Választás
Választás 2014 - Eddig 18 550-en szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben
(MTI) - A nemzetiségi névjegyzékben szerdán 18 550 választópolgár szerepelt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén hozott megállapító határozata szerint.
Választás 2014 - Már több mint százötvenezer külhoni magyar regisztrált a választásra
Választás 2014 – Nyomozás indult egy hódmezõvásárhelyi jelölt ajánlásai miatt
Választás 2014 - A nyilvántartásba vett jelölõszervezetek fele állított országos listát
Választás 2014 - Mesterházy: az országnak békességre van szüksége
Választás 2014 - MSZP: nem értelmezhetõ a Fidesz felszólítása
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
Ukrán válság - Jacenyuk az orosz erõk visszavonását sürgeti
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Oktber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás Választás
Választás 2014 - Kövér: a rendszerváltozással mérhetõ össze a négy év munkájának jelentõsége
MTI   2014 March 01, Saturday  

Az Országgyûlés elnöke szerint nagyjából a rendszerváltozással összemérhetõ jelentõségû és mennyiségû törvényhozási munka zajlott az elmúlt négy évben, s annak minõségét a választóknak kell megítélniük.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az Országgyûlés elnöke szerint nagyjából a rendszerváltozással összemérhetõ jelentõségû és mennyiségû törvényhozási munka zajlott az elmúlt négy évben, s annak minõségét a választóknak kell megítélniük.

    Kövér László szombaton Nagykanizsán, sajtóbeszélgetésen értékelte így a jelenlegi ciklus parlamenti munkáját, és - mint mondta - ha a választók is így ítélik meg, újra bizalmat adnak a jelenlegi kormánynak. A négy év nem olyan nagy idõ, hogy az emberek elfelejtenék, mi történt 2010 elõtt.
    Akik akkor hatalmon voltak, "pontosan ugyanazt tennék ma is" - fogalmazott a házelnök. Szerinte mostani nyilatkozataikból is kiolvasható, hogy a rezsicsökkentést "visszacsinálják", a családtámogatási rendszert "romba döntik", a mezõgazdasági reformnak az ellenkezõjét tennék megint, vagyis "visszajuttatnának bennünket oda, ahonnan 2010-ben elindultunk".
    Kövér László elmondta, hogy a Fidesz-kormány 2010-ben "csõd közeli országot" örökölt 500 milliárd forintos hiánnyal, ami nem volt benne a 2010-es költségvetésben, pedig "innen indul minden". Közlése szerint 2002-ben a Fidesz 320 milliárd forint elkölthetõ forrást hagyott az MSZP-SZDSZ-kormányra.
    A házelnök kijelentette: a négy évvel ezelõtti kormányváltás idejére "minden területen az állam mûködõképessége kérdõjelezõdött meg". A sorozatos cigánygyilkosságok ügyét emelte ki, mint ami "a legborzalmasabb, legbrutálisabb formában világított rá arra, hogy az állam gyakorlatilag nem volt képes megvédeni a legelemibb szinten sem a polgárait".
    Volt SZDSZ-es képviselõk felvetéseire utalva beszélt arról, hogy hanyagság, szakmai hozzá nem értés vagy oda nem figyelés következménye volt, hogy a rendvédelmi szervek, a titkosszolgálatok és a rendõrség hosszú ideig nem volt képes "megakadályozni és felderíteni a történteket". Hozzátette: "ma is kétségeink lehetnek, hogy vajon a teljes igazság napfényre került-e", netán többrõl van szó, "olyan cinkos összejátszásról", ami passzivitásában nyilvánult meg, vagy "tevékenyen is hozzájárultak mindahhoz, ami történt".
    Kövér László azt mondta: "ennél mélyebbre egy állam már nem juthat". Az õszödi beszéd kiszivárogtatása kapcsán, megfogalmazása szerint "a szappanopera újabb fejezete után" érdemes elgondolkodni, azon, kik voltak, "akik az elõzõ kormányban a mûködésképtelenség határára juttatták az országot".
    Az elmúlt négy év tevékenységét megfeszített munkaként értékelte, amiben az embereknek is részük volt, s ennek eredménye, hogy sikerült ismét növekedési pályára állítani a gazdaságot.
    A törvényhozási munka nagyját elvégezték, az elmúlt négy évet jellemzõ "rohamtempóban" több mint 800 törvényt fogadtak el, ez még akkor is jelentõs szám, ha "leszámítjuk belõle a mintegy 150 nemzetközi szerzõdést" - mondta. Csak a legjelentõsebbeket említve sorolta a büntetõ törvénykönyv, a polgári törvénykönyv és a munka törvénykönyve mellett az alaptörvényt, valamint az arra épülõ sarkalatos törvényeket.
    Az MTI kérdésére, hogy milyen feladatai lesznek az április 6. után felálló új Országgyûlésnek, Kövér László kifejtette: egyszerûen szólva "csak menedzselni kell az ügyeket a normális kerékvágásban", azzal együtt, hogy különbözõ törvényeken akad még igazítanivaló, "mert az élet újabb kihívásaira reagálnia kell a kormányzatnak".
    Két területet emelt ki, az államigazgatást és az oktatási rendszert, ahol "még lesz teendõ a következõ négy évben", de a végre újra növekedési pályára állított mezõgazdaságban is szükség van "új ötletekre és segítségre".
    A családi gazdálkodókat, a kis- és közepes vállalkozásokat kell segíteni abban, hogy az európai uniós források mellett a saját lábukra tudjanak állni és piacot találjanak. Ehhez a kormányzat segítsége kell, azt "leegyszerûsítve szövetkezésnek nevezhetnénk" a legproblémásabb értékesítés és feldolgozás területén, hogy a magyar mezõgazdaság valóban versenyképes legyen.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player