PĂĄrtok
Vålasztås 2014 - Mesterhåzy béremelést ígért a rendvédelmi dolgozóknak
(MTI) - Azonnali, érezhetÔ mértékû béremelést ígért a baloldali összefogås nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó ållomånynak Mesterhåzy Attila szerdån Budapesten.
Soltész Miklós: hatezer bölcsÔdei férÔhely jön létre ebben a ciklusban
Bajnai: ĂĄprilis 6-ĂĄn vĂĄlaszthatunk, hogy MagyarorszĂĄg Kelethez vagy Nyugathoz tartozzon
FeljelentĂ©seket tesz az MSZP az offshore gĂĄzĂŒgyben
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - OGY - Az LMP a szocialistĂĄk tĂĄmogatĂĄsĂĄt vĂĄrja a rendkĂ­vĂŒli ĂŒlĂ©snap összehĂ­vĂĄsĂĄhoz
Vålasztås 2014 - A Jobbik az Orszåggyûlés összehívåsåt kéri a devizahitelesek miatt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
PĂĄrtok PĂĄrtok
VĂĄlasztĂĄs 2014 - Bajnai: a tĂ©t, hogy szovjet utĂłdĂĄllam vagy normĂĄlis orszĂĄg leszĂŒnk (FrissĂ­tve)
MTI   2014 February 17, Monday  

Bajnai Gordon szerint Magyarorszåg jövÔt vålaszt åprilis 6-ån: a tét, hogy szovjet utódållammå, Orbånisztånnå vålik vagy normålis, gyarapodó, békés orszåg lesz.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Bajnai Gordon szerint Magyarorszåg jövÔt vålaszt åprilis 6-ån: a tét az, hogy szovjet utódållammå, Orbånisztånnå vålik vagy normålis, gyarapodó, békés orszåg lesz.

Az EgyĂŒtt-PM szövetsĂ©g vezetĂ”je a XVI. kerĂŒletben tartott jelölĂ”gyĂ»lĂ©sen hĂ©tfĂ” este azt mondta: "OrbĂĄnisztĂĄn" felĂ©pĂ­tĂ©se mĂĄr elkezdĂ”dött, de befejezĂ©sĂ©hez a Fidesznek mĂ©g nĂ©gy Ă©v kell, hogy aztĂĄn hatalmon maradjon "mĂ©g negyven Ă©vig". Szerinte az ĂĄprilis 6-ai vĂĄlasztĂĄs ezĂ©rt nĂ©pszavazĂĄs lesz arrĂłl, hogy marad-e az "OrbĂĄn-rezsim" vagy MagyarorszĂĄg normĂĄlis, gyarapodĂł, bĂ©kĂ©s orszĂĄg lesz, olyan, amilyennek a rendszervĂĄltĂĄskor elkĂ©pzeltĂ©k, de amit hibĂĄk, bĂ»nök, tĂ©vedĂ©sek miatt nem sikerĂŒlt megvalĂłsĂ­tani. MagyarorszĂĄgot mĂĄsok mellett OrbĂĄn Viktor indĂ­totta el ezen az Ășton, de döntĂ” felelĂ”ssĂ©ge, hogy az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben eltĂ©rĂ­tette rĂłla - jelentette ki. Bajnai Gordon szerint OrbĂĄn Viktor nem mondott igazat, amikor vasĂĄrnapi Ă©vĂ©rtĂ©kelĂ” beszĂ©dĂ©ben a foglalkoztatottsĂĄg növekedĂ©sĂ©rĂ”l szĂĄmolt be. Csak az törtĂ©nt - folytatta -, hogy "a munkanĂ©lkĂŒlisĂ©get ĂĄtneveztĂ©k közmunkĂĄra", ĂĄm a magĂĄnszfĂ©rĂĄban kevesebben dolgoznak, mint a gazdasĂĄgi vĂĄlsĂĄg mĂ©lypontjĂĄn, a közmunkĂĄsok pedig - utalt az Index hĂ©tfĂ”i Ă­rĂĄsĂĄra - "szĂ©ket pakolnak a Fidesz rezsifĂłrumain".
   
HazugsĂĄgnak nevezte azt is, hogy csökkent az ĂĄllamadĂłssĂĄg, mondvĂĄn, az a paksi atomerĂ”mĂ»-beruhĂĄzĂĄs nĂ©lkĂŒl is 4-5 ezer milliĂĄrd forinttal több, mint a 2010-es kormĂĄnyvĂĄltĂĄskor. Eközben a forint eurĂłhoz Ă©s svĂĄjci frankhoz viszonyĂ­tott ĂĄrfolyama jelentĂ”sen gyengĂŒlt, ami minden devizahitelest sĂșjt - fĂ»zte hozzĂĄ. Bajnai Gordon bĂ­rĂĄlta Áder JĂĄnos köztĂĄrsasĂĄgi elnököt, amiĂ©rt alĂĄĂ­rta a paksi bĂ”vĂ­tĂ©srĂ”l szĂłlĂł törvĂ©nyt Ă©s a Nemzeti VĂĄlasztĂĄsi BizottsĂĄgot (NVB), mert nem hitelesĂ­tette az EgyĂŒtt-PM nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©sĂ©t. Noha nem egy nemzetközi szerzĂ”dĂ©srĂ”l akartak nĂ©pszavazĂĄst, hanem arrĂłl, hogy bĂ”vĂ­tsĂ©k-e a paksi atomerĂ”mĂ»vet hitelbĂ”l, a hitelszerzĂ”dĂ©st pedig mĂ©g nem kötötte meg a kormĂĄny. Az EgyĂŒtt-PM ezĂ©rt a KĂșriĂĄhoz fordul az NVB döntĂ©se elleni jogorvoslatĂ©rt - jelentette ki. A volt miniszterelnök azt mondta, ha az ÖsszefogĂĄs gyĂ”z a vĂĄlasztĂĄson, elĂ”ször a jogbiztonsĂĄgot kell helyreĂĄllĂ­tani, majd be kell indĂ­tani a gazdasĂĄgot, Ășj munkahelyeket kell lĂ©trehozni, rendet kell tenni az oktatĂĄsban.
   
Erkölcsi kĂ©rdĂ©s, hogy kormĂĄnyzĂĄsuk elsĂ” Ă©vĂ©nek vĂ©gĂ©n nem lehet egyetlen Ă©hezĂ” gyerek sem - közölte, hozzĂĄtĂ©ve, "ne papoljon erkölcsrĂ”l, aki barĂĄti körĂ©t szĂĄzmilliĂĄrdokhoz juttatja", de nem szĂĄmolja fel a gyermekĂ©hezĂ©st, Ă©s az ehhez szĂŒksĂ©ges 15 milliĂĄrd forint többszörösĂ©t költi stadionokra. Bajnai Gordon kitĂ©rt arra, hogy az orszĂĄgnak bĂ©kĂ©re van szĂŒksĂ©ge, de "bĂ©kĂ©t csak az hozhat, aki gyĂ”zött". MegemlĂ­tette azt is, hogy az ÖsszefogĂĄs vĂĄrhatĂłan mĂ©g a hĂ©ten megĂĄllapodik a Bokros Lajos vezette Modern MagyarorszĂĄg Mozgalommal. KarĂĄcsony Gergely, a baloldali összefogĂĄs XVI. kerĂŒleti kĂ©pviselĂ”jelöltje arrĂłl beszĂ©lt: kevesebb mint ötven nap van hĂĄtra a vĂĄlasztĂĄsig, az eredmĂ©ny pedig nem a miniszterelnök-jelölti tĂ©vĂ©vitĂĄn vagy a pĂĄrtprogramokon mĂșlik majd, hanem azon, hogy hĂĄnyan lesznek, akik ismerĂ”seiket is meggyĂ”zik, menjenek el szavazni Ă©s tĂĄmogassĂĄk az ellenzĂ©ket.
   
A politikus azt mondta, ez kĂ©nyszer ugyan, de az az elĂ”nye, hogy lebontja a politikusok Ă©s a vĂĄlasztĂłk közötti falat, mindenkinek, aki vĂĄltozĂĄst akar, politikussĂĄ kell vĂĄlnia, foglalkoznia kell a közĂŒgyekkel. PĂ©ldakĂ©nt hozta, hogy hĂșszezer szavazĂłköri delegĂĄltra lesz szĂŒksĂ©gĂŒk, akik Ă”rködnek, hogy a kormĂĄnyoldal ne csalja el a vĂĄlasztĂĄst. Tordai Bence, a PĂĄrbeszĂ©d MagyarorszĂĄgĂ©rt elnöksĂ©gi tagja elmondta: mivel a rendezvĂ©nyre több mint hatszĂĄzan jöttek el, valĂłszĂ­nĂ»leg mĂĄr elsĂ” nap sikerĂŒl összegyĂ»jteniĂŒk a KarĂĄcsony Gergely indulĂĄsĂĄhoz szĂŒksĂ©ges ötszĂĄz alĂĄĂ­rĂĄst. A jelölĂ”gyĂ»lĂ©s rĂ©sztvevĂ”inek többsĂ©ge mĂĄr a rendezvĂ©ny elĂ”tt alĂĄĂ­rta az ÖsszefogĂĄs alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ” Ă­vĂ©t a tucatnyi pult valamelyikĂ©nĂ©l. A fĂłrumot eredetileg az ErzsĂ©betligeti SzĂ­nhĂĄz egy kisebb termĂ©ben tartottĂĄk volna, de ott mĂĄr csaknem fĂ©l ĂłrĂĄval a kezdĂ©s elĂ”tt is csak az Ă©rdeklĂ”dĂ”k fele tudott leĂŒlni, ezĂ©rt megnyitottĂĄk a több mint ötszĂĄz szemĂ©lyes szĂ­nhĂĄztermet, ahol szintĂ©n pĂłtszĂ©kekre volt szĂŒksĂ©g. Bajnai Gordon erre utalva azt mondta: ĂĄprilis 6-ĂĄn is többen szavaznak majd az ÖsszefogĂĄsra, mint sokan most gondoljĂĄk. Azoknak, akik fĂ©lnek kinyilvĂĄnĂ­tani, hogy az ellenzĂ©kkel szimpatizĂĄlnak, azt ĂŒzente, "akĂĄr narancssĂĄrga pĂłlĂłban, I love Fidesz kitĂ»zĂ”vel a mellĂŒkön" is, de menjenek el szavazni, Ă©s a fĂŒlke magĂĄnyĂĄban tĂĄmogassĂĄk az ÖsszefogĂĄst.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player