Szerintem
Telefonadó után, levegőadó előtt: soron a vízi sportok
ImageMeglepetésként érte a vízi sportok kedvelőit a néhány napja megjelent 27/2012.V.25. számú NFM rendelet, amely többszörösére, majdnem nyolcszorosára emelte a vizisportokhoz kapcsolódó vizsga és eljárási díjakat.
Szakmai gyakorlaton az EHF-nél
Miért voltunk jobbak, mint a Litkey?
Most akkor mi van, tényleg ilyen jók vagyunk?
Egy diákmeccs margójára
Szerintem
Sport
Helyi sport
Férfi vízilabda ob I - Legyőzte a bajnok a kupagyőztest
Országos sport
Sárgában úszott a hódmezővásárhelyi uszoda
Nemzetközi sport
Férfi vízilabda BL - Kétgólos szegedi vereség Hódmezővásárhelyen
Programajánló
Július 2020
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Jégeső, világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Nagyon menő: 570 lóerős Lambóval jár suliba egy 15 éves lány
Szerintem Szerintem
Rövid svájci kirándulás
Munkatársunktól   2006 January 28, Saturday  

Két meccs után csomagolhat a magyar férfi kézilabda válogatott.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Könnyelmű voltam. Azt ígértem a főszerkesztőmnek, hogy írok a svájci Eb-ről. Persze, miről írjak, ha nem a szakmámról. Nyolcvannégy júniusában, ugyanis ebből a sportágból szereztem a Testnevelési Egyetemen szakedzői diplomát. Ráadásul olyan csoporttársakkal, akik közül néhánynak szurkolhattam két év múlva a báseli világbajnoki döntőn a Jugoszlávok ellen. Azt gondoltam, hogy húsz évvel a svájci vb ezüst után megint egy magyar sikerről írhatok, még ha az éremszerzést eleve naivitásnak ítéltem.

Amikor megkérdeztek tanítványaim, szegedi szurkolók, hogy mit várok a magyar csapattól, nem tudtam válaszolni a feltett kérdésükre. Egyszerűen nem tudtam felmérni, mire lehet képes a megfiatalodott magyar gárda. Az a magyar gárda, amely hosszú évek óta először lépett pályára a kubai magyarok, az azóta „égi pályákra szerződött Vlagyimir Hernandez", a Leonba igazolt Ivo Diaz és a sérült gólvágó, Carlos Reynaldo Perez nélkül. Magam is kíváncsi voltam mit tudunk a „rugólábú srácok" nélkül. Először azt akartam írni, hogy a honosított játékosok nélkül. De ezt nem írhattam, hisz megsértettem volna az egyik kedvencemet, Ilyés Fecit, akit honosítani kellett, mert az úr ezerkilencszáznyolcvanharmadik évében született, nem pedig hetven évvel korábban, amikor a szülővárosa még az Osztrák-Magyar Monarchia területén helyezkedett el. Persze ebbe most nem érdemes belemenni, mert hetven éve még Zenta és Ada is a Monarchia része volt, így Sterbik Árpi és a magyar anya szülte, Milorád Krivokapics is a piros-fehér-zöld mezt húzta volna magára, s nem a plávikat vitte volna győzelemre a mieink ellen.

De hagyjuk a történelmet és következzék a svájci Eb (le)szereplés rövid kritikája. Előre jelzem, nagyon visszafogott leszek, mert egyrészről a csapatot felkészítők a barátaim, másrészről a srácok is közel állnak hozzám, harmadrészt az ember ne piszkítson a saját fészkébe.

Ezért nem írtam, hirtelen felindulásból. Pedig viszkettek az ujjaim, hogy a klaviatúra püfölésével vezessem le a dühömet a dánok elleni produkció miatt. Ráadásul az északiak elleni csatából, egy elromlott kosárlabda palánk miatt csak egy félidőnyit láttam Szombaton azután beáldozva, iskolám szalagavató bálját, (ezúton kérek elnézést a tanítványaimtól), leültem a tv elé. A meccs megtekintése után már nem volt kedvem bálozni.

Nos az én értékelésem kilencven perc megtekintése után, s egy a sorsunk szempontjából indifferens, hatvan perc előtt (mert sajnos az Izland elleni meccstől függetlenül, kiestünk).

Először is, nincs csapatunk. Pedig Skala az EB előtt azt nyilatkozta, hogy ezek a srácok tudnak egymásért hajtani, küzdeni.

Nincs igazán klasszis kapusunk. Legalább is nem Sterbik vagy Hvidt szintű. Persze Fazekas Nándi mentségére szolgáljon, sérülten vállalta a játékot. A dánok elleni 28 százalék azért így is kevés. A szerbek ellni teljesítménye is jelentősen elmaradt az adai óriás teljesítményétől. Szente Gabi annyira kevés időt töltött a kapufák (?) között, hogy nem lehet értékelni.

Szathmári ugrálós, egész felületet levédő teljesítménye, így utólag is felértékelődik.

Janus arcú szélsőink vannak. A dánok elleni meccset, gyakorlatilag szélsők nélkül játszottuk le, a szerbek ellen viszont a két Iváncsik húzó ember volt, támadásban! Védekezésük ugyanis finoman szólva kívánni valót hagyott maga után. Miloszávljevics Gergő, Sudzum, pedig Tamás mellett szórta a gólokat, s ugye a kézilabdában nem csak a lőtt gólok számítanak.

Nincs lövő sorunk! A sérüléséből éppen csak felépült Ilyés Feci, támadásban egy német eredetű, magyar kártyajátékban honos bemondást valósított meg. Az ultizók ezt akkor mondják be, ha a kiterített lapjuk ellenére is biztosak, hogy nem ütnek egyet sem. Ezzel a teljesítménnyel az egyébként jó védő munkáját amortizálta le. Laluska Balázs ritkán mert kapura lőni, s bár nagy gólokat dobott, számukat sajnos egy kézen meg lehet számolni. A legnagyobb csalódást a kapitány Nagy Laci okozta. A nemzetközi kézilabda piacon legnagyobbra taksált magyar játékos vészes góliszonyban szenved, s ami még nagyobb baj nem is mer vállalkozni. Kétségtelen tény ütötték a szerbek, ahol érték. Nikolics például a könyökét egészen a középfül szakaszáig nyomta, igaz tehette, hisz a két farkasvakságban szenvedő svéd rigó „nem látta". A bírókról, később, illetve később sem, (erkölcsi) halottakról, vagy jót, vagy semmit. Maradjunk az utóbbinál. Bár Skaliczki Laci férfiasan nem nyilatkozott a bírókról a szerb meccs után, s ezt tisztelni kell Benne. És, persze az is igaz, hogy „Fortuna fortes ad juvat", s a déli szomszédaink, bátrabbak, harcosabbak voltak. Visszatérve "Lacikára", egy olyan játékos, Aki a BL döntön tíz lövésből kilencszer talál be Hombrados kapujába, Attól ez a teljesítmény, "karcsú".

Beállósunk van, egy! Persze csak addig, míg az agya be nem borul. Arra ugyanis, ami Miloszávljeviccsel csinált, nincs értelmes magyarázat. Gál Gyuszkó ezzel a „kis mozdulattal" leamortizálta az addigi csodás teljesítményét. Mert amit támadásban művelt a két meccsen, arról csak felsőfokon lehet beszélni. Irányító poszton, ugyan vannak gondjaink, de legalább Buday Dani, főleg az első meccsen mutatott lövő formájával Gál Gyula mellé nőtt fel. Császár újra bebizonyította, hogy még fiatal a nemzetközi mezőnyhöz, s ha tétre megy a dolog, még teli van a gatyája.

A magyar foci szerelmesei csodálkozva olvashatják a fanyalgásomat. Milyen boldogok lennének, ha az aranylábúak elbuknának az Európa bajnokság első körében. Ők ugyanis ezt az érzést már vagy húszegynéhány éve nem élhették meg. Ez így igaz kedves focidrukkerek. De a magyar kézilabda, úgy teljes egészében (utánpótlás, nők, férfiak együtt) a világon az első.

Hogy ebből mit veszített ezen a két meccsen a magyar kézilabda, csak később derül ki. De a női vb bronz után egy hónappal még túl nagy a pofon!


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SportContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player