HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A Trója című film
Tech
Norton Antivirus
Kártyázzunk
Tizennégy lapos römi
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
HTML HTML
Fireworks III.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Fireworks megismerését. A mai írásunkban néhány látványelemet mutatunk be. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
1. Előző írásunkban elkészült designt egy kicsit feldobtuk néhány látványelemmel. Nézzük át röviden a változásokat. A négyszög gombok lekerekítettek. A lekerekítés mértéke a properties panelon állítható. Nézzük meg az ellipsziseket is. Nyugodtan lehet a lapon kívülre is rajzolni, mert a lelógó részek úgy sem látszódnak! Az átlátszóságot itt is állíthatjuk. Győződjünk meg róla a böngészőben!

2. Rajzoljunk tovább! Készítsünk egy háromszöget! Válasszuk a polygon eszközt a toolson! A properties panelon előre be kell állítani, hogy a sokszög csillag legyen-e. Ezen kívül megadhatjuk az oldalak számát, ami jelen esetben három. Ezután megrajzolhatjuk a háromszöget. A mutató eszközzel a megfelelő helyre mozgathatjuk.

3. Effektek. Látványos effektusokkal fokozhatjuk a design hangulatát! Jelöljük ki a képet! A properties panel + gombjával érdekes effektusokat adhatunk egy objektumhoz. Kezdjük a színezéssel. Az Adjust Color effekt csoport az objektum színbeállítását teszi lehetővé. Például, ha át szeretnénk színezni a képet, akkor a Hue-Saturation effekttel látványos színezéseket érhetünk el. A Hue csúszkán a színskálát eltolhatjuk. A Saturation csúszkán a színezés mértékét állíthatjuk be. A 0 érték szürkeárnyalatos képet ad. A Lightness csúszkán a világosság állítható. Az effektusok megjelennek az effekt listában, ahol hatásuk kikapcsolható, sorrendjük beállítható, illetve a nem kívánt effektusok a mínusz gomb segítségével eltávolíthatóak. Gombok esetén érdekes hatás az éltörés. Belső éltörés esetén olyan hatást érünk el, mintha adott profilú késsel lemartuk volna az objektum szélét. A Flat profil egy egyenes kés. Ha domború gombot szeretnénk, válasszuk a Smooth éltörést. Beállíthatjuk a mértékét, a kontrasztját, és a megvilágítás irányát is. A másik érdekes effektus az Emboss, amely vagy mélyedést, vagy puklit hoz létre a kijelölt effektus körül. Válasszuk az előbbit! Egy kicsit megnövelem a méretét, hogy jobban látszódjon. A beállítások a többi gombra átmásolhatóak. Másoljuk a mintául szolgáló gombot a vágólapra, majd jelöljük ki a cél gombot és az Edit menü Paste Attributies parancsával másoljuk át az effektusokat.

4. Árnyékok. A Drop Shadow effektus segítségével külső árnyékot hozhatunk létre egy objektumhoz. Beállítható az árnyék mérete és iránya. Az alsó téglalapon megfordítom a megvilágítást, hogy felfelé essen az árnyék. A háromszögnek adjunk egy nagy belső éltörést. Állítsuk át a háromszög színét a képről vett minta segítségével. Így jobban látszik az éltörés! Hogy jobban kiemelkedjen a háttérből, adjunk hozzá egy izzás effektust. Az izzásnak beállíthatjuk a színét és méretét. Végezetül figyeljük meg, hogy néznek ki az effektusok egy szövegen. Hozzunk létre egy belső éltörést. Árnyékot is rakjunk rá. Színezzük át a képről vett mintának segítségével. Most pedig nézzük meg a munkánkat a böngészőben!

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Fireworks III.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player