szabadidős tevékenységek, vagy civil kezdeményezések, stb.

Kik az EVS projektben résztvevő partnerek?
• Az önkéntes,
• A küldő szervezet,
• A fogadó szervezet.

Az EVS projekt megtervezése, megvalósítása, utókövetése e három fél valós együttműködésén alapul, közös érdekeiket, szándékaikat fejezi ki. Küldő ill. fogadó szervezet bármely civil szervezet, egyesület, helyi intézmény, testület, vagy bármely helyi kezdeményezés (nem-formális szervezet) lehet. Mind a két szervezet és maga a projekt is non-profit kell, hogy legyen.

 1. Az önkéntes
  A programban minden olyan (a szolgálat megkezdésekor) legalább 18 és legfeljebb 25 éves fiatal részt vehet, akinek állandó bejelentett lakcíme valamelyik program országban. Részvételi díj nincs, az önkéntes utazását, biztosítását, szállását, ellátását és zsebpénzét az Ifjúság 2000-2006 Program fedezi.
 2. A küldő szervezet:
  Felkészítés
  A felkészítés során a küldő szervezet segíti az önkéntest abban, hogy fogadó projektet találjon ill., hogy felvegye a kapcsolatot a fogadó szervezettel. Ezen kívül az önkéntest igényei szerint felkészíti a külföldi tartózkodásra (nyelvtanfolyam, vízum ügyintézés, biztosítás, adminisztráció, pályázás, felkészítés a fogadó ország kulturális sajátosságaiból, nyelvoktatás).
  Kapcsolattartás az önkéntes szolgálat ideje alatt
  A küldő szervezet köteles kapcsolatot tartani az önkéntessel és a fogadó szervezettel. Ez segít a válsághelyzetek megelőzésében, és a küldő szervezetnek a programkövető tanácsadás megtervezésében.
  Értékelés és programkövető tanácsadás
  A küldő szervezet kötelessége biztosítani, hogy a szolgálat befejezése után megfelelő értékelésre kerüljön sor, amelyben az önkéntes is részt vesz.
 3. A fogadó szervezet
  A fogadó szervezeteknél rendelkezésre álló önkéntes szolgálati helyek képezik az Európai Önkéntes Szolgálat alapját. Biztosítja a szállást, étkezést, zsebpénzt, helyi közlekedést, stb.


Programban választható országok:
Albánia, Algéria, Argentína, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bolívia, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Bulgária, Chile, Ciprus, Ciszjordánia és a Gáza-övezet, Costa Rica, Cseh Köztársaság, Dánia, Ecuador, Egyesült Királyság, Egyiptom, El Salvador, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Guatemala, Hollandia, Honduras, Horvátország, Írország, Izland, Izrael, Jordánia, Kolumbia, Kuba, Lengyelország, Lettország, Libanon, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Málta, Marokkó, Mexikó, Moldávia, Németország, Nicaragua, Norvégia, Olaszország, Oroszországi,Örményország, Panama, Paraguay, Peru, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia és Montenegró, Szíria, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Tunézia, Ukrajna, Uruguay, Venezuela
 

Az egyes pályázatok a www.sosforevs.org honlapon tekinthetők meg.

Jelentkezni és a részletekről érdeklődni a Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodájában (Ady tér 10. tel.: 62/546-680 Puskás Krisztina info@allasborze.szeged.hu)


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Európai önkéntes SzolgálatContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player