HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A Trója című film
Tech
A Phantom konzol
Kártyázzunk
Alsós
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
HTML HTML
Fireworks IV.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Fireworks megismerését. Mostani írásunkban a kivágásos tehnikákról lesz szó. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Kivágásos technikák kontúrradírozással

1. Nyissuk meg azt a két fájlt, amelyekből a montázs képünket készítjük! Másoljuk át a felső rétegnek szánt fájlt a másik képre. A baloldali képet bezárhatjuk. Hívjuk be a Layer palettát, hogy a munkánk során a rétegeket figyelemmel kísérhessük. Ha egy kicsit elhalványítjuk a felső képet, akkor már kezd látszódni a két kép montázsából összeálló eredmény. 2. Válasszuk a téglalap alakú kijelölő eszközt. A properties panelon a kijelölés élét állítsuk Anti Alias-ra, hogy kivágáskor ne képződjenek �recés" szélek. Jelöljük ki a kivágandó területet és a Delete billentyűvel töröljük le. Távolítsunk el ilyen módon minden olyan képrészletet, amit tudunk. Szabálytalan alakú egyenesekkel határolt területeken használjuk a poligon lasso eszközt. Ha kell, nagyítsuk ki a részletet, hogy pontosabb legyen a kijelölés. Az élt itt is állítsuk Anti Alias-ra. Az íveknél több kattintással, az egyeneseknél végpontra való kattintással haladjunk. Az abszolút görbe részeknél használjuk a lasszó eszközt. Vigyázzunk, hogy ne menjünk bele olyan területekbe, amit meg szeretnénk hagyni. Végezzük el a maradék kivágásokat is. 3. Ahol nagyon látszik a vágás, ott nagy kerek, pár pixeles, lágy szélű radírral radírozzunk, hogy megszűnjenek az éles kontúrok. Az apróbb részeket érdemes kisebb méretű radírral pontosítani. És már el is készült a munkánk!

Fotomontázs (arcok) - Radírozásos technikák

1. Most pedig két fiúnak a fejét fogjuk összemontázsolni. Másoljuk át a baloldali képet a jobb oldalira. A létrejött felső rétegből fogjuk az arcot venni. A baloldali kép már nem is kell! Tegyük ki a Layers panelt, így máris látható a két réteg. Most egy sok türelmet igénylő mutatvány következik! A felső képet kicsit átlátszóvá tesszük, hogy egymásra tudjuk pozícionálni! A Scale tool segítségével addig méretezzük és forgassuk a felső képet, ameddig rá nem simul az alsó kép referenciapontjaira. Arcnál az áll, szem, orr az irányadó! 2. Ha kész vagyunk, akkor állítsuk vissza a felső kép átlátszóságát. Válasszuk a tools-on a radír eszközt. A formája legyen kör, a mérete legyen minél nagyobb, a széle pedig minél puhább. A puha szél azért fontos, hogy kevésbé látszódjon, ha véletlenül beleszaladunk nem kívánt képrészletekbe. A kevésbé gyakorlottak a radír átlátszóságán is visszavehetnek. Ha biztosak vagyunk a dolgunkban, akkor visszaállíthatjuk 100%-ra az átlátszóságot. Radírozzunk óvatosan kívülről befelé. Lehetőleg minél kevesebb árulkodó jelet hagyjunk! Ha az állnál végeztünk felmehetünk a hajhoz. Itt is kívülről befelé haladjunk óvatosan! Ha kész a hajradír, akkor a kis árulkodó jeleket nagyobb nagyítás mellett kisebb radírral korrigáljuk. Kész is vagyunk a fotomontázsunkkal.

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Fireworks IV.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player