Vallás
Szerb ortodox kápolnát építenek Pécsen
(MTI) - Új szerb ortodox kápolna és harangtorony épül, valamint ikonosztázokat bemutató kiállítás jön létre legkésőbb egy éven belül Pécsen – jelentették be szerdán a baranyai megyeszékhelyen.
Zoltai: a Mazsihisz vezetősége tanulmányozza Orbán Viktor levelét
Befejeződött a hódmezővásárhelyi szerb ortodox templom felújítása
Mazsihisz: nem visszalépés a miniszterelnöknek írt levél
Mazsihisz-döntés - Heisler: nem bojkottot, párbeszédet kezdeményeztünk
Erdő Péter: szent dolog a keresztények egységének építése
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
Ukrán válság - Jacenyuk az orosz erők visszavonását sürgeti
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Vádat emelt a Borsod megyei főügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Kerékpárost gázolt egy teherautó Sárvár közelében - teljes útzár
Programajánló
Január 2020
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Vallás Vallás
Balog Zoltán: az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása
MTI   2014 February 15, Saturday  

Az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása, működésük belső erő nélkül nem lehetséges, ezt a többletet pedig továbbadhatják a világi intézményeknek - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj...
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása, működésük belső erő nélkül nem lehetséges, ezt a többletet pedig továbbadhatják a világi intézményeknek - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadó ünnepségén szombaton Budapesten.

    A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinata, a Dunamelléki Református Egyházkerület, a Németajkú Gyülekezet Protestáns Fóruma és a Bethesda Gyermekkórház rendezvényén a miniszter kiemelte: a kormány célja, hogy január 1-jétől egyetlen gyermeket se kelljen gyermekotthonba küldeni 12 éves kor alatt, hanem közülük mindenki nevelőszülőkhöz, családba kerüljön.
    Hozzátette: azt szeretnék, ha 4-5 éven belül a speciális nevelési igényűek kivételével egyetlen gyermek se lenne nevelőotthonban, hanem családban nőne fel. "Ambiciózus céljuk" eléréséért kikérik azok véleményét, akik gyermekotthonokat tartanak fenn - hangsúlyozta.
    Balog Zoltán elmondta, hogy tizedik alkalommal adják át a díjat, amelyet a Bethesda Gyermekkórházat újraindító Dizseri Tamásról neveztek el. Emlékeztetett arra: a kilencvenes évek elején az volt a kérdés, hogy a régi intézményeiket alapítsák újra, vagy újakat alapítsanak. A Bethesda kórház mindkettő egyben, mert kórház volt eredetileg is és kórház lett a rendszerváltás után is, de ide - mint mondta - "új lelkület, új szellem költözött".
    Felhívta a figyelmet arra, hogy a kárpátaljaiak példát mutatnak a romamisszióban, az elesettek iránti gondoskodásban és az iskolák fenntartásában az anyaországiaknak. Akiket megbecsülünk, azokra érdemes hallgatni, amikor elmondják, hogy látják a magyar egészségügyi rendszernek, a gyermekekről való gondoskodásnak a jövőjét - jegyezte meg.
    Bölcskei Gusztáv, az MRE zsinatának lelkészi elnöke a kitüntetett Katkó Lászlóról, a kárpátaljai nagydobronyi gyermekotthon alapító-igazgatójáról laudációjában közölte: az ungvári vegyi gyárban 25 évig dolgozott, ott találkozott nehéz helyzetben élő gyermekekkel, "akik iránt különleges elkötelezettség keletkezett a szívében".
    A kárpátaljai református zsinat tagjává is megválasztott kitüntetettről elmondta: az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon előkészítésében hatékonyan vett részt, az intézmény pedig 1995-ben készült el, és ő lett az igazgatója. Az intézményben az árva, sérült vagy nagyon rossz szociális körülmények között élő lányok találnak otthonra - tette hozzá.
    Arról is beszélt, hogy a hatezer lakosú, "színtiszta magyar településen" lévő intézményben jelenleg 70 lányról gondoskodnak, akik gazdálkodnak is, terményeiket pedig nemcsak saját szükségletre, hanem piacra is termelik. Most egy olyan épület felépítésén fáradoznak, ahová nagykorúvá vált fiatalok költözhetnek, egészségesek és fogyatékkal élők egyaránt.
    Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke áhítatában arról beszélt, hogy "a kegyelem nem fölösleg, hanem többlet", mert "amikor kegyelmet kapunk, Isten nem a fölöslegéből potyogtat", így a kegyelem "mindig ajándék".
    A díj Melocco Miklós szobrászművész emlékplakettje, amely az irgalmas szamaritánust ábrázolja.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

Hungarian Satanic Legion 2014 February 18, Tuesday, 15:25:34

A Hungarian Satanic Legion szerint az egyházi intézmények kizárólag propagandacélt szolgálnak és látszólagos alapot teremtenek az államkasszából történő egyre nagyobb összegek vég nélküli kitalicskázásához. "Inkább arra tanítanak az egyházak, hogy pénzért bármilyen ideológiát és hatalmat ki lehet szolgálni, ha az ember korrupt. A vallási elvek és intézmények semmilyen garanciát nem jelentenek az erkölcsösségre." Bölcskei Gusztávnak különleges elkötelezettség keletkezhetne szívében a hazája iránt is. Az MRE lelkészi elnökeként hitéről is tanúbizonyságot tehetne azzal, ha isten kezébe adná az MRE sorsát. Kezdhetné mindezt az államkasszába történő, különböző jogcímeken felmarkolt milliárdok és örökjáradékok azonnali visszafizetésével.

Hozzászólások száma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player