V√°laszt√°s
Választás 2014 - Eddig 18 550-en szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben
(MTI) - A nemzetis√©gi n√©vjegyz√©kben szerd√°n 18 550 v√°laszt√≥polg√°r szerepelt a Nemzeti V√°laszt√°si Bizotts√°g (NVB) szerdai √ľl√©s√©n hozott meg√°llap√≠t√≥ hat√°rozata szerint.
V√°laszt√°s 2014 - M√°r t√∂bb mint sz√°z√∂tvenezer k√ľlhoni magyar regisztr√°lt a v√°laszt√°sra
V√°laszt√°s 2014 – Nyomoz√°s indult egy h√≥dmez√Ķv√°s√°rhelyi jel√∂lt aj√°nl√°sai miatt
V√°laszt√°s 2014 - A nyilv√°ntart√°sba vett jel√∂l√Ķszervezetek fele √°ll√≠tott orsz√°gos list√°t
V√°laszt√°s 2014 - Mesterh√°zy: az orsz√°gnak b√©kess√©gre van sz√ľks√©ge
V√°laszt√°s 2014 - MSZP: nem √©rtelmezhet√Ķ a Fidesz felsz√≥l√≠t√°sa
MTI hírek
K√ľlf√∂ld
Ukr√°n v√°ls√°g - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyel√Ķit
Magyarorsz√°g
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-cs√ļcs - P√°rizs: nem lesznek szankci√≥k Oroszorsz√°ggal szemben az uni√≥s cs√ļcson
K√ľlf√∂ld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyars√°g
Guly√°s: √≥ri√°si el√Ķrel√©p√©s, hogy n√©gy √©v alatt k√∂zel 600 ezren √©lnek a kedvezm√©nyes honos√≠t√°ssal
Sport
Versenyuszoda √©p√ľl G√∂d√∂ll√Ķn
Tudom√°ny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
K√ľlf√∂ld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Eg√©szs√©g√ľgy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdar√ļg√°s
Piturca marad a román szövetségi kapitány
B√Ľn√ľgy
V√°dat emelt a Borsod megyei f√Ķ√ľgy√©szs√©g a fojtogat√≥ saj√≥szentp√©teri f√©rfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Oktůber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hůnapban
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfi√≥k√°k sz√ľlettek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND M√ďDOS√ćT√ĀS!
Elindult az utast√°j√©koztat√≥-rendszer teszt√ľzeme a szegedi meg√°ll√≥kban
V√°laszt√°s V√°laszt√°s
V√°laszt√°s 2014 - Mesterh√°zy: minden t√°mad√°s er√Ķsebb√© teszi az √Ėsszefog√°st
MTI   2014 February 28, Friday  

Az ellenz√©ki √∂sszefog√°s az√©rt j√∂tt l√©tre, hogy "igazs√°gos, modern, eur√≥pai, √ļj magyar k√∂zt√°rsas√°got √©p√≠ts√ľnk", hogy Magyarorsz√°gon megint legyen demokr√°cia, igazs√°g, j√≥l√©t, gazdas√°gi n√∂veked√©s, legyenek √ļj munkahelyek-jelentette ki Mesterh√°zy Attila.
Olvasůi ťrtťkelťs:starstarstarstarstar / 0
…rtťkelje ÷n is! starstarstarstarstar
  HozzŠszůlŠsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az ellenz√©ki √∂sszefog√°s az√©rt j√∂tt l√©tre, hogy "igazs√°gos, modern, eur√≥pai, √ļj magyar k√∂zt√°rsas√°got √©p√≠ts√ľnk", hogy Magyarorsz√°gon megint legyen demokr√°cia, igazs√°g, j√≥l√©t, gazdas√°gi n√∂veked√©s, legyenek √ļj munkahelyek - jelentette ki Mesterh√°zy Attila p√©nteken Zalaegerszegen.

¬†¬†¬†¬†Az √Ėsszefog√°s minisztereln√∂k-jel√∂ltje a V√°rosi Hangverseny- √©s Ki√°ll√≠t√≥teremben tartott lakoss√°gi f√≥rumon azt mondta: "mi a nemzet √©rdek√©ben, a magyar emberek sikere √©rdek√©ben hoztuk l√©tre ezt az √∂sszefog√°st, mert abban hisz√ľnk, hogy az a politika, amit k√©pvisel√ľnk, az a magyarok jav√°t szolg√°lja".
¬†¬†¬†¬†Az √Ķsz√∂di besz√©d kisziv√°rogtat√°s√°nak k√∂r√ľlm√©nyeir√Ķl sz√≥l√≥ jelent√©sek nyilv√°noss√°gra hozatal√°ra utalva √ļgy fogalmazott: ha arra gondolnak, hogy ett√Ķl az √Ėsszefog√°s √∂sszeomlik, t√©vednek, mert "minden ilyen t√°mad√°s er√Ķsebb√© teszi".
¬†¬†¬†¬†Felid√©zte, hogy 2011 j√ļnius√°ban azt k√©rte a bel√ľgyminisztert√Ķl, hozza nyilv√°noss√°gra az √∂sszes adatot √©s jelent√©st az √Ķsz√∂di besz√©ddel kapcsolatban. Akkor a Bel√ľgyminiszt√©rium a k√∂zlem√©ny√©ben azt √≠rta, nem hajland√≥ r√©szt venni egyetlen p√°rt bels√Ķ harc√°ban sem, most, a v√°laszt√°sok el√Ķtt alig egy h√≥nappal viszont csak "a p√°rtpolitikai √©rdek√ľket szolg√°l√≥" r√©szt hozt√°k nyilv√°noss√°gra - mondta.
¬†¬†¬†¬†A t√∂bb sz√°z r√©sztvev√Ķvel, j√≥r√©szt id√Ķsekkel megtelt terem el√Ķtt, a rendezv√©nyt megel√Ķz√Ķen 15-20 korm√°nyp√°rti demonstr√°l√≥ √°llt, egyebek k√∂zt "P√°rtp√©nz a 240 milli√≥?" √©s "Nem akarunk ad√≥emel√©st!" felirat√ļ t√°bl√°t tartva. A t√ľntet√Ķk √©s a f√≥rumra √©rkez√Ķ baloldali szimpatiz√°nsok k√∂z√∂tt kisebb vit√°k, hangosabb sz√≥v√°lt√°sok is kialakultak, de t√∂bben b√©k√©s besz√©lget√©sbe elegyedtek egym√°ssal.
¬†¬†¬†¬†A t√∂bbsz√∂r tapssal megszak√≠tott f√≥rumon az MSZP eln√∂ke arr√≥l is besz√©lt, hogy a "mocskol√≥d√°s" m√°r elkezd√Ķd√∂tt, igaztalan v√°dakkal t√°madj√°k az ellenz√©ki jel√∂lteket. Juh√°sz Ferenc volt honv√©delmi minisztert eml√≠tette, akit azzal v√°doltak, hogy nem jogszer√Ľen j√°rt el bizonyos √ľgyekben. Most "b√≠r√≥s√°g mondta ki, hogy ez hazug, aljas v√°d volt a miniszterrel szemben" - tette hozz√°. Van m√©g igazs√°g Magyarorsz√°gon, hi√°ba akarja a Fidesz manipul√°lni az igazs√°gszolg√°ltat√°st, "a b√≠r√≥s√°g nem politikai megrendel√©seknek tesz eleget" - jegyezte meg.
¬†¬†¬†¬†D√©lel√Ķtti, nagykanizsai k√≥rh√°zi l√°togat√°s√°ra utalva √ļgy fogalmazott: teljesen v√©letlen√ľl "Bolse Viktor" is k√≥rh√°zba l√°togatott, a szeksz√°rdiba. Mesterh√°zy Attila sz√≥v√° tette, hogy ut√°na a sajt√≥t√°j√©koztat√≥n √Ķt arr√≥l k√©rdezt√©k, hazudott-e az √°facs√∂kkent√©s kapcs√°n 2006-ban, de Orb√°nt√≥l vagy frakci√≥j√°nak tagjait√≥l "nem k√©rdezt√©k meg, hogy hazudott-e", amikor k√©t h√©t alatt k√∂zbiztons√°got √≠g√©rt, egymilli√≥ munkahelyet, t√∂bb p√©nzt az oktat√°snak, az eg√©szs√©g√ľgynek, mik√∂zben "minden √©vben sz√°zmilli√°rdokat vettek ki" t√∂bb szf√©r√°b√≥l.
¬†¬†¬†¬†Sz√°mon k√©rte a korm√°nyp√°rtokon, hogy n√©h√°ny h√©ttel a v√°laszt√°sok el√Ķtt nincs programjuk, s csak az az √ľzenet√ľk, hogy cs√∂kkentik a rezsit. A N√©pszabads√°g egyik, a KSH adataira alapozott cikk√©b√Ķl id√©zve azt fejtegette: a Fidesz-korm√°ny a g√°z√°r-kompenz√°ci√≥t elt√∂r√∂lve 470 ezer embernek 20 sz√°zal√©kkal emelte meg a rezsik√∂lts√©g√©t 2010-ben, majd 2011-ben tov√°bbi 5,7 sz√°zal√©kkal, 2012-ben pedig 6,2 sz√°zal√©kkal n√∂velte a g√°z √°r√°t. "A rezsics√∂kkent√©ssel saj√°t kor√°bbi int√©zked√©seinek k√∂vetkezm√©nyei ellen harcol a korm√°ny", s az is hazugs√°g, hogy a szocialist√°kt√≥l kellene megv√©deni a rezsics√∂kkent√©st, mert annak minden l√©p√©s√©t az MSZP megszavazta a parlamentben.
¬†¬†¬†¬†Ez a rezsics√∂kkent√©s azonban "igazs√°gtalan √©s nem fenntarthat√≥, de senki nem akarja elvenni vagy visszacsin√°lni" - hangs√ļlyozta. Az MSZP azt javasolta, hogy j√∂vedelmi vagy mennyis√©gi korl√°tja legyen, √©s ez√©rt t√°mogatj√°k, hogy eur√≥pai uni√≥s forr√°sokb√≥l h√Ķszigetel√©sre, ny√≠l√°sz√°r√≥cser√©re √©s f√Ľt√©skorszer√Ľs√≠t√©sre ford√≠tsanak p√©nzt.
¬†¬†¬†¬†Mesterh√°zy Attila az √°llamad√≥ss√°g t√©m√°j√°ra r√°t√©rve azt hangoztatta, hogy a minisztereln√∂k harcot hirdetett az ellen, de az "√°llamad√≥ss√°g gy√Ķz√∂tt", t√∂rt√©nelmi cs√ļcson, 80 sz√°zal√©k f√∂l√∂tt van ma m√°r a GDP-hez k√©pest. Annak ellen√©re nem tudt√°k cs√∂kkenteni, hogy "elvett√©k a mag√°n-nyugd√≠jp√©nzt√°ri megtakar√≠t√°st, 3200 milli√°rd forintot", 27 sz√°zal√©kra emelt√©k az √°fakulcsot, n√∂velt√©k az ad√≥kat, √©s majdnem harminc √ļj ad√≥t vezettek be az elm√ļlt n√©gy √©vben.
¬†¬†¬†¬†Feleml√≠tette, hogy a 2010-es korm√°nyv√°lt√°skor 265 forint volt egy eur√≥, most pedig 310 f√∂l√∂tt j√°r az √°rfolyama, a benzin √©s a g√°zolaj √°ra pedig 410 forint felett van. A foglalkoztatotts√°gi adatokr√≥l azt mondta: "a minisztereln√∂k b√ľszke, hogy ilyen t√∂rt√©nelmi magass√°gokban m√©g nem volt", de ennek egy jelent√Ķs r√©sze, 200 ezern√©l is t√∂bb ember k√∂zmunk√°s, ami nem fenntarthat√≥ hossz√ļ ideig, 110-120 ezer ember pedig k√ľlf√∂ld√∂n dolgozik.
¬†¬†¬†¬†"√Ėtsz√°zezer ember hagyta el ezt az orsz√°got az elm√ļlt n√©gy √©vben, 1956 ut√°n nem hagyta el ennyi" - fogalmazott a baloldali minisztereln√∂k-jel√∂lt. √ēk nem kalandorok, hanem k√©nyszerb√Ķl mentek el, mert nem volt munk√°juk, mik√∂zben nyelveket besz√©lnek, megfelel√Ķ szakmai k√©pzetts√©g√ľk van - tette hozz√°.
    "Azok mennek el, akik a magyar gazdaságot is a hátukon tudnák vinni", de a többség soha nem akar már visszajönni. "Ez nemzeti sorstragédia", és a családoknak is hatalmas probléma - mondta Mesterházy Attila.
¬†¬†¬†¬†Magyarorsz√°g legnagyobb probl√©m√°j√°nak nevezte a munkan√©lk√ľlis√©get, ez√©rt a k√∂vetkez√Ķ korm√°ny legfontosabb feladata olyan munkahelyek megteremt√©s√©nek a seg√≠t√©se, amelyek "tisztess√©ges b√©rt is adnak az embereknek". Az √Ėsszefog√°s programja arr√≥l sz√≥l, hogy jelent√Ķsen n√∂veln√©k a munkalehet√Ķs√©geket, √©s tud√°sra alapoz√≥ gazdas√°got k√©pzelnek el, nem szeretn√©k, ha "√∂sszeszerel√Ķ √ľzem" lenne Magyarorsz√°g.
¬†¬†¬†¬†A baloldali politikus kifejtette: programjuk √∂t t√°rsadalmi pill√©rre, a gyerekekre, a n√Ķkre, a munkav√°llal√≥kra, a kis- √©s k√∂zepes v√°llalkoz√°sokra √©s az id√Ķsekre √©p√≠t. "Ez az √∂t t√°rsadalmi csoport, amely nyerni fog a korm√°nyz√°sunkkal" - hangs√ļlyozta Mesterh√°zy Attila.


HozzŠszůlŠsok Kedves Olvasů! Jelentkezzen be ťs akkor hozzŠszůlhat a tťmŠhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszŠgos ťs sport hŪrek a nap 24 ůrŠjŠban!:H√≠rek arrow H√≠rk√∂zpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player