KultĂșra
Bernard Haitink nem vezényli többé a Concertgebouw zenekaråt
A koncertterem vezetĂ”sĂ©gĂ©nek vele szemben tanĂșsĂ­tott viselkedĂ©se miatt Bernard Haitink vilĂĄghĂ­rĂ» holland karmester a 85. szĂŒletĂ©snapjĂĄn bejelentette, hogy nem vezĂ©nyli többĂ© a Concertgebouw zenekarĂĄt.
EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl - A Dal - KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs utazik KoppenhĂĄgĂĄba
A Deep Purple lép fel hétfÔn a Papp Låszló Sportarénåban
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal - Kialakult a középdöntÔk mezÔnye
GuantĂĄnamo: szerzĂ”i jogdĂ­jat követel a PentagontĂłl egy kanadai rockegyĂŒttes
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal - Kiråly Viktor nyerte az elsÔ elÔdöntÔt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KultĂșra KultĂșra
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal - A hétvégén rendezik a középdöntÔket
MTI   2014 February 14, Friday  

Hét énekesnÔ, négy énekes, valamint hét csapat verseng A Dal címû vålogató és showmûsor hétvégi középdöntÔiben, ahonnan négy-négy produkció jut a februår 22-i döntÔbe.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Hét énekesnÔ, négy énekes, valamint hét csapat verseng A Dal címû vålogató és showmûsor hétvégi középdöntÔiben, ahonnan négy-négy produkció jut a februår 22-i döntÔbe. A gyÔztes képviseli Magyarorszågot az Eurovíziós Dalfesztivålon måjusban Koppenhågåban.

    Az M1-en Ă©s a Duna World csatornĂĄn Ă©lĂ”ben lĂĄthatĂł közĂ©pdöntĂ”kben szombaton Ă©s vasĂĄrnap egyarĂĄnt kilenc elĂ”adĂł ĂĄll szĂ­npadra, közĂŒlĂŒk nĂ©gy-nĂ©gy jut a finĂĄlĂ©ba, kettĂ”-kettĂ” a zsĂ»ri, ugyanannyi a közönsĂ©g szavazataival.
    Az elsĂ” közĂ©pdöntĂ”ben versenyez KirĂĄly Viktor Ă©s a Running Out of Time cĂ­mĂ» dal, amely egyedĂŒlikĂ©nt kapta meg a maximĂĄlis 40 pontot az elĂ”döntĂ”kben. KirĂĄly Viktorhoz hasonlĂłan a januĂĄr 25-i elsĂ” elĂ”döntĂ”bĂ”l jutott a közĂ©pdöntĂ”be Ă©s szintĂ©n szombaton lĂĄthatĂł SzabĂł Leslie Ă©s a Hogy segĂ­thetnĂ©k? cĂ­mĂ» dal.
    A nĂ”k közĂŒl hĂĄrman szerepelnek szombaton, mindannyian angol nyelvĂ» szĂĄmmal: Joni a Waterfallt Ă©nekli, Bogi a We Allt, Radics Gigi pedig a Catch Me-t adja elĂ”. Az egyĂŒttesek közĂŒl a Group'N'SwingtĂ”l a RetikĂŒl cĂ­mĂ» dal, a DepressziĂłtĂłl a Csak a zene, a New Level Empire-tĂ”l a The Last One, a Mystery GangtĂ”l a JĂĄtssz mĂ©g jazzgitĂĄr hangzik el.
    A vasĂĄrnapi közĂ©pdöntĂ”ben adja elĂ” produkciĂłjĂĄt a mĂĄsodik Ă©s a harmadik elĂ”döntĂ”t megnyert kĂ©t elĂ”adĂł: KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs a Running cĂ­mĂ» dallal, PĂĄl DĂ©nes pedig a Brave New Worlddel nyerte el korĂĄbban a zsĂ»ri tetszĂ©sĂ©t. A nĂ”k közĂŒl nĂ©gyen lĂ©pnek szĂ­npadra: PolyĂĄk Lilla a KarcolĂĄs cĂ­mĂ» dalt Ă©nekli, Marge a Morning Lightot, OlĂĄh Ibolya az 1 percig sztĂĄrt, DĂ©r Heni pedig az Ég veledet adja elĂ”.
    A mĂĄsodik közĂ©pdöntĂ” hĂĄrom egyĂŒttese a Muzikfabrik a This Is My Life cĂ­mĂ» dallal, a Honeybeast A legnagyobb hĂ”ssel, tovĂĄbbĂĄ a Fool Moon az It Can't Be Over cĂ­mĂ» szerzemĂ©nnyel.
    A 18 közĂ©pdöntĂ”s közĂŒl heten mĂĄr szerepeltek A Dal elmĂșlt kĂ©t Ă©vi sorozatĂĄnak valamelyikĂ©ben vagy mindkettĂ”ben: Bogi tavaly elĂ”döntĂ”s volt, PolyĂĄk Lilla közĂ©pdöntĂ”s, Radics Gigi döntĂ”s. KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs immĂĄr harmadszor prĂłbĂĄlkozik: 2012-ben nem jutott tovĂĄbb az elĂ”döntĂ”bĂ”l, tavaly viszont a legmagasabb pontszĂĄmmal jutott a legjobb nĂ©gy közĂ©, ahol aztĂĄn nem sikerĂŒlt gyĂ”znie. KirĂĄly Viktor tavalyelĂ”tt testvĂ©reivel, LindĂĄval Ă©s Bennel közös produkciĂłval jutott a vĂ©gsĂ” nĂ©gybe, ahol a Compact Disco megelĂ”zte Ă”ket. PĂĄl DĂ©nes AgĂĄrdi Szilvivel duettben volt 2013-ban döntĂ”s, RĂĄcz GergĂ” pedig szĂłlĂłban jutott tavaly a finĂĄlĂ©ba. UtĂłbbi korĂĄbban Ă©nekeskĂ©nt a V.I.P. fiĂșcsapattal 1997-ben mĂĄr kĂ©pviselte MagyarorszĂĄgot az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon, ahovĂĄ kĂ©sĂ”bb CzĂ©zy vokalistĂĄjakĂ©nt (2008) Ă©s Wolf Kati zeneszerzĂ”jekĂ©nt (2011) is eljutott.
    Az említettek mellett a dalszerzÔk és/vagy szövegírók között szerzett tapasztalatokat A Dal koråbbi szériåiban Krajczår Péter (Ô a New Level Empire-rel szombaton zenészként is színpadra åll), Romhånyi Áron, Szakos Krisztiån, Burai Krisztiån, Bodóczki ErnÔ, Bella Måté, Szente Vajk, Galambos Attila, valamint az északír énekes-szerzÔ Michael James Down, aki tavaly Hoffman Mónikånak, idén Joninak komponålt (mindkét énekesnÔ Svédorszågban él), idén pedig elÔadóként is szerencsét próbålt a svåjci dalversenyen.
    Az 59. EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenye, A Dal vĂ©gsĂ” szakaszĂĄba kerĂŒlt 30 dalbĂłl a hĂĄrom elĂ”döntĂ”n ĂĄt összesen 18 jutott a közĂ©pdöntĂ”kbe, közĂŒlĂŒk kilenc a zsĂ»ri voksai, kilenc pedig a tĂ©vĂ©nĂ©zĂ”k telefonos szavazatai alapjĂĄn. A februĂĄr 22-i nyolcas finĂĄlĂ©ban elhangzĂł nyolc dal közĂŒl nĂ©gyet juttat a zsĂ»ri a vĂ©gsĂ” fĂĄzisba, közĂŒlĂŒk ismĂ©t a nĂ©zĂ”k döntik el, ki kĂ©pviselje MagyarorszĂĄgot az idei EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon mĂĄjus 6. Ă©s 10. között a dĂĄn fĂ”vĂĄrosban, KoppenhĂĄgĂĄban.
    A nĂ©gytagĂș zsĂ»riben RĂșzsa Magdi Ă©s KovĂĄcs Kati Ă©nekesnĂ”, RĂĄkay Philip, az MTV Zrt. vezĂ©rigazgatĂł-helyettese Ă©s CsiszĂĄr JenĂ” rĂĄdiĂłs mĂ»sorvezetĂ” szerepel. ByeAlex, aki MagyarorszĂĄg kĂ©pviseletĂ©ben a tavalyi malmĂ”i EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon a 10. helyen vĂ©gzett, digitĂĄlis kommentĂĄtorkĂ©nt dolgozik az Ă©lĂ” mĂ»sorokban.
    Az Eurovíziós Dalfesztivål magyar vålogatójåba 435 dalt neveztek.
    Az idei, sorrendben 59. Eurovíziós Dalfesztivålt måjusban azért rendezheti Dånia, mert tavaly a malmÔi versenyen Emmelie de Forest dån énekesnÔ gyÔzött Only Teardrops címû dalåval. A fesztivålt az Európai Mûsorszolgåltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta rendezi meg, a Magyar Televízió kisebb-nagyobb megszakítåsokkal 1991 óta közvetíti a fesztivålt.
    Az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl korĂĄbbi indulĂłi közĂŒl sokan vilĂĄgsztĂĄrrĂĄ vĂĄltak, köztĂŒk a svĂ©d ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svĂĄjci szĂ­nekben indulĂł kanadai CĂ©line Dion.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player