Szerintem
Telefonadó utån, levegÔadó elÔtt: soron a vízi sportok
ImageMeglepetĂ©skĂ©nt Ă©rte a vĂ­zi sportok kedvelĂ”it a nĂ©hĂĄny napja megjelent 27/2012.V.25. szĂĄmĂș NFM rendelet, amely többszörösĂ©re, majdnem nyolcszorosĂĄra emelte a vizisportokhoz kapcsolĂłdĂł vizsga Ă©s eljĂĄrĂĄsi dĂ­jakat.
Szakmai gyakorlaton az EHF-nél
Miért voltunk jobbak, mint a Litkey?
Most akkor mi van, tényleg ilyen jók vagyunk?
Egy diĂĄkmeccs margĂłjĂĄra
Szerintem
Sport
Helyi sport
Bronzéremmel tértek haza a szegedi Delfinlånyok
OrszĂĄgos sport
SĂĄrgĂĄban Ășszott a hĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhelyi uszoda
Nemzetközi sport
Teke-vb - GyÔzelemmel kezdett a magyar férfi vålogatott is
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Plusz 70 lóerÔt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Szerintem Szerintem
Rövid svåjci kiråndulås
MunkatĂĄrsunktĂłl   2006 January 28, Saturday  

Két meccs utån csomagolhat a magyar férfi kézilabda vålogatott.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

KönnyelmĂ» voltam. Azt Ă­gĂ©rtem a fĂ”szerkesztĂ”mnek, hogy Ă­rok a svĂĄjci Eb-rĂ”l. Persze, mirĂ”l Ă­rjak, ha nem a szakmĂĄmrĂłl. NyolcvannĂ©gy jĂșniusĂĄban, ugyanis ebbĂ”l a sportĂĄgbĂłl szereztem a TestnevelĂ©si Egyetemen szakedzĂ”i diplomĂĄt. RĂĄadĂĄsul olyan csoporttĂĄrsakkal, akik közĂŒl nĂ©hĂĄnynak szurkolhattam kĂ©t Ă©v mĂșlva a bĂĄseli vilĂĄgbajnoki döntĂ”n a JugoszlĂĄvok ellen. Azt gondoltam, hogy hĂșsz Ă©vvel a svĂĄjci vb ezĂŒst utĂĄn megint egy magyar sikerrĂ”l Ă­rhatok, mĂ©g ha az Ă©remszerzĂ©st eleve naivitĂĄsnak Ă­tĂ©ltem.

Amikor megkĂ©rdeztek tanĂ­tvĂĄnyaim, szegedi szurkolĂłk, hogy mit vĂĄrok a magyar csapattĂłl, nem tudtam vĂĄlaszolni a feltett kĂ©rdĂ©sĂŒkre. EgyszerĂ»en nem tudtam felmĂ©rni, mire lehet kĂ©pes a megfiatalodott magyar gĂĄrda. Az a magyar gĂĄrda, amely hosszĂș Ă©vek Ăłta elĂ”ször lĂ©pett pĂĄlyĂĄra a kubai magyarok, az azĂłta „Ă©gi pĂĄlyĂĄkra szerzĂ”dött Vlagyimir Hernandez", a Leonba igazolt Ivo Diaz Ă©s a sĂ©rĂŒlt gĂłlvĂĄgĂł, Carlos Reynaldo Perez nĂ©lkĂŒl. Magam is kĂ­vĂĄncsi voltam mit tudunk a „rugĂłlĂĄbĂș srĂĄcok" nĂ©lkĂŒl. ElĂ”ször azt akartam Ă­rni, hogy a honosĂ­tott jĂĄtĂ©kosok nĂ©lkĂŒl. De ezt nem Ă­rhattam, hisz megsĂ©rtettem volna az egyik kedvencemet, IlyĂ©s Fecit, akit honosĂ­tani kellett, mert az Ășr ezerkilencszĂĄznyolcvanharmadik Ă©vĂ©ben szĂŒletett, nem pedig hetven Ă©vvel korĂĄbban, amikor a szĂŒlĂ”vĂĄrosa mĂ©g az OsztrĂĄk-Magyar Monarchia terĂŒletĂ©n helyezkedett el. Persze ebbe most nem Ă©rdemes belemenni, mert hetven Ă©ve mĂ©g Zenta Ă©s Ada is a Monarchia rĂ©sze volt, Ă­gy Sterbik Árpi Ă©s a magyar anya szĂŒlte, MilorĂĄd Krivokapics is a piros-fehĂ©r-zöld mezt hĂșzta volna magĂĄra, s nem a plĂĄvikat vitte volna gyĂ”zelemre a mieink ellen.

De hagyjuk a történelmet és következzék a svåjci Eb (le)szereplés rövid kritikåja. ElÔre jelzem, nagyon visszafogott leszek, mert egyrészrÔl a csapatot felkészítÔk a baråtaim, måsrészrÔl a sråcok is közel ållnak hozzåm, harmadrészt az ember ne piszkítson a sajåt fészkébe.

EzĂ©rt nem Ă­rtam, hirtelen felindulĂĄsbĂłl. Pedig viszkettek az ujjaim, hogy a klaviatĂșra pĂŒfölĂ©sĂ©vel vezessem le a dĂŒhömet a dĂĄnok elleni produkciĂł miatt. RĂĄadĂĄsul az Ă©szakiak elleni csatĂĄbĂłl, egy elromlott kosĂĄrlabda palĂĄnk miatt csak egy fĂ©lidĂ”nyit lĂĄttam Szombaton azutĂĄn beĂĄldozva, iskolĂĄm szalagavatĂł bĂĄljĂĄt, (ezĂșton kĂ©rek elnĂ©zĂ©st a tanĂ­tvĂĄnyaimtĂłl), leĂŒltem a tv elĂ©. A meccs megtekintĂ©se utĂĄn mĂĄr nem volt kedvem bĂĄlozni.

Nos az Ă©n Ă©rtĂ©kelĂ©sem kilencven perc megtekintĂ©se utĂĄn, s egy a sorsunk szempontjĂĄbĂłl indifferens, hatvan perc elĂ”tt (mert sajnos az Izland elleni meccstĂ”l fĂŒggetlenĂŒl, kiestĂŒnk).

ElĂ”ször is, nincs csapatunk. Pedig Skala az EB elĂ”tt azt nyilatkozta, hogy ezek a srĂĄcok tudnak egymĂĄsĂ©rt hajtani, kĂŒzdeni.

Nincs igazĂĄn klasszis kapusunk. LegalĂĄbb is nem Sterbik vagy Hvidt szintĂ». Persze Fazekas NĂĄndi mentsĂ©gĂ©re szolgĂĄljon, sĂ©rĂŒlten vĂĄllalta a jĂĄtĂ©kot. A dĂĄnok elleni 28 szĂĄzalĂ©k azĂ©rt Ă­gy is kevĂ©s. A szerbek ellni teljesĂ­tmĂ©nye is jelentĂ”sen elmaradt az adai ĂłriĂĄs teljesĂ­tmĂ©nyĂ©tĂ”l. Szente Gabi annyira kevĂ©s idĂ”t töltött a kapufĂĄk (?) között, hogy nem lehet Ă©rtĂ©kelni.

SzathmĂĄri ugrĂĄlĂłs, egĂ©sz felĂŒletet levĂ©dĂ” teljesĂ­tmĂ©nye, Ă­gy utĂłlag is felĂ©rtĂ©kelĂ”dik.

Janus arcĂș szĂ©lsĂ”ink vannak. A dĂĄnok elleni meccset, gyakorlatilag szĂ©lsĂ”k nĂ©lkĂŒl jĂĄtszottuk le, a szerbek ellen viszont a kĂ©t IvĂĄncsik hĂșzĂł ember volt, tĂĄmadĂĄsban! VĂ©dekezĂ©sĂŒk ugyanis finoman szĂłlva kĂ­vĂĄnni valĂłt hagyott maga utĂĄn. MiloszĂĄvljevics GergĂ”, Sudzum, pedig TamĂĄs mellett szĂłrta a gĂłlokat, s ugye a kĂ©zilabdĂĄban nem csak a lĂ”tt gĂłlok szĂĄmĂ­tanak.

Nincs lövĂ” sorunk! A sĂ©rĂŒlĂ©sĂ©bĂ”l Ă©ppen csak felĂ©pĂŒlt IlyĂ©s Feci, tĂĄmadĂĄsban egy nĂ©met eredetĂ», magyar kĂĄrtyajĂĄtĂ©kban honos bemondĂĄst valĂłsĂ­tott meg. Az ultizĂłk ezt akkor mondjĂĄk be, ha a kiterĂ­tett lapjuk ellenĂ©re is biztosak, hogy nem ĂŒtnek egyet sem. Ezzel a teljesĂ­tmĂ©nnyel az egyĂ©bkĂ©nt jĂł vĂ©dĂ” munkĂĄjĂĄt amortizĂĄlta le. Laluska BalĂĄzs ritkĂĄn mert kapura lĂ”ni, s bĂĄr nagy gĂłlokat dobott, szĂĄmukat sajnos egy kĂ©zen meg lehet szĂĄmolni. A legnagyobb csalĂłdĂĄst a kapitĂĄny Nagy Laci okozta. A nemzetközi kĂ©zilabda piacon legnagyobbra taksĂĄlt magyar jĂĄtĂ©kos vĂ©szes gĂłliszonyban szenved, s ami mĂ©g nagyobb baj nem is mer vĂĄllalkozni. KĂ©tsĂ©gtelen tĂ©ny ĂŒtöttĂ©k a szerbek, ahol Ă©rtĂ©k. Nikolics pĂ©ldĂĄul a könyökĂ©t egĂ©szen a közĂ©pfĂŒl szakaszĂĄig nyomta, igaz tehette, hisz a kĂ©t farkasvaksĂĄgban szenvedĂ” svĂ©d rigĂł „nem lĂĄtta". A bĂ­rĂłkrĂłl, kĂ©sĂ”bb, illetve kĂ©sĂ”bb sem, (erkölcsi) halottakrĂłl, vagy jĂłt, vagy semmit. Maradjunk az utĂłbbinĂĄl. BĂĄr Skaliczki Laci fĂ©rfiasan nem nyilatkozott a bĂ­rĂłkrĂłl a szerb meccs utĂĄn, s ezt tisztelni kell Benne. És, persze az is igaz, hogy „Fortuna fortes ad juvat", s a dĂ©li szomszĂ©daink, bĂĄtrabbak, harcosabbak voltak. VisszatĂ©rve "LacikĂĄra", egy olyan jĂĄtĂ©kos, Aki a BL döntön tĂ­z lövĂ©sbĂ”l kilencszer talĂĄl be Hombrados kapujĂĄba, AttĂłl ez a teljesĂ­tmĂ©ny, "karcsĂș".

BeĂĄllĂłsunk van, egy! Persze csak addig, mĂ­g az agya be nem borul. Arra ugyanis, ami MiloszĂĄvljeviccsel csinĂĄlt, nincs Ă©rtelmes magyarĂĄzat. GĂĄl GyuszkĂł ezzel a „kis mozdulattal" leamortizĂĄlta az addigi csodĂĄs teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t. Mert amit tĂĄmadĂĄsban mĂ»velt a kĂ©t meccsen, arrĂłl csak felsĂ”fokon lehet beszĂ©lni. IrĂĄnyĂ­tĂł poszton, ugyan vannak gondjaink, de legalĂĄbb Buday Dani, fĂ”leg az elsĂ” meccsen mutatott lövĂ” formĂĄjĂĄval GĂĄl Gyula mellĂ© nĂ”tt fel. CsĂĄszĂĄr Ășjra bebizonyĂ­totta, hogy mĂ©g fiatal a nemzetközi mezĂ”nyhöz, s ha tĂ©tre megy a dolog, mĂ©g teli van a gatyĂĄja.

A magyar foci szerelmesei csodĂĄlkozva olvashatjĂĄk a fanyalgĂĄsomat. Milyen boldogok lennĂ©nek, ha az aranylĂĄbĂșak elbuknĂĄnak az EurĂłpa bajnoksĂĄg elsĂ” körĂ©ben. Õk ugyanis ezt az Ă©rzĂ©st mĂĄr vagy hĂșszegynĂ©hĂĄny Ă©ve nem Ă©lhettĂ©k meg. Ez Ă­gy igaz kedves focidrukkerek. De a magyar kĂ©zilabda, Ășgy teljes egĂ©szĂ©ben (utĂĄnpĂłtlĂĄs, nĂ”k, fĂ©rfiak egyĂŒtt) a vilĂĄgon az elsĂ”.

Hogy ebbĂ”l mit veszĂ­tett ezen a kĂ©t meccsen a magyar kĂ©zilabda, csak kĂ©sĂ”bb derĂŒl ki. De a nĂ”i vb bronz utĂĄn egy hĂłnappal mĂ©g tĂșl nagy a pofon!


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Sport



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player