BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
(MTI) - KĂ©t vĂĄdlott felĂŒlvizsgĂĄlati indĂ­tvĂĄnyĂĄt elutasĂ­tva fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a hĂĄrom halĂĄlos ĂĄldozatot követelĂ” West BalkĂĄn-ĂŒgyben a KĂșria csĂŒtörtökön.
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Fegyvereket és lÔszert talåltak egy busz utasånål Röszkén
NAV: cigarettafogĂĄs az M1-es autĂłpĂĄlyĂĄn
Elåståk az ellopott széfet
FelfĂŒggesztett börtönre Ă­tĂ©ltĂ©k a rendĂ”röket elsodrĂł görög sofĂ”rt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
LabdarĂșgĂł NB I - Szombaton örökrangadĂł - ELÕZETES
Baleset
KerĂ©kpĂĄrost gĂĄzolt egy teherautĂł SĂĄrvĂĄr közelĂ©ben - teljes ĂștzĂĄr
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
BĂ»nĂŒgy BĂ»nĂŒgy
RendĂ”ri vezetĂ”k pere - tanĂșvallomĂĄst tett egy korrupciĂłval gyanĂșsĂ­tott egykori rendĂ”rtiszt
MTI   2014 February 11, Tuesday  

(MTI) - TanĂșvallomĂĄst tett a 2006 Ă”szi esemĂ©nyek kapcsĂĄn megvĂĄdolt rendĂ”ri vezetĂ”k perĂ©ben a FĂ”vĂĄrosi TörvĂ©nyszĂ©ken kedden egy volt rendĂ”r alezredes, akit a V. LĂĄszlĂł Ă©s tĂĄrsai elleni ĂŒgyben gyanĂșsĂ­tottak meg 2012-ben sĂșlyos korrupciĂłs ...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - TanĂșvallomĂĄst tett a 2006 Ă”szi esemĂ©nyek kapcsĂĄn megvĂĄdolt rendĂ”ri vezetĂ”k perĂ©ben a FĂ”vĂĄrosi TörvĂ©nyszĂ©ken kedden egy volt rendĂ”r alezredes, akit a V. LĂĄszlĂł Ă©s tĂĄrsai elleni ĂŒgyben gyanĂșsĂ­tottak meg 2012-ben sĂșlyos korrupciĂłs cselekmĂ©nyekkel, minĂ”sĂ­tett vesztegetĂ©ssel.

    K. TamĂĄs elmondta: 2006-ban fĂ”hadnagyi rendfokozattal a BRFK osztĂĄlyvezetĂ”-helyettese volt Ă©s szeptember 18-ĂĄn, a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz ostromĂĄnak napjĂĄn dĂ©lutĂĄn a Kossuth tĂ©rre ment, ahol egyre nagyobb Ă©s agresszĂ­vebb tömeget lĂĄtott, majd ĂĄtkĂŒldtĂ©k mintegy 40 emberrel elĂ”bb a kĂ©pviselĂ”i irodahĂĄzhoz, utĂĄna a SzabadsĂĄg tĂ©rre a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄzhoz.
    K. TamĂĄs feladata az volt, hogy embereivel a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz bejĂĄratĂĄnĂĄl lĂ©vĂ” baranyai szĂĄzadot megerĂ”sĂ­tse. A tanĂș elmondta, hogy mikor a tĂ©rre Ă©rkeztek, az ott lĂ©vĂ” tömeg szidalmazta Ă”ket, letĂ©ptĂ©k a rendĂ”rökrĂ”l az ĂĄllomĂĄnyjelzĂ”ket, lökdösĂ”dtĂ©k Ă”ket. A fĂ”bejĂĄratnĂĄl egy ideig sorfalat ĂĄlltak, ĂĄm az egyre erĂ”szakosabb tĂĄmadĂĄsok hatĂĄsĂĄra beszorultak az Ă©pĂŒletbe. Ez nem utasĂ­tĂĄsra törtĂ©nt, a helyzet hozta Ă­gy.
    Ezutån több kitörési, tömegoszlatåsi kísérlet volt, de mindegyik kudarcot vallott - tette hozzå.
    A tĂĄrgyalĂĄson nyolc Ă©v tĂĄvlatĂĄbĂłl hosszas polĂ©mia alakult ki arrĂłl, hogy egyĂĄltalĂĄn ki volt a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz Ă©pĂŒletĂ©ben az ostrom alatt a parancsnok. Ezt a korĂĄbban megkĂ©rdezett tanĂșk sem tudtĂĄk, kedden pedig K. TamĂĄs több bĂ­rĂłi kĂ©rdĂ©s, illetve a 3 Ă©vvel ezelĂ”tti nyomozati vallomĂĄsĂĄnak ismertetĂ©se utĂĄn arra jutott, hogy az adott helyzetben M. GĂĄbor vĂĄdlott viselkedett Ășgy, mint egy parancsnok, de rajta kĂ­vĂŒl mĂ©g legalĂĄbb tĂ­z parancsnok volt a helyszĂ­nen.
    A bĂ­rĂł kĂ©rdĂ©sĂ©re, hogy kitĂ”l kapott engedĂ©lyt az Ă©pĂŒlet elhagyĂĄsĂĄra, a tanĂș azt mondta: valamelyik helyszĂ­nen lĂ©vĂ” parancsnoktĂłl, de azt nem tudta, hogy pontosan kitĂ”l. Mire a bĂ­rĂł megjegyezte: M. GĂĄbornak is azt rĂłja fel az ĂŒgyĂ©szsĂ©g, hogy engedĂ©ly nĂ©lkĂŒl feladta az Ă©pĂŒletet, ĂĄm Ă” is azt ĂĄllĂ­tja, hogy erre kapott engedĂ©lyt. De kitĂ”l!?
    A bĂ­rĂł szerint K. TamĂĄs a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz ostromĂĄnĂĄl nem arra kapott engedĂ©lyt, hogy elhagyjĂĄk az Ă©pĂŒletet, hanem hogy mikor a vĂ­zĂĄgyĂș megĂ©rkezik, azt tĂĄmogassĂĄk. MĂ©gis kivonta embereit az Ă©pĂŒletbĂ”l Ășgy, hogy erre utasĂ­tĂĄst nem kapott.
    Ez kÔkeményen alkalmas lehet parancs irånti engedetlenség megållapítåsåra - jegyezte meg a bíró.
    A tanĂș eközben egyre csak azt hajtogatta: szĂł se volt arrĂłl, hogy engedĂ©ly nĂ©lkĂŒl elhagyjĂĄk az Ă©pĂŒletet, egyszer sem tagadta meg a parancsot.
    K. TamĂĄs - aki 16 Ă©ven ĂĄt volt rendĂ”r - 2012 nyarĂĄn a V. LĂĄszlĂł Ă©s tĂĄrsai ellen indult ĂŒgyben lett gyanĂșsĂ­tott, hĂłnapokra elĂ”zetes letartĂłztatĂĄsba kerĂŒlt, jelenleg hĂĄzi Ă”rizetben van. K. TamĂĄs a BRFK közrendvĂ©delmi fĂ”osztĂĄlyĂĄnak vezetĂ”je volt akkor, amikor a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g szerint vezetĂ” beosztĂĄsĂș hivatalos szemĂ©ly ĂĄltal rĂ©szben kötelessĂ©gszegĂ©ssel, rĂ©szben hivatali helyzetĂ©vel visszaĂ©lve, folytatĂłlagosan Ă©s ĂŒzletszerĂ»en követett el vesztegetĂ©st.
    A pestisracok.hu tavaly decemberben hozta nyilvĂĄnossĂĄgra azt a titokban rögzĂ­tett videĂłfelvĂ©telt, melyen K. TamĂĄs arrĂłl beszĂ©lget V. LĂĄszlĂł egyik emberĂ©vel, hogy az ĂĄltaluk megbeszĂ©lt idĂ”pontban, hĂĄrom konkurens szĂłrakozĂłhelyen szemĂ©lyesen vezeti majd a rendĂ”rsĂ©gi razziĂĄt, de V. LĂĄszlĂł birodalmĂĄnak fĂ”hadiszĂĄllĂĄsĂĄra, a HajĂłgyĂĄri-szigetre nem mennek ellenĂ”rizni. Az internetes portĂĄl az ĂŒgyĂ©szsĂ©gtĂ”l kapta meg a Nemzeti VĂ©delmi SzolgĂĄlat titkosszolgĂĄlati mĂłdszerekkel rögzĂ­tett videĂłfelvĂ©teleit. Egy mĂĄsik nyilvĂĄnossĂĄgra hozott felvĂ©telen a Nemzeti NyomozĂł Iroda egykori osztĂĄlyvezetĂ”je, H. Lajos rendĂ”rsĂ©gi szolgĂĄlati autĂłjĂĄban - miközben korrupciĂłs pĂ©nzekrĂ”l beszĂ©lnek - V. IstvĂĄntĂłl ĂĄtvesz egy csomagot, amelyben a portĂĄl szerint hĂ©t Ă©s fĂ©lmilliĂł forint volt.
    A keddi tĂĄrgyalĂĄson a törvĂ©nyszĂ©k meghallgatta a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz egyik IN-KAL Security alkalmazĂĄsĂĄban lĂ©vĂ” biztonsĂĄgi Ă”rĂ©t, aki az ostrom idejĂ©n az Ă©pĂŒlet egyik hĂĄtsĂł, NĂĄdor utcai kapujĂĄnĂĄl teljesĂ­tett szolgĂĄlatot.
    A tanĂș elmondta, hogy amikor az esti ĂłrĂĄkban fenyegetĂ”zni kezdtek a tĂ©ren demonstrĂĄlĂłk, 10 rendĂ”rt kĂŒldtek a fĂ”bejĂĄrathoz. A tanĂș szerint az Ă©jszaka folyamĂĄn a hĂĄtsĂł kapunĂĄl nagy volt a forgalom, szĂĄzas nagysĂĄgrendben jöttek-mentek a rendĂ”rök. Ezt a kaput nem Ă©rte tĂĄmadĂĄs, a NĂĄdor utcĂĄban emberek sĂ©tĂĄlgattak, nyugalom volt.
    A tanĂș a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz hĂĄtsĂł rĂ©szĂ©ben alig Ă©rezte a fĂŒstöt, könnygĂĄzt, ami miatt egyes korĂĄbban meghallgatott rendĂ”rtanĂșk szerint az Ă©pĂŒletet muszĂĄj volt kiĂŒrĂ­teni. A biztonsĂĄgi Ă”r elmondta: neki nem mondta senki, hogy az Ă©pĂŒletet miĂ©rt hagytĂĄk el a rendĂ”rök, csak hajnali 3 Ăłra körĂŒl szĂłltak, hogy most mĂĄr menjen Ă” is.
    A bĂŒntetĂ”per bizonyĂ­tĂĄssal folytatĂłdik a FĂ”vĂĄrosi TörvĂ©nyszĂ©ken.
    FĂ©l Ă©ve kezdĂ”dött el a volt rendĂ”ri vezetĂ”k, köztĂŒk Bene LĂĄszlĂł nyugalmazott rendĂ”r altĂĄbornagy, volt orszĂĄgos fĂ”kapitĂĄny, GergĂ©nyi PĂ©ter nyugalmazott rendĂ”r vezĂ©rĂ”rnagy, volt budapesti fĂ”kapitĂĄnyt Ă©s tucatnyi tĂĄrsĂĄnak bĂŒntetĂ”pere. Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g 2006 Ă”szi fĂ”vĂĄrosi esemĂ©nyekkel kapcsolatos ĂĄllĂĄspontja szerint a parancsnokok bĂ»nössĂ©ge elsĂ”sorban intĂ©zkedĂ©sek, illetve az esemĂ©nyeket követĂ” felelĂ”ssĂ©gre vonĂĄsok elmulasztĂĄsa miatt ĂĄllapĂ­thatĂł meg. A vĂĄdhatĂłsĂĄg többnyire felfĂŒggesztett szabadsĂĄgvesztĂ©st indĂ­tvĂĄnyozott.
    A vĂĄdlottak az eljĂĄrĂĄs sorĂĄn tagadtĂĄk bĂ»nössĂ©gĂŒket. Az elsĂ”fokĂș bĂŒntetĂ”perben vĂĄrhatĂłan több mint szĂĄz tanĂșt hallgatnak meg Ă©s legalĂĄbb egy Ă©vig tart.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player