Sportemberek
Dr. Kereszty Bélára emlékeztek
Dr. Kereszty Bélára, a Maty-ér egyik szülőatyja tiszteletére emléktáblát avattak a hálás utódok pénteken délután, az evezőst ábrázoló szobor talapzatán. Olvassa újra korábban, vele készült interjúnkat!
Szabó László (Sonka)
Sándor István
Bartók Csaba
Bartalos Zoltán
Dr. Adamkovich István
Sport
Olimpia
Véget ért az olimpia
Helyi sport
Férfi vízilabda ob I - Legyőzte a bajnok a kupagyőztest
Országos sport
Férfi vízilabda ob I - Fölényesen nyert a Szeged
Nemzetközi sport
Kajak-kenu Vk - Tizennyolc magyar érem Szegeden
Szerintem
Miért voltunk jobbak, mint a Litkey?
Programajánló
Május 2019
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Zenei hírek
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Koncz Zsuzsa
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Rejtélyes börtönhalál
Játék
Testreszabott száguldozás
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
HunDeep
The Freak Factory
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Sportemberek Sportemberek
Pungor Miklós
Munkatársunktól   2005 November 27, Sunday  
Image
Ki hinné, hogy a népszerű Tantó, már hatvan éves. Mi, egykori tanítványai legalább is nem hisszük. Bár ha belegondolok, harminc éve együtt kezdtük a Juhász Gyulát, Ő tanár, és pedig diákként.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Ki hinné, hogy a népszerű Tantó, már hatvan éves. Mi, egykori tanítványai legalább is nem hisszük. Bár ha belegondolok, harminc éve együtt kezdtük a Juhász Gyulát, Ő tanár, és pedig diákként.

-         Püspökmolnáriban, a Rába mentén nőttem fel. Általános iskolában, apai indíttatásra fociztam és kézilabdáztam. Apu kántortanító és focibíró volt, sokat jártam vele meccsekre. Szombathelyen a középiskolában atletizáltam, többször nyertünk diákolimpiát gerely és magasugró csapatban. Ez folytatódott a TF-en, ahol csapatban háromszor nyertük meg a magyar bajnokságot, sőt csúcstartók is voltunk. Németh Miki, Csík Józsi, Erdélyi Gyuri és a válogatott kézilabdás Polányi Laci voltak a csapattársaim. Az egyéni legjobbam 62 méter fölött volt. Egy súlyos könyöksérülés miatt, s Granek „Pityu" hívására átnyergeltem a kajkosokhoz. A 68-as mexikói olimpiára készülő válogatottaknak voltunk az erőnléti edzői.

-         Mikor került Szegedre?

-         A TF után hívtak a Szegedi Kenderhez, ahol öt évig dolgoztam, sőt később a Sportiskolában is edzősködtem, s közben a 600-asban tanítottam. Tanítványom volt az ifi válogatott Bokányi Feri, Kovács „Cula", Busi Sanyi. Később Kemecseivel nem tudtunk együtt dolgozni, s Kovács Iván felkért, vegyem át a Főiskola női kosárlabda csapatát.

-         Hogy jön egy kajakos a kosárlabdához?

-         Nekem a TF-en a jeles kollokviumok és szigorlatok miatt, valamennyi labdajátékból edzőim volt, sőt nyolcvanban a kajak-kenu szakedzői mellé a kosárlabda legmagasabb képesítését is megszereztem. Magam NB III-ban játszottam és az Élelmiszeripariban, ahol akkor tanítottam megnyertük a megyei diákolimpiát, a Radnóti ellen a fiúkkal. Szóval, '74 januárjában átvettem a Főiskolát, s rögtön az első évben megnyertük az NB II-t. Sajnos csak átszállójegyet vettünk a legmagasabb osztályba, hisz sem játékosállományban, sem anyagiakban nem voltunk NB I-esek. Rögtön visszajutottunk, s egyesültünk a SZEOL-lal. Onnan kezdve, a meglévő főiskolások, Lázár Mari, Molnár Edit, Dombi Juli (Iványi Dalma édesanyja - a szerk.), Kiss Rozi (Aki az óta a felesége), mellé érkezett Remák Anci, Kertész Anikó, Rósa Orsi. Egyszer még kiestünk, egy olyan meccsen, ahol két ponton múlott a sorsunk, de érintés nélkül visszakerülve, végig az első osztályban játszottunk. Rengeteg fiatal tehetséggel dolgozhattam, akik vagy a saját nevelésünk voltak, Láng Imrének és Lázár Marinak köszönhetően, vagy nagyon fiatalon kerültek Szegedre. A teljesség igénye nélkül, Knábel Márta, Tarczy Gabi, Verrasztó, Palotás és a helyiek, Zsembery Era, a két Balázs lány, Tóth Évi, Lengyel, Kamenik Heni, Dorán Évi.

-         Mi volt a legnagyobb sikere?

-         Nyolcvanháromban, hatodik helyünkkel a vidék legjobbja voltunk, és az MNK-ban harmadik helyen végeztünk, s indulhattunk a Duna kupában. Nyolcvankilencben besokalltam és átmentem a Postás tekézőihez, de mivel kiesett a csapat, visszajöttem még másfél évre, s Lázár Mari tehetséges ifijeivel, Mészáros Koni, Papp, Misik nevével fémjelzett csapattal visszakerültünk. Akkor átadtam Domokos Misinek. Még egy évig „tekéztem", ez idő alatt Fodor Gabi háromszoros ifi világbajnok lett, amiért kaptam egy utánpótlás nevelő kitüntetést, s az év edzője lettem a megyében, igaz ilyet kaptam a kosárlabdáért is. Most már csak a Főiskolán edzősködöm. A fiúkkal háromszor nyertük meg a főiskolás bajnokságot.

-         Gyermekei?

-         Szabolcs fiam a GAMF-ra jár, komolyan nem sportolt, bár belekóstolt a cselgáncsba, a kajakba és a fociba. Kriszta lányom másodéves a Juhász Gyulán, és a Szeviép  játékosa. Remélem játszik annyi NB I-es meccset, mint az Édesanyja.

Barok István

A cikk megjelenését támogatta az Indóház magazinHozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SportContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player