HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A Trója című film
Tech
A Phantom konzol
Kártyázzunk
Alsós
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
HTML HTML
Dreamweaver III.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Dreamweaver megismerését. Ebben a részben a képekről, ezek pozícionálásáról, képlinkekről lesz szó. Ezen kívül megnézzük, a képek különböző területeihez hogyan rendelünk linkeket.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Képek

A Gyűrűk ura címet szeretnénk díszesebb betűkkel írni, ezért készítsük el a cím képét egy rajzoló program segítségével. A kép beszúrása az INSERT menü IMAGE parancsával végezhető el. Az ablakban keressük meg az elkészített képfájlt. A képek úgy viselkednek, mint a szövegek. A bekezdés igazítással ezek is igazodnak. Például a képet igazítsuk középre. A kijelölt kép a méretező négyszögekkel méretezhető. Ha vissza szeretnénk állítani a kép eredeti méretét, akkor a PROPERTIES panelon töröljük ki a kép méreteit tartalmazó mezőket (W, H). Most illesszünk be egy másik képet a szövegbe! Szétdobta a sort! Az ALIGN tulajdonsággal kétféle igazítás típus esetén tudja a szöveg körbefutni a képet. Left beállítás esetén bal oldalra rendeződik a kép, right esetében pedig jobbra. Állítsuk be az utóbbit. A körbefuttatott képeket a helyőrző pajzsuk segítségével is pozícionálhatjuk.

Képek pozícionálása

A képeket táblázatok cellái segítségével érdemes pozícionálni. Például hozzunk létre egy gombsort a baloldali cellában. Kattintsunk a cellába, majd az INSERT menü IMAGE parancsával illesszük be a képet. A következő képet az Insert panel segítségével helyezzük el. Majd folytassuk a képek beszúrását, míg el nem készül a gombsor. Most pedig nézzük meg munkánkat a böngészőben.

Linkek

Természetesen nemcsak szöveghez, hanem a képhez is tartozhat link. Jelöljük ki a képet és a link mezőt töltsük ki. A nyitólap gombjánál válasszuk az index.html-et. A többi gombnál pedig a nevéhez illő állományt. Most jelöljünk ki egy képet. Majd a Properties panelon az Alt mezőt töltsük ki a képre utaló rövid szöveggel. Ez a böngészőben a képre mutatáskor egy kis sárga címkében jelenik meg. A többi gombnál is végezzük el ezt a műveletet. Most nézzük meg munkánk eredményét a böngészőben. Ellenőrizzük a linkeket, majd próbáljuk ki a rámutatást is.

Linkek a képek különböző területeihez

Nemcsak külön képekhez rendelhetünk linket, hanem egy kép különböző területeihez is. Ehhez jelöljük ki a képet, és a PROPERTIES panel HOTSPOT eszközével rajzoljuk meg a link területét, majd töltsük ki a panelon a link adatait. Próbáljuk ki böngészőben! Kattintsunk Frodo és Gandalf arcára. Ugye látható, hogy csak a megrajzolt területről él a link.

Írta: Klari


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Dreamweaver III.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player