Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
(MTI) - Nem hívatalos hírek szerint az Oroszországba menekült Viktor Janukovics leváltott ukrán elnököt szívinfarktus gyanújával kórházba szállították - jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap.
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének időpontja
Ukrán válság - A Kommerszant megnevezte a Krímben működő orosz katonai egységeket
Az orosz pénzügyminisztérium felfüggesztette a devizavásárlást
Ukrán válság - Putyin elrendelte a rendkívüli hadgyakorlatok befejezését
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
Ukrán válság - Jacenyuk az orosz erők visszavonását sürgeti
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Labdarúgó NB I - Szombaton örökrangadó - ELŐZETES
Bűnügy
Fegyvereket és lőszert találtak egy busz utasánál Röszkén
Baleset
Kerékpárost gázolt egy teherautó Sárvár közelében - teljes útzár
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Külföld Külföld
Az ukrajnai orosz beavatkozás ellen és mellette is tüntettek Moszkvában és Szentpéterváron
MTI   2014 March 02, Sunday  

Oroszország ukrajnai beavatkozása ellen néhány százan tüntettek Moszkvában és Szentpéterváron vasárnap, míg a hatalom és az Ukrajnában élő oroszok támogatására több tízezer ember vonult fel a két nagyvárosban.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Oroszország ukrajnai beavatkozása ellen néhány százan tüntettek Moszkvában és Szentpéterváron vasárnap, míg a hatalom és az Ukrajnában élő oroszok támogatására több tízezer ember vonult fel a két nagyvárosban.

A Nemet a háborúra jelszavakkal és ukrán zászlókkal helyi idő szerint dél körül gyűltek össze a tiltakozók az orosz védelmi minisztérium egyik moszkvai épülete előtt. A rendőrség nagy erőkkel akadályozta meg az akciót. Később a Vörös tér közeli Manyezs téren az RBK orosz hírügynökség közlése szerint körülbelül 500 ember tiltakozott a katonai beavatkozás ellen. A rendőrség feloszlatta mindkét előzetes bejelentés nélkül tartott tiltakozó akciót és a független hírügynökség adatai szerint több mint 300 embert állítottak elő a két helyszínről. A hatóságok az ukrajnai katonai beavatkozás ellen tiltakozók valamivel kisebb létszámáról számoltak be. Szentpéterváron az Izsák székesegyháznál több mint 30 embert vittek el a háborúellenes akció résztvevői közül, akik körülbelül 100-an lehettek.
   
Az orosz hatalom pártján és az Ukrajnában élő oroszok támogatására a rendőrség adatai szerint legalább 27 ezer ember vonult fel a az orosz főváros központjában. Szentpéterváron ugyanezzel a céllal 15 ezres felvonulást tartottak. A sajtóban előzőleg közzétett tájékoztatás szerint a Kreml párti megmozdulást az úgynevezett hazafias mozgalomhoz tartozó szervezetek, kezdeményezték. Közöttük az Orosz Tisztek nevű csoport, az Orosz Történelmi Társaság, a Harci Testvériség nevű veterán szervezet és az egyetemi szövetségek, valamint Kremlhez közeli ifjúsági szervezetek képviselői is felvonultak.
   
Az orosz hatalom és "ukrajnai honfitársaik" mellett kiálló moszkvai akción részt vett Szergej Zseleznyak, a törvényhozás alsóházának alelnöke, a kormányzó Egységes Oroszország párt egyik vezető politikusa is. Az orosz zászlókkal és a "Krím veled vagyunk", vagy "A Majdan (a kijevi főtér mozgalma) nem tör át" és hasonló hazafias jelszavakat kiabáló tömeg a kora esti órákban a korábbi moszkvai ellenzéki megmozdulásokra kijelölt úrvonalon haladt végig a Puskin tértől a Szaharov térig. Az akciót azt követően tartották meg, hogy szombaton az orosz parlament felsőháza zöld utat adott Vlagyimir Putyin államfőnek, a fegyveres erők főparancsnokának az orosz csapatok ukrajnai bevetésére. Azzal az indoklással, hogy erre az ukrajnai rendkívüli helyzet miatt van szükség és annak stabilizálásáig alkalmazhatóak az orosz hadsereg egységei Ukrajnában.  
    
A hatalmat támogatók, valamint a háborúval fenyegető orosz katonai beavatkozás ellen tüntetők akciói közepette az orosz állami sajtó, élén a televíziós csatornákkal napok óta azt a meggyőződést erősíti, hogy Oroszországnak meg kell védenie Kelet-Ukrajnában és a Krím félszigete élő orosz honfitársakat az új ukrán hatalomtól, s főként a radikális, valamint fasiszta  eszméket követő ukrajnai szervezetektől.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player