V√°laszt√°s
Választás 2014 - Eddig 18 550-en szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben
(MTI) - A nemzetis√©gi n√©vjegyz√©kben szerd√°n 18 550 v√°laszt√≥polg√°r szerepelt a Nemzeti V√°laszt√°si Bizotts√°g (NVB) szerdai √ľl√©s√©n hozott meg√°llap√≠t√≥ hat√°rozata szerint.
V√°laszt√°s 2014 - M√°r t√∂bb mint sz√°z√∂tvenezer k√ľlhoni magyar regisztr√°lt a v√°laszt√°sra
V√°laszt√°s 2014 – Nyomoz√°s indult egy h√≥dmez√Ķv√°s√°rhelyi jel√∂lt aj√°nl√°sai miatt
V√°laszt√°s 2014 - A nyilv√°ntart√°sba vett jel√∂l√Ķszervezetek fele √°ll√≠tott orsz√°gos list√°t
V√°laszt√°s 2014 - Mesterh√°zy: az orsz√°gnak b√©kess√©gre van sz√ľks√©ge
V√°laszt√°s 2014 - MSZP: nem √©rtelmezhet√Ķ a Fidesz felsz√≥l√≠t√°sa
MTI hírek
K√ľlf√∂ld
Ukr√°n v√°ls√°g - Kijevben az orvl√∂v√©szek a nemzeti bank √©p√ľlet√©b√Ķl adt√°k le l√∂v√©seiket
Magyarorsz√°g
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-cs√ļcs - P√°rizs: nem lesznek szankci√≥k Oroszorsz√°ggal szemben az uni√≥s cs√ļcson
K√ľlf√∂ld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyars√°g
Guly√°s: √≥ri√°si el√Ķrel√©p√©s, hogy n√©gy √©v alatt k√∂zel 600 ezren √©lnek a kedvezm√©nyes honos√≠t√°ssal
Sport
Versenyuszoda √©p√ľl G√∂d√∂ll√Ķn
Tudom√°ny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
K√ľlf√∂ld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Eg√©szs√©g√ľgy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdar√ļg√°s
Piturca marad a román szövetségi kapitány
B√Ľn√ľgy
Diszk√≥trag√©dia - Fenntartotta a kor√°bbi joger√Ķs √≠t√©letet a K√ļria a West Balk√°n-√ľgyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Oktůber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hůnapban
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND M√ďDOS√ćT√ĀS!
Választás 2014 РBotka: az Orbán-kormány leváltható
V√°laszt√°s V√°laszt√°s
V√°laszt√°s 2014 - M√°rcius 11-12-√©n d√∂nthetnek a szavaz√≥lapok k√©p√©r√Ķl a v√°laszt√°si bizotts√°gok
MTI   2014 March 04, Tuesday  

(MTI) - A jel√∂ltek nyilv√°ntart√°sba v√©tel√©r√Ķl sz√≥l√≥ hat√°rozatok jogorvoslatainak lez√°rulta ut√°n, v√°rhat√≥an m√°rcius 11-12-√©n d√∂ntenek az egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°gok az √°prilisi orsz√°ggy√Ľl√©si v√°laszt√°s szavaz√≥lapjainak ...
Olvasůi ťrtťkelťs:starstarstarstarstar / 0
…rtťkelje ÷n is! starstarstarstarstar
  HozzŠszůlŠsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A jel√∂ltek nyilv√°ntart√°sba v√©tel√©r√Ķl sz√≥l√≥ hat√°rozatok jogorvoslatainak lez√°rulta ut√°n, v√°rhat√≥an m√°rcius 11-12-√©n d√∂ntenek az egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°gok az √°prilisi orsz√°ggy√Ľl√©si v√°laszt√°s szavaz√≥lapjainak adattartalm√°r√≥l.

¬†¬†¬†¬†Az egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľletekben indul√≥ jel√∂ltek bejelent√©s√©re h√©tf√Ķn 16 √≥r√°ig volt lehet√Ķs√©g. Az egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°gok mellett m√Ľk√∂d√Ķ v√°laszt√°si irod√°knak kell ellen√Ķrizni√ľk a beny√ļjtott al√°√≠r√°sok hiteless√©g√©t √©s azt, hogy van-e √∂tsz√°z √©rv√©nyes aj√°nl√°sa a jel√∂ltnek. A v√°laszt√°si bizotts√°goknak a bejelent√©st√Ķl sz√°m√≠tott h√°rom napjuk van arra, hogy nyilv√°ntart√°sba vegy√©k a jel√∂lteket.
¬†¬†¬†¬†A h√©tf√Ķn bejelentett jel√∂ltek nyilv√°ntart√°sba v√©tel√©r√Ķl legk√©s√Ķbb cs√ľt√∂rt√∂k√∂n kell d√∂nteni√ľk a bizotts√°goknak, ez ellen h√°rom napig - vas√°rnapig - van lehet√Ķs√©g fellebbez√©ssel √©lni a Nemzeti V√°laszt√°si Bizotts√°gn√°l (NVB). Az NVB-nek szint√©n h√°rom napja van a fellebbez√©s elb√≠r√°l√°s√°ra, vagyis a test√ľlet legk√©s√Ķbb j√∂v√Ķ szerd√°ig d√∂nt a fellebbez√©sekr√Ķl.
¬†¬†¬†¬†Ez ellen a d√∂nt√©s ellen megint megny√≠lik a jogorvoslati √ļt, h√°rom napon bel√ľl - szombatig - lehet a K√ļri√°hoz fordulni b√≠r√≥s√°gi fel√ľlvizsg√°lati k√©relemmel. A K√ļri√°nak szint√©n h√°rom napja van a k√©relem elb√≠r√°l√°s√°ra, vagyis - amennyiben minden √©rintett kihaszn√°lja a sz√°m√°ra rendelkez√©sre √°ll√≥ id√Ķt - m√°rcius 15-√©n lenne joger√Ķs a jel√∂ltek nyilv√°ntart√°sba v√©telr√Ķl sz√≥l√≥, m√°rcius 3-√°n hozott d√∂nt√©s.
¬†¬†¬†¬†Azonban v√°rhat√≥an a bizotts√°gok √©s a b√≠r√≥s√°g "gyors√≠tanak" √©s nem v√°rj√°k meg a h√°romnapos hat√°rid√Ķ lej√°rt√°t a d√∂nt√©s√ľk meghozatal√°ra, √≠gy v√°rhat√≥an m√°r m√°rcius 11-12-√©n v√©gleges lesz az egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľleti jel√∂ltek n√©vsora.
¬†¬†¬†¬†Az orsz√°ggy√Ľl√©si egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°gok ekkor √°llap√≠tj√°k meg a szavaz√≥lapok adattartalm√°t, ez az √ļgynevezett "imprim√°l√°s". Ennek sor√°n a jel√∂l√Ķszervezetek deleg√°ltjaival kib√Ķv√ľlt v√°laszt√°si bizotts√°gok elfogadj√°k a szavaz√≥lapon szerepl√Ķ jel√∂ltek, jel√∂l√Ķszervezetek nev√©t, valamint azok log√≥j√°t, vagyis a szavaz√≥lap "k√©p√©t".
¬†¬†¬†¬†A kor√°bbi v√°laszt√°sok idej√©n gyakori vita volt arr√≥l, hogy melyik jel√∂l√Ķszervezetnek nagyobb a log√≥ja a szavaz√≥lapon, √©s hogy azokat k√∂rbe vagy n√©gyzetbe kell-e helyezni. A vit√°t √°ltal√°ban √ļgy d√∂nt√∂tt√©k el, hogy "optikailag" szerkesztett√©k hasonl√≥ nagys√°g√ļra a jel√∂l√Ķszervezetek jelv√©nyeit. A v√°laszt√°si elj√°r√°sr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny azonban most m√°r meghat√°rozza, hogy a jel√∂l√Ķszervezetek log√≥j√°t egy 20 millim√©ter magas, 40 millim√©ter sz√©les ter√ľleten kell felt√ľntetni.
¬†¬†¬†¬†Vannak olyan egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľletek, ahol h√ļszn√°l is t√∂bben indulnak a v√°laszt√°son. Probl√©m√°t jelenthet, hogy a kor√°bbi v√°laszt√°sokt√≥l elt√©r√Ķen a jel√∂ltek nem abc-, hanem a v√°laszt√°si bizotts√°g √°ltal kisorsolt sorrendben szerepelnek az igen hossz√ļ szavaz√≥lapon, ami nehez√≠theti a jel√∂ltek k√∂z√∂tti eligazod√°st. A Nemzeti V√°laszt√°si Iroda azt tervezi, minden szavaz√≥k√∂rben lesz egy kinagy√≠tott szavaz√≥lap, amelyen a v√°laszt√≥k megkereshetik jel√∂ltj√ľket.
¬†¬†¬†¬†A szavaz√≥lapok k√©p√©t a joger√Ķsen nyilv√°ntart√°sba vett jel√∂ltek alapj√°n a Nemzeti V√°laszt√°si Iroda k√©sz√≠ti el, ezt az egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°gok hagyj√°k j√≥v√° √©s ezt k√∂vet√Ķen kezd√Ķdhet meg a szavaz√≥lapok nyomtat√°sa.¬†¬†
¬†¬†¬†¬†A szavaz√≥lap k√©pe ellen a jogorvoslati hat√°rid√Ķ egy nap.


HozzŠszůlŠsok Kedves Olvasů! Jelentkezzen be ťs akkor hozzŠszůlhat a tťmŠhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszŠgos ťs sport hŪrek a nap 24 ůrŠjŠban!:H√≠rek arrow H√≠rk√∂zpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player