Vallás
Szerb ortodox kápolnát építenek Pécsen
(MTI) - Ăšj szerb ortodox kápolna Ă©s harangtorony Ă©pĂĽl, valamint ikonosztázokat bemutatĂł kiállĂ­tás jön lĂ©tre legkĂ©sõbb egy Ă©ven belĂĽl PĂ©csen – jelentettĂ©k be szerdán a baranyai megyeszĂ©khelyen.
Zoltai: a Mazsihisz vezetõsége tanulmányozza Orbán Viktor levelét
Befejezõdött a hódmezõvásárhelyi szerb ortodox templom felújítása
Mazsihisz: nem visszalépés a miniszterelnöknek írt levél
Mazsihisz-döntés - Heisler: nem bojkottot, párbeszédet kezdeményeztünk
Erdõ Péter: szent dolog a keresztények egységének építése
MTI hĂ­rek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
December 2022
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Vallás Vallás
Balog Zoltán: az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása
MTI   2014 February 15, Saturday  

Az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása, mûködésük belsõ erõ nélkül nem lehetséges, ezt a többletet pedig továbbadhatják a világi intézményeknek - mondta Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj...
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása, mûködésük belsõ erõ nélkül nem lehetséges, ezt a többletet pedig továbbadhatják a világi intézményeknek - mondta Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadó ünnepségén szombaton Budapesten.

    A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinata, a Dunamelléki Református Egyházkerület, a Németajkú Gyülekezet Protestáns Fóruma és a Bethesda Gyermekkórház rendezvényén a miniszter kiemelte: a kormány célja, hogy január 1-jétõl egyetlen gyermeket se kelljen gyermekotthonba küldeni 12 éves kor alatt, hanem közülük mindenki nevelõszülõkhöz, családba kerüljön.
    Hozzátette: azt szeretnék, ha 4-5 éven belül a speciális nevelési igényûek kivételével egyetlen gyermek se lenne nevelõotthonban, hanem családban nõne fel. "Ambiciózus céljuk" eléréséért kikérik azok véleményét, akik gyermekotthonokat tartanak fenn - hangsúlyozta.
    Balog Zoltán elmondta, hogy tizedik alkalommal adják át a díjat, amelyet a Bethesda Gyermekkórházat újraindító Dizseri Tamásról neveztek el. Emlékeztetett arra: a kilencvenes évek elején az volt a kérdés, hogy a régi intézményeiket alapítsák újra, vagy újakat alapítsanak. A Bethesda kórház mindkettõ egyben, mert kórház volt eredetileg is és kórház lett a rendszerváltás után is, de ide - mint mondta - "új lelkület, új szellem költözött".
    Felhívta a figyelmet arra, hogy a kárpátaljaiak példát mutatnak a romamisszióban, az elesettek iránti gondoskodásban és az iskolák fenntartásában az anyaországiaknak. Akiket megbecsülünk, azokra érdemes hallgatni, amikor elmondják, hogy látják a magyar egészségügyi rendszernek, a gyermekekrõl való gondoskodásnak a jövõjét - jegyezte meg.
    Bölcskei Gusztáv, az MRE zsinatának lelkészi elnöke a kitüntetett Katkó Lászlóról, a kárpátaljai nagydobronyi gyermekotthon alapító-igazgatójáról laudációjában közölte: az ungvári vegyi gyárban 25 évig dolgozott, ott találkozott nehéz helyzetben élõ gyermekekkel, "akik iránt különleges elkötelezettség keletkezett a szívében".
    A kárpátaljai református zsinat tagjává is megválasztott kitüntetettrõl elmondta: az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon elõkészítésében hatékonyan vett részt, az intézmény pedig 1995-ben készült el, és õ lett az igazgatója. Az intézményben az árva, sérült vagy nagyon rossz szociális körülmények között élõ lányok találnak otthonra - tette hozzá.
    Arról is beszélt, hogy a hatezer lakosú, "színtiszta magyar településen" lévõ intézményben jelenleg 70 lányról gondoskodnak, akik gazdálkodnak is, terményeiket pedig nemcsak saját szükségletre, hanem piacra is termelik. Most egy olyan épület felépítésén fáradoznak, ahová nagykorúvá vált fiatalok költözhetnek, egészségesek és fogyatékkal élõk egyaránt.
    Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke áhítatában arról beszélt, hogy "a kegyelem nem fölösleg, hanem többlet", mert "amikor kegyelmet kapunk, Isten nem a fölöslegébõl potyogtat", így a kegyelem "mindig ajándék".
    A díj Melocco Miklós szobrászmûvész emlékplakettje, amely az irgalmas szamaritánust ábrázolja.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

Hungarian Satanic Legion 2014 February 18, Tuesday, 15:25:34

A Hungarian Satanic Legion szerint az egyházi intézmények kizárólag propagandacélt szolgálnak és látszólagos alapot teremtenek az államkasszából történõ egyre nagyobb összegek vég nélküli kitalicskázásához. "Inkább arra tanítanak az egyházak, hogy pénzért bármilyen ideológiát és hatalmat ki lehet szolgálni, ha az ember korrupt. A vallási elvek és intézmények semmilyen garanciát nem jelentenek az erkölcsösségre." Bölcskei Gusztávnak különleges elkötelezettség keletkezhetne szívében a hazája iránt is. Az MRE lelkészi elnökeként hitérõl is tanúbizonyságot tehetne azzal, ha isten kezébe adná az MRE sorsát. Kezdhetné mindezt az államkasszába történõ, különbözõ jogcímeken felmarkolt milliárdok és örökjáradékok azonnali visszafizetésével.

Hozzászólások száma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player