HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A Digital Improvisation zeneformátum és az mp3pro
Tech
Norton Antivirus
Kártyázzunk
Alsós
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
HTML HTML
Fireworks VI.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Fireworks megismerését. A mai írásunkban a gombok designolásával foglalkozunk. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Az indulólapunk már designos. De szeretnénk, ha gombok két állapota különbözne egymástól. Állítsuk át a nagyítás mértékét. A Slice eszközzel kijelölhetjük a gombként működő képrészletek területét. Arra ügyeljünk, hogy a területen belül legyenek a 2. állapot változásai. Érdemes a területek végét egymáshoz képest kiigazítani, így exportáláskor kevesebb képrészlet darab jön létre. Bár így az érzékelési terület is módosul. Az érzékelési területekhez adjunk a helyi menüből Simple RollOver behaviort. Ez egy olyan viselkedés, amelyik a területre mutatáskor saját területén kicseréli majd a képet. A második állapotot a Frames panelon egy második framen rajzolhatjuk meg. Duplikáljuk az első frame-t, majd a másodikon végezzük el a gombok változtatásait. A változások megrajzolásához kapcsoljuk ki az érzékelési területek megjelenítését! Rajzoljunk az egyik gombfelirat mögé egy háromszöget. Lássuk el effektekkel. Most illesszük a háromszöget a többi felirat mögé is. A szöveget lássuk el fehér izzással! Az izzást a többi feliratra másoljuk át. Látható, hogy a két frame-ünk tényleg különböző. A linkek beállításához kapcsoljuk vissza az érzékelési területek megjelenítését. A Properties panelon beállíthatjuk a kijelölt területhez tartozó linket és egyéb jellemzőket. Nézzük meg az eredményt a böngészőben! Majd exportáljuk a munkánkat!

Bármelyik slice-területhez létrehozhatunk legördülő menüt. Először jelöljük ki azt a slice-t, amelyikhez a menüt létre szeretnénk hozni. Majd a helyi menü Add Popup parancsával indítsuk el a menüszerkesztőt. Először a menü szövegét és a hivatkozásokat kell megadnunk. Az első oszlopba gépeljük a menü szövegét, a második oszlopba a hozzá tartozó hivatkozást. Hierarchikus menü esetén a menücsoportokhoz nem adunk linket. Az almenük parancsait és hivatkozásait külön sorokba gépeljük, és végül az Indent gomb segítségével almenüvé alakítjuk. A Next gombbal a következő lapra jutunk, ahol beállíthatjuk a menü fő formai jegyeit. A menü lehet függőleges vagy vízszintes. Beállíthatók a betűjellemzők, szöveg és háttérszínek. A háttér lehet kép is. Ilyenkor a menük háttere kép lesz, amit az ablakban látható listából választhatunk. A következő ablakban beállíthatjuk a menüt pozícionáló táblázat jellemzőit: a cellaszélességet, a cellamagasságot. Ha automatikus méretet választunk, akkor a méretek a legnagyobb menü szöveghez igazodnak. Beállíthatjuk a táblázat térközeit is. Lehetőségünk van a szegélyezés kikapcsolására. Az utolsó lapon meghatározhatjuk a menü helyét a slice-hoz képest, illetve az almenük pozícióját. A Fireworksben csak a menü helyét látjuk, a pozícióját húzással módosíthatjuk. A böngészőben már életre kel a menü. Akár az almenük is kibonthatóak. A menü utólag módosítható a slice helyi menüjében. Próbáljuk ki!

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Fireworks VI.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player