Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Ha állást keresünk, legjobb, ha a a sajtóból, az interneten és ismerősök körében is tájékozósunk a lehetőségekről, de oda is adjuk be pályázatunkat, ahol most nincs szabad pozíció, de szívesen dolgoznánk.
Vállalati kultúrák és munkavállalás
Kiket keres az álláspiac?
Jó az agyelszívás?
Mi alapján történik a kiválasztás?
Levelezési minta: önéletrajz és kísérőlevél
Karrier
JAM -Az életrevaló tudás
Rendhagyó árnyéknap a kaszárnyában
Karriertanács
Beilleszkedés
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

Programajánló
Június 2020
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
A társas vállalkozás
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

Állásszerzés Állásszerzés
Ismét Állásbörze
Munkatársunktól   2006 January 23, Monday  

Az idén is megrendezi a Karrier Iroda a SZTE állásbözéjét március elején, most azonban egy előkészítő programsorozat is indul ahol tanácsadók segítenek az álláskereséshez szükséges készségek fejlesztésében.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Az SZTE Karrier Irodája az idén március 7-8-án már tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Állásbörzét, az Ady téri Tanulmányi és Információs Központban. A rendezvényen országos és regionális cégek mutatkoznak be, és kínálnak állásajánlatokat diplomásoknak, a diploma előtt állóknak pedig gyakorlati helyeket.
Az Állásbörzének mára már hagyománya van. Az elsőt 1996-ban rendezte a Karrier Iroda, és köszönhetően az évről-évre növekvő érdeklődésnek, az idén március 6-7-én immár tizenegyedik alkalommal várja a látogatókat a rendezvény.
Az Állásbörze alapvetően a kölcsönös információszerzés színhelye. Az álláskeresők közvetlenül, a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak velük szemben. Az érdeklődők cégelőadásokon is részt vehetnek, ahol a kiválasztott vállalatról tudhatnak meg többet, amely jelentős előnyt jelenthet egy-egy állás megpályázásakor.
Mindenképpen érdemes a cégek adatbázisába regisztráltatni magunkat, hiszen előfordul, hogy csak később üresedik meg egy számunkra megfelelő pozíció, és ekkor a szervezetek szeretnek legelőször a saját adatbázisunkban szakembert keresni. Természetesen konkrét állásajánlatokat és szakmai gyakorlati helyeket is kínálnak a megjelenő cégek, intézmények a diplomásoknak, hallgatóknak.
Az Állásbörzét megelőzi egy előkészítő programsorozat (február 28., március 1., 2., 3.), melyen karrier tanácsadók segítenek az álláskereséshez szükséges készségek fejlesztésében, munkaerőpiaci ismereteik bővítésében. A jelentkezők megismerhetik az álláskeresés fortélyait és buktatóit, továbbá részt vehetnek a kiválasztásra felkészítő tréningeken, tesztíráson, prezentációkon, próbainterjúkon.
A rendezvényt ingyenesen lehet látogatni, de felétlenül legyen kéznél egy önéletrajz, amely elkészítésében a Karrier Iroda munkatársai a rendezvény előtt és a rendezvényen is segítenek, valamint az Állásbörze Előkészítő Programok is tartalmaznak önéletrajz író tréninget. Legyünk határozattak, fogalmazzunk meg konkrét kérdéseket, feltétlenül adjuk le önéltrajzunkat, vagy töltsük ki a céges adatlapot és kérjük elérhetőségi címet! Nem kell kosztümben, öltönyben megjelenni, de legyünk ápoltak, elegánsak.

Állásbörze számokban:

Látogatók száma a két nap alatt: kb. 2000 fő
Megjelenő cégek száma: 20
Kínált pozíciók: műszaki, gazdasági, kereskedelmi, pénzügy-számviteli, fizikus, orvos, gyógyszerész, informatikus, vegyész, tanári, jogi
Állásbörze Kiadványban hirdetők száma: 27
Állásajánlatok száma: kb. 600 + személyzeti közvetítő cégek ajánlatai + országos tanári állásajánlatok adatbázisa (min. 1000)
Szakmai gyakorlati helyek száma: 8
Cégelőadások száma: 10

Részletek az Állásbörze honlapon!

 

 

PK, FM
SZTE Karrier Iroda

 

 

 


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Ismét ÁllásbörzeContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player