Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelõ fesztiválon
MTI
2014 February 21, Friday
(MTI) - Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelõ fesztiválon, ahová több ezer érdeklõdõt várnak. A fesztiválon részt vesznek az ország legismertebb húsfeldolgozói - tájékoztatta a város polgármestere a pénteken az MTI-t.
|
(MTI) - Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelõ fesztiválon, ahová több ezer érdeklõdõt várnak. A fesztiválon részt vesznek az ország legismertebb húsfeldolgozói - tájékoztatta a város polgármestere a pénteken az MTI-t.
Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: évek óta az a kívánságuk a Pápai Hús 1913. kft.-tõl, hogy rendezzek a városban egy olyan gasztronómiai fesztivált, amely Pápa élelmiszeripari hagyományaira épül. Erre idén kerül sor elõször: március elsején rendezik meg a Pápai Böjtelõ - disznótoros lakoma fesztivált - tette hozzá. Tájékoztatása szerint a hat versengõ csapatot egy-egy nagy húsfeldolgozó cég - a Pápai Hús 1913 Kft. , a Gyulai Hús, a Kométa, a Darnó Hús, a pápai Böllér Kft., a hatodik támogató még egyeztetés alatt áll - állítja ki a Pápai Hús pedig biztosítja számukra a két fél disznót, belsõségekkel és egy fûszercsomaggal. Ebbõl kötelezõ feladatként hurkát, kolbász és pecsenyét kell készíteniük, de szabadon választott terméket is alkothatnak. Az elkészült finomságokat a zsûri és a közönség is elbírálja, majd egy hatszáz forintos kóstolójegy fejében falatozni is lehet a friss disznóságokból. Áldozó Tamás szerint a 650 kiló húsból készült lakoma elfogyasztásához több ezer érdeklõdõt várnak Pápára. Kiemelte: példaértékû és megtiszteltetés, hogy az iparági versenytársak elfogadták Pápa meghívását, és együtt népszerûsítik a disznóhús fogyasztását. Úgy vélte, az idén induló rendezvény néhány éven belül rangos gasztronómiai eseménnyé növi ki magát.
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!