Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
(MTI) - Nem hívatalos hírek szerint az Oroszországba menekült Viktor Janukovics leváltott ukrán elnököt szívinfarktus gyanújával kórházba szállították - jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap.
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének időpontja
Ukrán válság - A Kommerszant megnevezte a Krímben működő orosz katonai egységeket
Az orosz pénzügyminisztérium felfüggesztette a devizavásárlást
Ukrán válság - Putyin elrendelte a rendkívüli hadgyakorlatok befejezését
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdődött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Baleset
Kerékpárost gázolt egy teherautó Sárvár közelében - teljes útzár
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Külföld Külföld
Ukrán válság-Nyezaviszimaja Gazeta: A Kreml ideológiai okokból döntött Janukovics megmentése mellett
MTI   2014 February 28, Friday  

(MTI) - Az orosz vezetés csak ideológiai okokból döntött Viktor Janukovics ukrán elnök megmentése mellett - vélekednek a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz lap pénteki számában szakértők, akik helyeslik, hogy a Kreml nem fedi fel további lépéseit az...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az orosz vezetés csak ideológiai okokból döntött Viktor Janukovics ukrán elnök megmentése mellett - vélekednek a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz lap pénteki számában szakértők, akik helyeslik, hogy a Kreml nem fedi fel további lépéseit az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban.

    Alekszej Muhin, az orosz Politikai Információs Központ nevű intézmény vezérigazgatója helyesli Moszkva kiváró álláspontját Ukrajnával kapcsolatban. Szerinte ugyanis amint a Kreml kinyilvánítaná további szándékait, azokat Nyugaton azonnal bírálnák. A szakértő lehetségesnek tartja azt is, hogy az orosz vezetésre példa nélkül álló nyomást fognak gyakorolni.
    Muhin rámutatott, az orosz politika rejtett szándékai "a szükséges pillanatban" mutatkoznak meg. Ezt bizonyítja, hogy Vlagyimir Putyin szerdán elrendelte a fegyveres erők harckészültségének váratlan ellenőrzését az Ukrajnával határos nyugati, valamint a közép-oroszországi katonai körzetben, illetve az is, hogy az oroszbarát Alekszej Csalijt választották meg Szevasztopol polgármesterének. Muhin szerint Moszkva egyfajta "cselgáncstaktikát" választott: nyugodtnak, békésnek, sőt tétovának tűnik, így az ellenfél nem tudja, "hol fog lecsapni". Úgy véli, ez hatékony taktika "a Nyugattal folyó küzdelemben".
    Gleb Pavlovszkij orosz politikai szakértő ezzel szemben meglehetősen merevnek és visszavonhatatlannak tartja a Kreml Ukrajnával kapcsolatos álláspontját. Szerinte Oroszország nem tudja befolyásolni a helyzetet a szomszédos országban. A Kijevtől megijedt krími orosz közösségek aktivizálása gyenge eszköz Moszkva kezében. Pavlovszkij úgy véli, hogy Oroszország nem vállal felelősséget a Krímben zajló eseményekért, de szerinte egyáltalán nem kell elhatárolódnia az ottani folyamattól.
    Pavlovszkij törvényesnek tartja az ukrán parlamentet, de rámutatott, minthogy Viktor Janukovics leváltása nem közjogi felelősségre vonás útján ment végbe, így Moszkvának nem kell automatikusan elismernie az ukrán politikus eltávolítását az államfői posztról. Szerinte nincs szó arról, hogy Janukovicsnak politikai menedéket adtak volna Oroszországban. Az ukrán politikus csak védelmet kapott, így ezután Moszkva "azt csinál, amit akar, még át is adhatja őt a jövőbeni ukrán hatalomnak". Pavlovszkij szerint a most Kijevben hatalmon lévőknek nem lehet Viktor Janukovicsot átadni, ők gyorsan vallomásra kényszeríthetik a politikust, vagy öngyilkosságnak feltüntetve megölnék őt.
    "Erre már volt példa Kijevben" - tette hozzá.
    Az ukrajnai narancsos forradalom idején, 2004. december 27-én Heorhij Kirpa volt ukrán közlekedési miniszter, Viktor Janukovics elnökké választásának támogatója lelte halálát gyanús körülmények között. 2005 márciusában pedig Jurij Kravcsenko volt ukrán belügyminiszter lett öngyilkos, mielőtt kihallgathatták volna Georgij Gongadze grúz származású újságíró meggyilkolása ügyében.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player