Webesztétika
A Digital Improvisation zeneformátum és az mp3pro
Mai adásunkban a Digital Improvisation zeneformátumról, és az mp3pro kódolásról lesz szó.
A TrĂłja cĂ­mű film
A magyar játĂ©kfejlesztő cĂ©gek
A Chroniclogic nevű játĂ©kfejlesztő cĂ©g Ă©s annak fejlődĂ©se
Számítástechnikával foglalkozó híroldalak
Az internetes betörés, vírusok
Távtan
HTML
Flash VIII.
Tech
A Nokia játékkonzola, az N-gage
Programajánló
Március 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Webesztétika Webesztétika
Interneten fellelhető tesztek Ki ne lenne kiváncsi az inteligencia-hányadosára, röviden IQ-jára
MunkatársunktĂłl   2005 March 06, Sunday  

Ki ne lenne kiváncsi az inteligencia-hányadosára, röviden IQ-jára?
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Régebben elég nehéz volt egy-egy ilylen teszthez hozzájutni, és igen sokáig tartott, míg azt valaki kiértékelte. Manapság az interneten rengeteg ilyen teszt található, mely kitöltése után pár másodperccel az eredményt is megkapjuk.

Ellátogattunk a www.necc.hu/kivagyok oldalra, ahol rengeteg hasznos teszt találhatĂł. FelĂĽl vannak a Queendom-tesztek, melyek által nagyon jĂł kĂ©pet kaphatunk magunkrol. Kicsit lejjebb találhatunk egyszerűbb teszteket, pĂ©ldául hogyan Ă©rint bennĂĽnket a dohányzás, vagy mennyire vagyunk dĂĽhöngő emberek. Ezek a tesztek nem számokat adnak eredmĂ©nyĂĽl, hanem rövid szövegekben tárgyalják, hogyan is viszonyolunk az adott tĂ©mához, kĂ©rdĂ©shez. No, nĂ©zzĂĽk meg rögtön a Quendoom-teszteket, amit rögtön 5 tĂ­pusra dobtak szĂ©t: IQ, kapcsolatok, karrier, egĂ©szsĂ©g, szemĂ©lyisĂ©g. KezdjĂĽk az IQ-val. Mint láthatjuk, itt is több teszt találhatĂł mĂ©g, a keresztkulturális IQ teszt keretĂ©ben nem számolgatni kell. A lĂ©nyeg ugyanaz mind a 20 feladatnál: találjuk ki, melyik lenti ábra illik bele a fentibe. Az első pár kĂ©rdĂ©s anynira nem tűnik nehĂ©znek, de a 10. után igencsak meglehet izzadni vele.

Az Érzelmi intelligencia teszt saját Ă©rzelmi intelligenciádat jellemzi Ă©s javaslatot tesz annak fejlesztĂ©sĂ©re. Ami nekem nagyon tetszett, az az összpontosĂ­tás teszt. Itt annyni a lĂ©yneg, hogy kattintsunk azokra az egymás mellet levő számokra, amelyek összege 10. Igen ám, de erre nincs tĂşl sok időnk, Ă­gy ahogy egyre közeledĂĽnk a vĂ©gĂ©hez, fogy az idő, Ă©s egyre nehezebb pontosan eltalálni a számösszegeket, bár nagyon egyszerűnek tĂĽnik. VĂ©gĂĽl a vizuális memĂłria tesztet mutatnám be, itt 30 kĂ©pet nĂ©zhetĂĽnk 1 percen át, Ă©s a lĂ©nyeg, hogy minĂ©l többet megjegyezzĂĽnk. Ezek után egy táblázatban kell megjelölnĂĽnk azokat, amelyeket láttunk a kĂ©pen. Nem is tĂĽnik nehĂ©znek, mi? Nem is az! Ugynais agyunk kevesebb, mint 1 másodperc alatt kĂ©pes megjegyezni egy látott kĂ©pet, Ă©s ezt rövid ideig vissza tudja hozni, ám napok elteltĂ©vel már csak az informáciĂłk 5%-a marad meg. A kapcsolatok rĂ©sznĂ©l is találhatunk sok Ă©rdekessĂ©get, itt már megjelent az önbecsĂĽlĂ©s teszt is, Ă©rdemes kitölteni. A karriernĂ©l a törekvĂ©s teszt amiről kicsit rĂ©szletesebben szeretnĂ©k mesĂ©lni. Itt annyni a lĂ©yneg, hogy rákattintsunk a nĂ©gyzetek közepĂ©re, ám előtte meg kell becsĂĽlnĂĽnk, mennyit tudunk 15 másodperc alatt eltalálni. Ezt nĂ©gyszer kell eljátszanunk, Ă©s itt is szövegben kapjuk meg az eredmĂ©nyĂĽnket, mennyire is vagyunk törekvőek. Itt találhatjuk meg az Ă©letvitel tesztet is. A teszt segĂ­tsĂ©gĂ©vel megtudhatod, hogy vajon a belső bĂ©ke Ă©s az egĂ©szsĂ©g Ă©rdekĂ©ben át kell-e szervezned Ă©letedet, no persze ezek rĂ©szletezĂ©se az egĂ©sszsĂ©g rĂ©sznĂ©l találhatĂł! Itt az alvás helyes kivitelezĂ©sĂ©t, a táplálkozást, no meg a szorongást tesztelhetjĂĽk. Ezekről már nem szeretnĂ©k tĂşl sok szĂłt ejteni, ha van egy kis szabadidőtök, Ă©s szeretnĂ©tek megtudni, kik is vagytok valĂłjában, vagy Ă©ppen csak szĂłrakozni szeretnĂ©tek, töltsetek ki pár tesztet a necc.hu oldalon!

ĂŤrta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow Távtan arrow WebesztĂ©tika arrow Interneten fellelhető tesztek Ki ne lenne kiváncsi az inteligencia-hányadosára, röviden IQ-járaContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player