Választás
Választás 2014 - Eddig 18 550-en szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben
(MTI) - A nemzetiségi névjegyzékben szerdán 18 550 választópolgár szerepelt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén hozott megállapító határozata szerint.
Választás 2014 - Már több mint százötvenezer külhoni magyar regisztrált a választásra
Választás 2014 – Nyomozás indult egy hódmezõvásárhelyi jelölt ajánlásai miatt
Választás 2014 - A nyilvántartásba vett jelölõszervezetek fele állított országos listát
Választás 2014 - Mesterházy: az országnak békességre van szüksége
Választás 2014 - MSZP: nem értelmezhetõ a Fidesz felszólítása
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületébõl adták le lövéseiket
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Párizs: nem lesznek szankciók Oroszországgal szemben az uniós csúcson
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének idõpontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Oktber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldõl, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás Választás
Választás 2014 - Bajnai: egy normális országban a választás a demokrácia közös ünnepe
MTI   2014 March 01, Saturday  

Bajnai Gordon szerint "egy normális országban" a választás a demokrácia közös ünnepe,de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják,hogy Magyarországon sok mindent "a fortélyos félelem" igazgat,nem ritka a megfélemlítés...
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Bajnai Gordon szerint "egy normális országban" a választás a demokrácia közös ünnepe, de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják, hogy Magyarországon sok mindent "a fortélyos félelem" igazgat, nem ritka a megfélemlítés, és az sem, hogy fideszes vezetõk visszaélnek a hatalmukkal.

    Az Együtt-PM szövetség vezetõje errõl a fóti Fáy András általános iskola elõtt beszélt, ahová a barátságos focimeccsre érkezõ politikusokat, köztük õt sem akarták beengedni, mint ahogy a nézõket és az újságírókat sem.
    A pár tucat ember a portást félretolva végül mégis bement, mondván: érvényes szerzõdése van a helyi teniszklubnak a tornaterem bérlésére az iskolával. Ezt az intézmény alkalmazottja az igazgatóra hivatkozva cáfolta, majd rendõrt hívott. A rövid idõn belül kiérkezõ járõrök ellenõrizték a terembérleti szerzõdést, amelyet rendben találtak, majd meghallgatták a portásnõt, illetve néhány jelenlévõt, azután távoztak.
    Bajnai Gordon a történteket a meccsre érkezõ játékosoknak, érdeklõdõknek, újságíróknak a még zárt kapuk elõtt állva úgy kommentálta, mint látható, Fóton is megérett a helyzet a változtatásra, olyan polgármester kell a település élére, aki az ellenfelet is becsüli.
    A hatalommal való visszaélésre példának állította, hogy "ellenfelei" az abonyi kampánygyûlése elõtt körbetelefonáltak az érdeklõdõknek azzal, egy órával késõbb kezdõdik a program, emiatt hatvan ember egy órát késett.
    Bajnai Gordon kérdésre válaszolva a Nemzeti Választási Bizottság szombati döntésével kapcsolatban, amely szerint a választópolgárok megtévesztésére alkalmas, hogy az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP "Összefogás Pécsért, Baranyáért" szlogent használt az egyik közösségi oldalon, azt mondta: egyelõre nem ismeri a döntést.
    Az õszödi beszéd kiszivárogtatására vonatkozó kérdésre azt mondta: Õszödrõl már nem akar beszélni, az a múlt, inkább a jövõrõl szeretne, de beszélhetnek például Paksról, Felcsútról vagy "Simicska milliárdjairól" is.
    A focimeccsre érkezõ Takács István - aki a baloldali összefogás színeiben indul Fóton a vasárnapi megismételt idõközi polgármester-választáson - azt mondta, a fóti teniszklub barátságos focimeccsre hívta meg a helyi nõi focicsapatot és több közéleti személyiséget, s mivel a bérleti szerzõdésben nem szerepel semmilyen kizáró ok (tehát a rendezvényt nem zártkörûre tervezték), csatlakoztak a kezdeményezéshez MSZP-sek és mások is.
    Az MTI úgy tudja, hogy a kötetlen szabadidõs programra Takács István, illetve az összefogás térségbeli országgyûlési képviselõjelöltje, Szabó Imre invitálta meg a városban reggeltõl tartózkodó (elõtte Fót alagi részét bejáró) volt miniszterelnököt. A programot a szórólap tanúsága szerint elõre meghirdették, s mint azt Takács István mondta, péntekig semmi nem utalt arra, hogy a tanítási idõn kívül az iskolát mûködtetõ önkormányzat visszakozott volna. Pénteken is csupán "kósza hírek" érkeztek arról, lehet, hogy mégsem tarthatják meg a meccset, de az írásos engedélyt senki sem vonta vissza - tette hozzá, kiemelve: "nem politikai, hanem sportrendezvényrõl van szó".
    Szabó Imre, a baloldali összefogás országgyûlési képviselõjelöltje megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt, felvetve: miért ne lehetne egy barátságos meccsen megmutatni, hogy egy kampány "nem csak ordítozásból állhat". A játék megakadályozására irányuló törekvést "pitiáner dolognak" nevezte.
    A meccs rendben véget ért.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player