Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az élet
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Mrcius 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
A férfi földrajza
A hõskor hõsei 2
Filmleírások Filmleírások
A kis utazás
munkatársunktól   2000 November 04, Saturday  
Image
Történetünk a hetvenes - nyolcvanas évek fordulóján játszódik. Fõszereplõi tizenhat év körüli kamaszok, valamint néhány kísérõtanár. Egy vidéki kisvárosban zajlik a megszokott élet. A középiskolában -miközben a tesitanár a férjezett fizikatanárnõt szeretgeti a szertárban- a fiúk a csajokról dumálnak, a csajok a pasikról.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

A kis utazás
színes, magyar film (2000)

Író-rendezõ: Buzás Mihály
Szereplõk: Gyabronka József, Farkas Arnold, Szikra József, Gáspár Imola, Cseszárik Nóra, Dózsa Erzsébet
Zene: Végsõ Zoltán
Játékidõ: 100 perc

Történetünk a hetvenes - nyolcvanas évek fordulóján játszódik. Fõszereplõi tizenhat év körüli kamaszok, valamint néhány kísérõtanár. Egy vidéki kisvárosban zajlik a megszokott élet. A középiskolában -miközben a tesitanár a férjezett fizikatanárnõt szeretgeti a szertárban- a fiúk a csajokról dumálnak, a csajok a pasikról.

as évek fordulóján játszódik. Fõszereplõi tizenhat év körüli kamaszok, valamint néhány kísérõtanár. Egy vidéki kisvárosban zajlik a megszokott élet. A középiskolában -miközben a tesitanár a férjezett fizikatanárnõt szeretgeti a szertárban- a fiúk a csajokról dumálnak, a csajok a pasikról.

A WC-ben cigiznek, elbliccelik a tanulmányi vetélkedõt, a hét végén a családdal lemossák a féltve õrzött autót, végighallgatják a szigorú családapák szentbeszédeit a lakótelepi konyhákban, miközben szerelmesek és máshol jár az eszük. És akkor jön a telefon, hogy egy osztályt ki kell utaztatni az NDK-ba csere-építõtáborba. A III/B jó ötletnek tûnik.

Sok mai harmincas felnõtté válásának volt fontos állomása az NDK. Sokouk hagyta ott a szüzességét, szívta el elsõ cigijét, sörözött be elõször igazán, borotválkozott elsõ ízben, sõt járt elõször külföldön. Ez rengeteg komikus és fonák helyzetet szül, miközben a szerelmi szálak, magándrámák is bonyolódnak. Mindez egy groteszk, értelmetlen környezetben zajlik, amit úgy hívtak, hogy szocialista építõtábor. Szól a zene az MK-25 magnóból, bömböl a Piramis, szlovák csajokat szednek föl a "Bierstube"-ban sramlira, Dzsingisz Khanra táncolnak a táborzáró bulin és érzelmesen összebújnak Udo Jürgens negédes, lassú számaira. A táborzáró kultúrmûsor kis híján botrányba fullad, de sikerült jutányosan turmixgépet venni, meg hajszárító, meg melegszendvics-sütõt.

Akik haza érkeznek, nem ugyanazok, mint akik kiutaztak, de nincs megoldás, vagy drámai végkifejlet. A történet leír egy kört, majd visszacsatlakozik nagyjából oda, ahonnan elindult. Nem történt más, csak egy kis utazás. A film a 31. Magyar Filmszemlén elnyerte a közönségdíjat.

A film a 31. Magyar Filmszemlén elnyerte a közönségdíjat.

Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow GyûjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player