VĂĄlasztĂĄs
Vålasztås 2014 - Eddig 18 550-en szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben
(MTI) - A nemzetisĂ©gi nĂ©vjegyzĂ©kben szerdĂĄn 18 550 vĂĄlasztĂłpolgĂĄr szerepelt a Nemzeti VĂĄlasztĂĄsi BizottsĂĄg (NVB) szerdai ĂŒlĂ©sĂ©n hozott megĂĄllapĂ­tĂł hatĂĄrozata szerint.
VĂĄlasztĂĄs 2014 - MĂĄr több mint szĂĄzötvenezer kĂŒlhoni magyar regisztrĂĄlt a vĂĄlasztĂĄsra
VĂĄlasztĂĄs 2014 – NyomozĂĄs indult egy hĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhelyi jelölt ajĂĄnlĂĄsai miatt
Vålasztås 2014 - A nyilvåntartåsba vett jelölÔszervezetek fele ållított orszågos liståt
VĂĄlasztĂĄs 2014 - MesterhĂĄzy: az orszĂĄgnak bĂ©kessĂ©gre van szĂŒksĂ©ge
VĂĄlasztĂĄs 2014 - MSZP: nem Ă©rtelmezhetĂ” a Fidesz felszĂłlĂ­tĂĄsa
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs VĂĄlasztĂĄs
Vålasztås 2014 - Kövér: a rendszervåltozåssal mérhetÔ össze a négy év munkåjånak jelentÔsége
MTI   2014 March 01, Saturday  

Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke szerint nagyjĂĄbĂłl a rendszervĂĄltozĂĄssal összemĂ©rhetĂ” jelentĂ”sĂ©gĂ» Ă©s mennyisĂ©gĂ» törvĂ©nyhozĂĄsi munka zajlott az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben, s annak minĂ”sĂ©gĂ©t a vĂĄlasztĂłknak kell megĂ­tĂ©lniĂŒk.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke szerint nagyjĂĄbĂłl a rendszervĂĄltozĂĄssal összemĂ©rhetĂ” jelentĂ”sĂ©gĂ» Ă©s mennyisĂ©gĂ» törvĂ©nyhozĂĄsi munka zajlott az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben, s annak minĂ”sĂ©gĂ©t a vĂĄlasztĂłknak kell megĂ­tĂ©lniĂŒk.

    KövĂ©r LĂĄszlĂł szombaton NagykanizsĂĄn, sajtĂłbeszĂ©lgetĂ©sen Ă©rtĂ©kelte Ă­gy a jelenlegi ciklus parlamenti munkĂĄjĂĄt, Ă©s - mint mondta - ha a vĂĄlasztĂłk is Ă­gy Ă­tĂ©lik meg, Ășjra bizalmat adnak a jelenlegi kormĂĄnynak. A nĂ©gy Ă©v nem olyan nagy idĂ”, hogy az emberek elfelejtenĂ©k, mi törtĂ©nt 2010 elĂ”tt.
    Akik akkor hatalmon voltak, "pontosan ugyanazt tennĂ©k ma is" - fogalmazott a hĂĄzelnök. Szerinte mostani nyilatkozataikbĂłl is kiolvashatĂł, hogy a rezsicsökkentĂ©st "visszacsinĂĄljĂĄk", a csalĂĄdtĂĄmogatĂĄsi rendszert "romba döntik", a mezĂ”gazdasĂĄgi reformnak az ellenkezĂ”jĂ©t tennĂ©k megint, vagyis "visszajuttatnĂĄnak bennĂŒnket oda, ahonnan 2010-ben elindultunk".
    Kövér Låszló elmondta, hogy a Fidesz-kormåny 2010-ben "csÔd közeli orszågot" örökölt 500 milliård forintos hiånnyal, ami nem volt benne a 2010-es költségvetésben, pedig "innen indul minden". Közlése szerint 2002-ben a Fidesz 320 milliård forint elkölthetÔ forråst hagyott az MSZP-SZDSZ-kormånyra.
    A hĂĄzelnök kijelentette: a nĂ©gy Ă©vvel ezelĂ”tti kormĂĄnyvĂĄltĂĄs idejĂ©re "minden terĂŒleten az ĂĄllam mĂ»ködĂ”kĂ©pessĂ©ge kĂ©rdĂ”jelezĂ”dött meg". A sorozatos cigĂĄnygyilkossĂĄgok ĂŒgyĂ©t emelte ki, mint ami "a legborzalmasabb, legbrutĂĄlisabb formĂĄban vilĂĄgĂ­tott rĂĄ arra, hogy az ĂĄllam gyakorlatilag nem volt kĂ©pes megvĂ©deni a legelemibb szinten sem a polgĂĄrait".
    Volt SZDSZ-es kĂ©pviselĂ”k felvetĂ©seire utalva beszĂ©lt arrĂłl, hogy hanyagsĂĄg, szakmai hozzĂĄ nem Ă©rtĂ©s vagy oda nem figyelĂ©s következmĂ©nye volt, hogy a rendvĂ©delmi szervek, a titkosszolgĂĄlatok Ă©s a rendĂ”rsĂ©g hosszĂș ideig nem volt kĂ©pes "megakadĂĄlyozni Ă©s felderĂ­teni a törtĂ©nteket". HozzĂĄtette: "ma is kĂ©tsĂ©geink lehetnek, hogy vajon a teljes igazsĂĄg napfĂ©nyre kerĂŒlt-e", netĂĄn többrĂ”l van szĂł, "olyan cinkos összejĂĄtszĂĄsrĂłl", ami passzivitĂĄsĂĄban nyilvĂĄnult meg, vagy "tevĂ©kenyen is hozzĂĄjĂĄrultak mindahhoz, ami törtĂ©nt".
    KövĂ©r LĂĄszlĂł azt mondta: "ennĂ©l mĂ©lyebbre egy ĂĄllam mĂĄr nem juthat". Az Ă”szödi beszĂ©d kiszivĂĄrogtatĂĄsa kapcsĂĄn, megfogalmazĂĄsa szerint "a szappanopera Ășjabb fejezete utĂĄn" Ă©rdemes elgondolkodni, azon, kik voltak, "akik az elĂ”zĂ” kormĂĄnyban a mĂ»ködĂ©skĂ©ptelensĂ©g hatĂĄrĂĄra juttattĂĄk az orszĂĄgot".
    Az elmĂșlt nĂ©gy Ă©v tevĂ©kenysĂ©gĂ©t megfeszĂ­tett munkakĂ©nt Ă©rtĂ©kelte, amiben az embereknek is rĂ©szĂŒk volt, s ennek eredmĂ©nye, hogy sikerĂŒlt ismĂ©t növekedĂ©si pĂĄlyĂĄra ĂĄllĂ­tani a gazdasĂĄgot.
    A törvĂ©nyhozĂĄsi munka nagyjĂĄt elvĂ©geztĂ©k, az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vet jellemzĂ” "rohamtempĂłban" több mint 800 törvĂ©nyt fogadtak el, ez mĂ©g akkor is jelentĂ”s szĂĄm, ha "leszĂĄmĂ­tjuk belĂ”le a mintegy 150 nemzetközi szerzĂ”dĂ©st" - mondta. Csak a legjelentĂ”sebbeket emlĂ­tve sorolta a bĂŒntetĂ” törvĂ©nykönyv, a polgĂĄri törvĂ©nykönyv Ă©s a munka törvĂ©nykönyve mellett az alaptörvĂ©nyt, valamint az arra Ă©pĂŒlĂ” sarkalatos törvĂ©nyeket.
    Az MTI kĂ©rdĂ©sĂ©re, hogy milyen feladatai lesznek az ĂĄprilis 6. utĂĄn felĂĄllĂł Ășj OrszĂĄggyĂ»lĂ©snek, KövĂ©r LĂĄszlĂł kifejtette: egyszerĂ»en szĂłlva "csak menedzselni kell az ĂŒgyeket a normĂĄlis kerĂ©kvĂĄgĂĄsban", azzal egyĂŒtt, hogy kĂŒlönbözĂ” törvĂ©nyeken akad mĂ©g igazĂ­tanivalĂł, "mert az Ă©let Ășjabb kihĂ­vĂĄsaira reagĂĄlnia kell a kormĂĄnyzatnak".
    KĂ©t terĂŒletet emelt ki, az ĂĄllamigazgatĂĄst Ă©s az oktatĂĄsi rendszert, ahol "mĂ©g lesz teendĂ” a következĂ” nĂ©gy Ă©vben", de a vĂ©gre Ășjra növekedĂ©si pĂĄlyĂĄra ĂĄllĂ­tott mezĂ”gazdasĂĄgban is szĂŒksĂ©g van "Ășj ötletekre Ă©s segĂ­tsĂ©gre".
    A csalĂĄdi gazdĂĄlkodĂłkat, a kis- Ă©s közepes vĂĄllalkozĂĄsokat kell segĂ­teni abban, hogy az eurĂłpai uniĂłs forrĂĄsok mellett a sajĂĄt lĂĄbukra tudjanak ĂĄllni Ă©s piacot talĂĄljanak. Ehhez a kormĂĄnyzat segĂ­tsĂ©ge kell, azt "leegyszerĂ»sĂ­tve szövetkezĂ©snek nevezhetnĂ©nk" a legproblĂ©mĂĄsabb Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©s Ă©s feldolgozĂĄs terĂŒletĂ©n, hogy a magyar mezĂ”gazdasĂĄg valĂłban versenykĂ©pes legyen.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player