HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A Trója című film
Tech
A Phantom konzol
Kártyázzunk
Alsós
Programajánló
Szeptember 2019
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
HTML HTML
Fireworks II.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Fireworks megismerését. A mai műsorban néhány egyszerűbb rajzolási lehetőséget mutatunk be. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Most egy webdesign rajzolásán keresztül mutatjuk be a rajzolási lehetőségeket. Először is hozzunk létre egy új fájlt! Tervezzük a méretét 800x600 képpont felbontáshoz, így legyen a méret 770x550 pixel. A háttér szín lehetne fehér, átlátszó, vagy más egyedi szín. Maradjunk a fehérnél. A létrejött kép mérete a munkaablakunk alján látható. Mellette beállíthatjuk a nagyítás mértékét. A rajzoláshoz a Tools készletet használjuk. A Vektor gombcsoport a rajzoló eszközöket, a Select csoport a kijelölő eszközöket tartalmazza. A Properties panelon a kijelölt objektum jellemzőit láthatjuk és állíthatjuk be. A további beállításokhoz a Macromedia termékeknél már jól ismert panelsort használjuk. Elsőként importáljunk be egy képet a File menü Import parancsával. Húzással egyből az általunk óhajtott méretben tehetjük a lapra. A méretet a Properties panel baloldali részén követhetjük. A fekete mutató eszközünkkel a képet a kívánt helyre mozgathatjuk. A Layers panelon látható, hogy a kép egy külön rétegen jött létre. Most fedjük le a kép tetejét egy téglalappal. Válasszuk ki az eszközt és húzással rajzoljuk meg. A megrajzolás után a téglalap egy külön rétegen jön létre. Jellemzői, mint például a kitöltése, a Properties panelon utólag módosítható. Legyen a kitöltése szürke. A Layers panelon a rétegek húzásával módosítható a réteg sorrend. Így utólag is könnyű egy rajzelemet egy másik elé vagy mögé vinni. A réteg végül takarja le a kép felső részét és legyen fehér színű! A kép alsó részét is fedjük le egy téglalappal, hogy elvegyünk a magasságából. Majd egy másik fehér téglalappal is takarjuk le, amin már átlátszóságot is állítsunk be.

A szöveg elhelyezéséhez válasszuk a szöveg eszközt a Tools-on. Kattintsunk a lapon a kívánt helyre és gépeljük be a szöveget. Ha elkészültünk, a properties panelon beállíthatjuk a kijelölt szöveg jellemzőit. Először állítsuk be a betűtípust, a betűméretet és a betűstílust. Változtathatunk a kitöltés színén, a szegélyszínén. De igazításokat, térközöket is állíthatunk. Növeljük meg a betűközt. Majd helyezzük a megfelelő helyre a szöveget. A munkánk az interneten az Optimize panelon beállított képminőség szerint fog megjelenni. Állítsuk át a típust jó minőségű jpg-re. A Preview ablakban megnézhetjük, hogy fog kinézni a munkánk. Az ablak tetején még a teljes kép mérete és a letöltési ideje is látszik 56 kbps-os modemre számítva. Ezután váltsunk vissza a szerkesztő nézetbe. A böngésző ablakban is megnézhetjük munkánkat a File menü Preview in Browser parancsával. A képet a File menü Save parancsával menthetjük el.

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Fireworks II.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player