HTML
Flash VII.
Folytatjuk a Flash megismerĂ©sĂ©t. A mai Ă­rĂĄsunkban nĂ©hĂĄny parancs segĂ­tsĂ©gĂ©vel mĂ»ködĂ”kĂ©pes hangerĂ”csĂșszkĂĄt fogunk elĂ”kĂ©szĂ­teni. Rovatunk a Merlin StĂșdiĂł segĂ­tsĂ©gĂ©vel kĂ©szĂŒlt.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Flash II.
TĂĄvtan
Webesztétika
Interneten fellelhető tesztek Ki ne lenne kivĂĄncsi az inteligencia-hĂĄnyadosĂĄra, röviden IQ-jĂĄra
Tech
Mi is az a HDTV Ă©s mire jĂł?
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
HTML HTML
Flash VIII.
MunkatĂĄrsunktĂłl   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Flash megismerĂ©sĂ©t. A mai Ă­rĂĄsunkban megnĂ©zzĂŒk, hogyan tudjuk a hangokat hĂĄttĂ©rzenekĂ©nt Ă©s effektekkĂ©nt felhasznĂĄlni. Rovatunk a Merlin StĂșdiĂł segĂ­tsĂ©gĂ©vel kĂ©szĂŒlt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A zenĂ©ket be kell importĂĄlnunk a filmbe, utĂĄna bĂĄrmelyik kĂ©pkockĂĄrĂłl elindĂ­thatjuk a lejĂĄtszĂĄst. A zene egyarĂĄnt lehet wav vagy mp3 tĂ­pusĂș. Az elĂ”zĂ” rĂ©szben kĂ©szĂ­tett kĂ©ptĂĄrunkon fogunk hangoskodni egy kicsit. ElĂ”ször is ĂĄllĂ­tsunk be egy kis hĂĄttĂ©rzenĂ©t. JelöljĂŒk ki a zenĂ©t indĂ­tĂł elsĂ” kĂ©pkockĂĄt, majd a properties panelon a sound rĂ©szen ĂĄllĂ­tsuk be a hangot! Mi mĂĄr az importĂĄlĂĄst elĂ”re megtettĂŒk. Kattintsunk az elsĂ” kĂ©pkockĂĄra Ă©s ĂĄllĂ­tsuk be a mĂĄr beimportĂĄlt mp3 ĂĄllomĂĄnyt. Az Effect listĂĄban felvezetĂ©sek Ă©s halkĂ­tĂĄsok közĂŒl vĂĄlaszthatunk. VĂ©gtelenĂ­tettnek tĂ»nĂ” zenĂ©t Ășgy Ă©rhetĂŒnk el, hogy az ismĂ©tlĂ©sszĂĄmot nagyra ĂĄllĂ­tjuk. NĂ©zzĂŒk, Ă©s hallgassuk meg a böngĂ©szĂ”ben a munkĂĄnkat!

Ugyanilyen elven gombok kĂ©pkockĂĄihoz is rendelhetĂŒnk hangokat. PĂ©ldĂĄul rendeljĂŒnk a gomb over, rĂĄmutatĂĄskori ĂĄllapotĂĄhoz egy rövid hangot, majd a benyomott ĂĄllapotĂĄhoz is vĂĄlasszunk egyet! Ehhez vĂĄlasszuk ki az egyik gombpĂ©ldĂĄnyt Ă©s menjĂŒnk ĂĄt szerkesztĂ” ĂŒzemmĂłdba. JelöljĂŒk ki az over ĂĄllapothoz rendelt kĂ©pkockĂĄt Ă©s importĂĄljuk be a kĂ­vĂĄnt hangot. Most legyen egy kattintĂĄs. ÁllĂ­tsuk be a hangot a kĂ©pkockĂĄhoz, de most ne legyen ismĂ©tlĂ©s! ImportĂĄljunk be egy hangot a lenyomott ĂĄllapotnak is, legyen ez egy pendĂ­tĂ©s. JelöljĂŒk ki a kĂ©pkockĂĄt Ă©s ĂĄllĂ­tsuk be a hangot. NĂ©zzĂŒk meg a böngĂ©szĂ”ben. BĂĄrmelyik gomb kattan ha rĂĄmutatunk, Ă©s pendĂŒlĂ” hangot ad ha rĂĄkattintunk. És közben zavartalanul megy a hĂĄttĂ©rzene.

NĂ©zzĂŒk meg, hogyan törtĂ©nik a zene betöltĂ©se, vezĂ©rlĂ©se programbĂłl. A legegyszerĂ»bb zenebetöltĂ©st nĂ©hĂĄny utasĂ­tĂĄssal elvĂ©gezhetjĂŒk. ElĂ”ször hozzunk lĂ©tre egy Sound objektumot az elsĂ” filmkockĂĄn! Legyen a neve z, mint zene. EzutĂĄn jelöljĂŒk ki az elsĂ” HĂĄttĂ©rzene indĂ­tĂłgombjĂĄt, Ă©s adjuk meg a következĂ” programot: (On release (vagyis kattintĂĄskor) z.loadSound(Hang fĂĄjl elĂ©rĂ©si Ășt); Ez az utasĂ­tĂĄs tölti be a hang fĂĄjlt a z objektumba. z.start(kezdĂ” idĂ”, ismĂ©tlĂ©sszĂĄm) Ez az utasĂ­tĂĄs pedig elindĂ­tja a hang fĂĄjlt.) TehĂĄt, ha az 1. indĂ­tĂłgombra kattintunk, akkor az 1. utasĂ­tĂĄs betölti a hangfĂĄjlt, a 2. pedig elindĂ­tja. Ezt a pĂĄr sort mĂĄsoljuk fel a vĂĄgĂłlapra Ă©s illesszĂŒk be a 2. gomb programlistĂĄjĂĄba. MĂłdosĂ­tsuk a betöltendĂ” fĂĄjl nevĂ©t. Majd vĂ©gezzĂŒk el ugyanezt a 3. gombra is! PrĂłbĂĄljuk ki a programot a böngĂ©szĂ”ben!

HangerĂ”szabĂĄlyzĂĄs, stop gomb, start gomb. A hangerĂ”t 0-tĂłl 100-ig lehet szabĂĄlyozni. A csĂșszkĂĄt 20-ra ĂĄllĂ­tottuk, hogy egybĂ”l hallhatĂł legyen majd a hang! A csĂșszkĂĄnk mĂ»ködĂ©sĂ©rĂ”l az elĂ”zĂ” adĂĄsban mĂĄr szĂł volt. Most mivel mĂĄs pozĂ­ciĂłban van, ezĂ©rt mĂĄsok a koordinĂĄtĂĄk. A skĂĄla filmrĂ©szlet enterframe esemĂ©nye Ă­rja ki az n nevĂ» dinamikus szövegmezĂ”be a csĂșszka aktuĂĄlis Ă©rtĂ©kĂ©t. Ide szĂșrjuk be a hangerĂ”t szabĂĄlyzĂł utasĂ­tĂĄst is! (z.setvolume(hangerĂ”) a hangerĂ”nĂ©l felhasznĂĄlhatjuk az n Ă©rtĂ©kĂ©t.) A stop, majd a start gomb esetĂ©n is adjuk ki a megfelelĂ” utasĂ­tĂĄst. ZĂĄrjelben a kezdĂ”idĂ”t Ă©s az ismĂ©tlĂ©sszĂĄmot kell megadnunk a start gombnĂĄl. (A stop gomb esetĂ©n on release esemĂ©nyre a z.stop() utasĂ­tĂĄst kell kiadni.) (A play gomb esetĂ©n pedig a z.start(kezĂ” idĂ”, ismĂ©tlĂ©sszĂĄm)) NĂ©zzĂŒk meg a böngĂ©szĂ”ben a munkĂĄnkat! 

Írta: Klari




Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow TĂĄvtan arrow HTML arrow Flash VIII.



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player