Webesztétika
A Trója című film
A weboldal kidolgozása a kor hangulatát tükrözi.
A magyar játékfejlesztő cégek
A Chroniclogic nevű játékfejlesztő cég és annak fejlődése
Számítástechnikával foglalkozó híroldalak
Az internetes betörés, vírusok
Apáczai Csere János Elméleti Líceum
Távtan
HTML
Flash VIII.
Tech
Norton Antivirus
Kártyázzunk
Rikiki
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Webesztétika Webesztétika
A Digital Improvisation zeneformátum és az mp3pro
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Mai adásunkban a Digital Improvisation zeneformátumról, és az mp3pro kódolásról lesz szó.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A Digital Improvisation röviden DI formátumot magyarok találták fel. Lényege, hogy egy zeneszámot rengeteg variációs lehetősséggel tud lejátszani, így azt akárhányszor újrahallgathatjuk, midnig mást kapunk. Hogyan is müködik ez? Adott egy zenefile, melyben van ének, ez minden lejátszásnál megegyezik. Adott továbbá például a szám alatt végigfutó dob, amelyet a zene készítői úgy alkottak meg, hogy több "témát" játszik le, például a szám kezdésénél gyors tempóban is indulhat, vagy akár lassabb, könnyebb hangzás is előfordulhat. Ez nemcsak a dobokra, hanem az összes hangszerre is jellemző, amik játszanak, és mivel egy számban több hangszer játszik, rengeteg variációs lehetőséget kapunk. Többet a www.digimpro.com oldalon találhatunk, a .DI fájlok lejáccásához szükséges programot és a DI zenék készitéséhez használható programot is innen tölthetjük le. És most halgassunk bele egy szám elejébe, ezzel is bizonyítva, hányféleképpen szólhat ugyanaz a zene.

Második témánk az mp3pro. Sokan ismerhetjük az mp3 (Mpeg layer 3) tőmörítésű zenei fileokat, de kevesen hallhattak az mp3pro-ról. Mit is tud ez az új technologia? Lényegében az mp3 tömörítésére épül, csak a végeredmény megdöbbentő. A fileok mérete felére csökken, és minősége nem romlik semmit. Így kevesebb helyen tárolhatjuk kedvenc zenéineket anélkül, hogy vesztettek volna minőségükből. - Olvashatjuk a ComputerPanorama www.cp.hu hírei közt. A www.mp3pro.hu oldalra ellátogatva csak egy mp3 lejátszó képét láthatjuk, és egy linket, melyről ezt letölthetjük.

Egy angol nyelvű oldalra, a www.mp3prozone.com/-ra érkezve, rögtön a legfontosabb információkat találjuk meg, az mp3pro-ról. Az mp3pro basics menüpont alatt egy összehasonlítást találunk, az mp3 és mp3pro formátumok között. Így könnyen megérthetjük, hogy a magasabb hangokat kaphatjuk meg kisebb bitráta mellet, az mp3pro segítségével, így az új fileunk 64 kilobit per secundum minöségűnek tűnik ugyan, de az SBR technológia segítségével visszakapjuk a magasabb hangokat is. Az oldalon a products menüpont alatt hordozható mp3pro lejátszókat találhatunk. Érdemes e tehát áttérni erre a formátumra? Azoknak, akik még nem kezdtünk bele audio cd-ik letömörítésébe, és jó minőségű, kis méretet eredméynező tömörítést kersnek. Akik gyakran használják az internetet, és annak segítségével hallgatnak zenéket, előnyös ez a formátum, a kicsi mérete miatt. Hátránya azonban, hogy hordozható mp3pro lejátszók beszerzése egyelőre nehézkes. Azonban ha más formátumban tároltuk eddig zenéinket fölösleges áttérni az mp3pro-ra, hacsak gyűjteményük mérete nem zavarja őket.

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow Webesztétika arrow A Digital Improvisation zeneformátum és az mp3proContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player