HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A magyar játékfejlesztő cégek
Tech
A Phantom konzol
Kártyázzunk
Tizennégy lapos römi
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
HTML HTML
Dreamweaver I.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  
Image
Ebben a rovatban három programmal ismerkedhettek meg a teljesség igénye nélkül, a Dreamweaverrel, a Fireworks-szal, és a Flash-sel.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Remélem, akik ismerik, alkalmazzák, még azok is találnak érdekességeket a rövid, egymásra épülő blokkjainban. Az első 7 alkalommal a Dreamweaverrel foglalkozunk.
A Dreamweaver MX kezelési felülete

Indítsuk el a DREAMWEAVERT. Középen egy nagy, fehér felületet látunk, ez egy üres weblap kiinduló formája. Benne villog a kurzor. Máris lehet gépelni a szöveget. A parancsok kiadásához hagyományos legördülő menüsora van. A beállítások elvégzéséhez a jobb oldalon panelsáv található. Ez több önálló beállító panelból áll, amelyeket egymástól függetlenül kattintással kinyithatunk és visszazárhatunk. A FILES panelon például a könyvtárunk tartalma látható, benne a már létrehozott fájlokkal. A parancssor alatt található az INSERT panel, amelynek gombjaival akár képeket, táblázatokat és egyéb objektumot szúrhatunk a weblapunkba. Példaként illesszünk most be egy táblázatot. Alul a PROPERTIES panel a dokumentum részeinek formázását teszi lehetővé. Például színezzük át az előbb begépelt szöveg betűit. A PROPERTIES panel két részből áll. A jobb alsó sarkában lévő nyíllal lehet az alsó részét megjeleníteni illetve eltüntetni.

Egy új honlap kialakításának kezdőlépései, feltöltése

Egy új honlapot hozunk létre a webtechnika1 könyvtárba. SITE menü - NEW SITE parancs. Itt kétféleképpen lehet megadni az adatokat: a BASIC lapon egy varázsló segítségével lépésről lépésre, vagy az ADVANCED lapon ahol kategorizált űrlapok segítségével kell megadni adatainkat. Most válasszuk a második módszert. A local info kategóriánál adjuk meg a honlap nevét. Alatta keressük meg a munkamappát, ha nem létezik, akkor hozzuk létre. REMOTE INFO lapon a szerver adatait kell megadni. Kiválasztjuk a csatlakozás típusát, ami általában FTP, utána megadjuk a szerver címét, a felhasználói nevet és jelszót. A FILE panelon egyből láthatjuk a helyi munkakönyvtárunk tartalmát. Most még üres. Új fájlt a panel menüsorából a FILE menü - NEW FILE paranccsal lehet létrehozni. Utána megadhatjuk egyből a nevét. A honlap kezdő lapja legyen index.html. Dupla kattintással máris szerkeszthető a lap. Írjunk bele egy szöveget! A FILE menü - SAVE parancsával lehet a lapot menteni. Most pedig nézzük, hogy a böngészőben, hogyan néz ki a weblapunk.. Itt ugyanazt látod, mint az, aki megnyitja a lapodat a szerverről. Természetesen a feltöltés után. Nézzük meg, ez hogyan történik. Kattintsunk a FILE panelon az EXPAND gombra. Így egy nagyobb ablakban egyszerre láthatjuk a helyi munkakönyvtár és a szerver tartalmát. A szerver adatait már a honlap létrehozásánál megadtuk. A CONNECT gombbal csatlakozzunk a szerverhez. Csatlakozás után látható a bal oldalon a szerver tartalma. A feltöltendő fájlt jelöljük ki a jobb oldalon, és a PUT gomb megnyomásával töltsük fel a szerver gépre. Most már mindenki látja a fájlt!

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Dreamweaver I.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player