Programajánló
November 2017
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Gitárprímás Szegeden
Macy Gray a SZIN egyik legnagyobb sztárja
Uccai dumák
Változó világ
Bulvár
Kreatív drogcsempészeket fogtak Barcelonában
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Játék
Testreszabott száguldozás
GTR2 - Nagyszerű autóverseny
Buli
HunDeep
The Freak Factory
Autók
Múzeumba került az első, 1898-ban készült Porsche
Zenei hírek Zenei hírek
Slágerlavina Kordáéktól
Munkatársunktól   2005 June 27, Monday  

A táncdal mestere a pókert még tanulja, felesége nem tervez újabb önálló CD-t nyilatkozta Korda György és Balázs Klári. Hallgassa meg a velük készített interjúnkat!
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Hallgassa meg Korda Györggyel és Balázs Klárival készített interjúnkat!

Egy nappal a Bagi-Nacsa paródiaduó fellépése után immár az igazi póker- és persze táncdalkirály, valamint felesége szórakoztatta a közönséget a sörfesztivál utolsó napján, Szegeden. Korda György és Balázs Klári jöttek, láttak és természetesen magukkal hozták összes jól bevált slágerüket.

Másfél héttel a Megasztár-koncert után már egész más képet festett a Sörfesztivál-színpad előtt sorakozó közönség. Tinilányoknak és úgy általában véve fiataloknak szinte nyomát sem láttuk - pedig bőven számítottunk rájuk, ismerve Kordáék Szigetes és SZIN-es sikereit - helyettük a közép és idősebb korosztály tolongott, várva a mostanában szinte reneszánszát élő duót.
A két énekes nem sokkal este nyolc után lépett színpadra, s Korda rövid humorcsokra után máris megindult a slágerlavina. A közönség legnagyobb része természetesen kívülről fújta az ismert szövegeket, így aztán az első sorokban állók szinte mindegyike együtt énekelt a fellépőkkel.

Mint azt tavaly a SZIN-en megtudtuk, a Karácsony, a házassági évforduló, valamint a Sziget után a szegedi fellépés Kordáék negyedik ünnepe az évben. Sajnos ezt a vallomást ezúttal nem hallhattuk, ám azért az énekes igyekezett minden szám között megnyugtatni a kedves publikumot, hogy bizony a csodás közönség, s az a szeretet, amelyet tőlük kap tartja őt 47 éve folyamatosan a színpadon.
Ezeket a bejelentéseket, s vicceit természetesen rendre zúgó taps követte, míg Klárika rendszerint (ál)szemérmesen, lesütött szemmel fogadta férje tréfálkozását.
Öt-hat közös szám után egyszercsak a feleség egyedült maradt a színpadon: következett Balázs Klári szóló műsorszáma.
Ez idő alatt Korda a színpad mögé, majd a mellette található sörsátor felé igyekezett, elsősorban némi ásványvíz reményében. A közönség természetesen kiszúrta kedvencét, s a javarészt középkorú hölgyek szinte megrohamozták a sörsátor környékét autogram és pár jó szó reményében.
Sikertelenek voltak. Az énekes hamarosan visszatért felesége mellé. Autogramot nem osztott, tartotta magát az előre bejelentett menetrendhez, azaz hogy a koncert után oldalt a színpad mellett mindenki kaphat majd aláírást, könyvet, CD-t, kazettát ...

Visszatérése után még jó pár számmal szórakoztatták a nagyérdeműt: hallhattuk többek között a Ha nem tudom, nem fáj, s a Találd ki gyorsan a gondolatom című slágereket, új számként bejelentve pedig a Buta dolog című Sinatra-feldolgozást.
Mindezek ellenére a koncert szinte visszatapsolásuk után indult csak be igazán.
Ez persze törvényszerű volt, hiszen ekkor még nem hallottuk sem a Lady Carnevalt, sem a Mamma Mariát, ezek nélkül pedig egy Korda-Balázs koncert olyan, mint lecsó kolbász nélkül, így hát semmiképp sem maradhattak el.

A fellépés után a megérkezésükkor felállított asztalnál dedikálták a nagy halomban kipakolt, és azonnal - maguktól az énekesektől - megvásárolható kazettáikat, CD-iket, s egy Korda előszavával megjelent kártyakönyvet, a szép számú érdeklődőnek.
A legtöbben ugyan csupán arcképükkel ellátott dedikált szórólapért álltak hosszú perceket sorba, ám nem kevesen vásároltak is gyorsan egy-két hanghordozót.


Mindezek után Korda György és Balázs Klári egy rövid interjút adott a Webrádiónak melyen szó esett a fiatalok rajongásáról, a nyári fellépésekről, a pókerről, Bagiról és Nacsáról, Klárika szóló karrierjéről, sőt, még egy 30 évvel ezelőtti Esti Hírlapról is.

kmn


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player