KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
(MTI) - Az orosz hadiflotta elsĂŒllyesztette kĂ©t sajĂĄt hajĂłjĂĄt csĂŒtörtökre virradĂłra a KrĂ­m fĂ©lsziget egyik öblĂ©nek kijĂĄratĂĄban, megakadĂĄlyozva ezzel az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©nek kifutĂĄsĂĄt a Fekete-tengerre - Ă­rta a crime.in.ua nevĂ» ukrĂĄn hĂ­rportĂĄl.
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Újra szabad a KrĂ­m fĂ©lszigeten elrabolt hatĂĄrĂ”rtĂĄbornok
Ukrån vålsåg - Elraboltåk az ukrån hatårÔrség egyik tåbornokåt a Krím-félszigeten
MTI hĂ­rek
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
LabdarĂșgĂł NB I - Szombaton örökrangadĂł - ELÕZETES
BĂ»nĂŒgy
NAV: cigarettafogĂĄs az M1-es autĂłpĂĄlyĂĄn
Baleset
KerĂ©kpĂĄrost gĂĄzolt egy teherautĂł SĂĄrvĂĄr közelĂ©ben - teljes ĂștzĂĄr
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KĂŒlföld KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg – Egyre nĂ” a kijevi zavargĂĄsok ĂĄldozatainak szĂĄma, a tĂŒntetĂ”k kitartanak
MTI   2014 February 19, Wednesday  

LegalĂĄbb huszonöten meghaltak a kormĂĄnyellenes tĂŒntetĂ”k Ă©s a rendvĂ©delmi szervek kijevi összecsapĂĄsaiban szerda reggelig – közölte a kijevi vĂĄrosvezetĂ©s egĂ©szsĂ©gĂŒgyi osztĂĄlya.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - LegalĂĄbb huszonöten meghaltak a kormĂĄnyellenes tĂŒntetĂ”k Ă©s a rendvĂ©delmi szervek kijevi összecsapĂĄsaiban szerda reggelig - közölte a kijevi vĂĄrosvezetĂ©s egĂ©szsĂ©gĂŒgyi osztĂĄlya.

A közlemĂ©ny szerint 351-en kĂ©rtek orvosi segĂ­tsĂ©gnyĂșjtĂĄst, közĂŒlĂŒk 241 embert szĂĄllĂ­tottak kĂłrhĂĄzba. Közben a belĂŒgyminisztĂ©rium tĂĄjĂ©koztatĂĄsa alapjĂĄn a rendvĂ©delmi erĂ”k kilenc tagja halt bele lĂ”fegyverek okozta sebesĂŒlĂ©sekbe. A belĂŒgyi tĂĄrca adatai szerint viszont 371 belĂŒgyi alkalmazott szorult orvosi ellĂĄtĂĄsra, közĂŒlĂŒk 349 kĂłrhĂĄzi ĂĄpolĂĄsra. A tĂĄrca arrĂłl szĂĄmolt be, hogy hetvennĂ©gy rendĂ”rt lĂ”fegyverrel sebesĂ­tettek meg. EllenzĂ©ki forrĂĄsok az összes sĂ©rĂŒlt szĂĄmĂĄt ezer fölöttire becsĂŒlik.
   
Egy ĂșjsĂĄgĂ­rĂł is Ă©letĂ©t vesztette: kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tĂĄsa utĂĄn belehalt lĂ”tt sebeibe a Vesztyi cĂ­mĂ» lap munkatĂĄrsa. A fĂ©rfit ĂĄllĂ­tĂłlag kirĂĄngattĂĄk a taxibĂłl, megvertĂ©k, majd mellkason lĂ”ttĂ©k. Eközben a hatĂłsĂĄgok felszĂłlĂ­tĂĄsa ellenĂ©re sem hagyjĂĄk el Kijev fĂ”terĂ©t a kormĂĄnyellenes tĂŒntetĂ”k. HelyszĂ­ni tudĂłsĂ­tĂĄsok szerint a tiltakozĂłk forradalmi dalokat Ă©nekelnek, tĂĄplĂĄljĂĄk az Ă©gĂ” barikĂĄdok lĂĄngjait - Ă­gy emelve Ă©gĂ” falat a belĂŒgyi egysĂ©gek elĂ© -, Ă©s köveket halmoznak fel, hogy felkĂ©szĂŒljenek a rendĂ”rsĂ©g Ășjabb rohamĂĄra.
   
A belĂŒgyi alakulatok körbevettĂ©k a teret, amely most mĂĄr gyalogosan is csak dĂ©li irĂĄnybĂłl a fĂ”utcĂĄrĂłl, a hĂ­res Beszarabka piac felĂ”l közelĂ­thetĂ” meg. Reggel a tĂ»zoltĂłknak abba kellett hagyniuk az oltĂĄst a tĂŒntetĂ”k "nemzeti ellenĂĄllĂĄsi" parancsnoksĂĄgĂĄnak helyet adĂł szakszervezetek szĂ©khĂĄzĂĄban, mivel a lĂĄngolĂł Ă©pĂŒlet negyedik Ă©s ötödik szintje között beomlĂĄs törtĂ©nt. Az Ă©pĂŒletbĂ”l 30 szemĂ©lyt menekĂ­tettek ki. A fĂ”vĂĄrosi metrĂł tovĂĄbbra is zĂĄrva tart, "terrorveszĂ©lyre" hivatkozva vĂĄrhatĂłan egĂ©sz nap nem is nyitjĂĄk meg a forgalom elĂ”l. A vĂĄrosvezetĂ©s arra kĂ©rte a kijevieket, hogy sajĂĄt jĂĄrmĂ»vel ne induljanak Ăștnak, kĂŒlönösen a belvĂĄrosban ne közlekedjenek, hanem hasznĂĄljĂĄk inkĂĄbb a felszĂ­ni tömegközlekedĂ©si eszközöket, amelyek sĂ»rĂ»bben jĂĄrnak majd. Andrij Portnov, az ukrĂĄn ĂĄllamfĂ” kabinetfĂ”nökĂ©nek helyettese eközben kijelentette, hogy az összecsapĂĄsokkal összefĂŒggĂ©sben elkövetett törvĂ©nysĂ©rtĂ©sek sĂșlyos bĂ»ncselekmĂ©nyeknek szĂĄmĂ­tanak. A törvĂ©ny a legszigorĂșbban bĂŒnteti a fegyverek zsĂĄkmĂĄnyolĂĄsĂĄt, a katonai Ă©s belĂŒgyminisztĂ©riumi lĂ©tesĂ­tmĂ©nyek elfoglalĂĄsĂĄt, tovĂĄbbĂĄ terrorizmusnak tekinti a szĂĄndĂ©kos gyĂșjtogatĂĄst, gyilkossĂĄgot, kĂ­nzĂĄst Ă©s megfĂ©lemlĂ­tĂ©st, valamint a bĂ»ncselekmĂ©nyek vĂ©grehajtĂĄsĂĄval valĂł fenyegetĂ©st. FelszĂłlĂ­totta azokat, akik "elkövettĂ©k ezeket a bĂ»ncselekmĂ©nyeket": tegyĂ©k le a fegyvert Ă©s adjĂĄk meg magukat a hatĂłsĂĄgoknak, hogy elkerĂŒljĂ©k a sĂșlyosabb bĂŒntetĂ©st.  
   
Ban Ki Mun ENSZ-fĂ”titkĂĄr eközben ismĂ©telten a vĂ©rontĂĄs beszĂŒntetĂ©sĂ©re szĂłlĂ­totta fel az ukrĂĄn hatĂłsĂĄgokat Ă©s a tĂŒntetĂ”ket. Szavai szerint "sokkoltĂĄk" Ă”t a Kijevben törtĂ©nt erĂ”szakcselekmĂ©nyek. Az ENSZ-fĂ”titkĂĄr az erĂ”szak elharapĂłdzĂĄsa miatt fejezte ki komoly aggodalmĂĄt, Ă©s New York-ban helyi idĂ” szerint kedd este immĂĄr mĂĄsodszor szĂłlĂ­totta önmĂ©rsĂ©kletre a szembenĂĄllĂłkat. Úgy fogalmazott közlemĂ©nyĂ©ben, hogy elsĂ”dleges cĂ©l a tovĂĄbbi instabilitĂĄs Ă©s vĂ©rontĂĄs elkerĂŒlĂ©se. Mindenkinek arra kell összpontosĂ­tania szerinte, hogy mihamarabb visszavezesse UkrajnĂĄt a demokrĂĄcia Ă©s fejlĂ”dĂ©s ĂștjĂĄra.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player