Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az Ă©let
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Március 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
A férfi földrajza
Eltemette elefántja
Filmleírások Filmleírások
Az élet szép
munkatársunktĂłl   2000 March 11, Saturday  
Image
SzĂ­nes olasz film ĂŤrta Ă©s rendezte: Roberto Benigni Fõszereplõk: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini Eredeti cĂ­m: La vita Ă© bella   Az idei Oscar-dĂ­jak közĂĽl hármat is besöpört Roberto Benigni e filmjĂ©vel.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

SzĂ­nes olasz film
ĂŤrta Ă©s rendezte: Roberto Benigni
Fõszereplõk: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini
Eredeti cĂ­m: La vita Ă© bella  

Az idei Oscar-dĂ­jak közĂĽl hármat is besöpört Roberto Benigni e filmjĂ©vel. (A legjobb fĂ©rfiszĂ­nĂ©sz, a legjobb kĂĽlföldi film, a legjobb filmzene). 
A cselekmĂ©ny 1939-ben kezdõdik, amikor a gyermekesen álmodozĂł lelkĂ» Guido (Benigni) Toscanában könyvkereskedĂ©st nyit. Beleszeret a gyönyörĂ» Dorába (N. Braschi), aki Ă©ppen annak a fasiszta tisztnek a menyasszonya, akitõl fĂĽgg Guido engedĂ©lye a könyvesbolt megnyitására. Dora termĂ©szetesen GuidĂłt választja. 
Elõreugrunk nĂ©hány Ă©vet, 1944-et Ă­runk, Olaszország fasiszta megszállás alatt van. Guido Ă©s Dora házasok, kisfiuk is van már, aki Ă©rtetlenĂĽl nĂ©zi a zsidĂłk - Ă©s kutyák - kitiltását a helyi cukrászdábĂłl. SzĂĽlei humorral prĂłbálnak vĂ©dekezni az iszonyat ellen, ám a vĂ©gzet õket is elĂ©ri: apának Ă©s fiának indulni kell  valamelyik náci haláltáborba. Dora önkĂ©nt követi õket.
Benigni zseniálisan ötvözi a komor háborĂşs tĂ©mát sajátos humorával, romantikus látásmĂłdjával.  Fõhõse a halállal is bátran nĂ©z szembe, Ă©s nem veszĂ­ti el derĂ»jĂ©t, mindvĂ©gig azt sugallja, hogy "Az Ă©let tĂ©nyleg szĂ©p". Aki megnĂ©zi ezt a remek filmet, többĂ© nem fog ebben kĂ©telkedni.

>> Hivatalos honlap


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow GyĂ»jtemĂ©nyContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player