Színes
Víz alatti koncertsorozat kezdõdött Nagy-Britanniában
(MTI) - Víz alatti koncertsorozat kezdõdött Wet Sound (Nedves hangok) címmel a brit uszodákban, hogy vizsgálják, feltárják a hangzás közötti különbséget a víz alatt és a víz fölött.
Nõnapi csillagvirág-számlálás a nyíregyházi Sóstói-erdõben
Gauguin talán mégsem volt szifiliszes amerikai tudósok szerint
Százegy éves képviselõjelölt indul a kongresszusi választáson Floridában
Valentin-nap - Fontosabb a szlovákoknak a pénz, mint a szerelem
Valentin-nap - Bankjegyekbõl hajtogatott rózsák százával kérte meg kedvese kezét Valentin-napon ...
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Párizs: nem lesznek szankciók Oroszországgal szemben az uniós csúcson
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Oktber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Színes Színes
Családja megerõsítette az egy évig óceánon hánykolódó hajótörött személyazonosságát
MTI   2014 February 05, Wednesday  

(MTI) - Salvadorban és az Egyesült Államokban élõ családja megerõsítette annak a férfinak a személyazonosságát, aki több mint egy évig hánykolódott a Csendes-óceánon kicsiny hajójában, mielõtt múlt csütörtökön partot ért a Hawaii és Ausztrália ...
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Salvadorban és az Egyesült Államokban élõ családja megerõsítette annak a férfinak a személyazonosságát, aki több mint egy évig hánykolódott a Csendes-óceánon kicsiny hajójában, mielõtt múlt csütörtökön partot ért a Hawaii és Ausztrália között félúton fekvõ Marshall-szigetekhez tartozó Ebon-atollon.

    A hajótörött azt állította magáról, hogy José Salvador Alvarengának hívják, Salvadorban született, 37 éves, 15 éve Mexikóban él, de ott nincs családja, négy testvére az Egyesült Államokban, lánya Salvadorban él. Egynapos halászatra indult társával 2012 december végén, amikor egy vihar a nyílt tengerre sodorta õket. Társa egy hónappal indulásuk után odaveszett, õ a csónak mellett úszó halakat fogta ki, és nyersen megette õket, madarakkal, teknõsökkel is táplálkozott, a vérükkel csillapította szomját. Elbeszélését sokan kétkedve fogadták.
    Szülei, José Ricardo Orellan és Maria Julia Alvarenga, valamint 14 éves lánya, Fatima megerõsítették Alarenga személyazonosságát a salvadori el Mundo napilapnak. Elmondták, ugyan évek óta nem látták a férfit, de büszkén mutatták meg a róla készült fényképeket, amelyeken fiatalabbnak tûnik, sokkal sötétebb haja van, mint a múlt héten bemutatott fotókon. Édesapja hangoztatta, hogy imádkozott fia elõkerüléséért. "Hallotam, hogy kiment a tengerre és odaveszett, de mindig imádkoztam jólétéért" - mondta.
    Alvarenga családja az Egyesült Államokban szintén arról beszélt, hogy a férfi a rokonuknak tûnik. "Hihetetlen, úgy örülök" - mondta Jorge Bonilla, a férfi sógora az NBC Newsnak.
    Eközben Mexikóban a hatóságok megerõsítették, hogy 2010 végén valóban eltûnt egy halászcsónak a tengeren. Jaime Marroquín, Chiapas állam mentõszolgálatának illetékese a The Guardian brit napilap tudósítójának elmondta, hogy annak idején jelentették egy Costa Azul-i hajó eltûnését két emberrel a fedélzetén két nappal azután, hogy 2010. november 17-én kihajóztak a tengerre. A hajó tulajdonosa, a Camaroneros de la Costa szövetkezet tagja tett bejelentést. Ezt a szövetkezetet Alvarenga megnevezte, amikor a Marshall-szigeteki hatóságok kikérdezték.
    Marroquín, aki a hajó utáni kutatást vezette, elmondta, hogy az idõjárás nagyon zord volt akkoron, és teljesen lehetségesnek tartotta, hogy a szél kifújta a hét méter hosszú csónakot a nyílt óceánra. Hozzátette, hogy a helyi halászok Alvarengáéhoz hasonló kicsiny csónakokkal járnak ki egy-két napra a tengerre rák- és cápahalászatra, mindenféle navigációs eszköz használata nélkül.
    Az eltûnésrõl szóló hivatalos jelentés a két halászt Cirilo Vargas és Ezequiel Córdovaként azonosította, akik mindketten 38 évesek voltak. Az életkor megegyezik Alvarenga korával, a férfi azonban társát, akit Ezequielként nevezett meg, tinédzserként írta le, igaz a mexikói hivatalos jelentések rendszeresen tele vannak hibával - tette hozzá a brit napilap tudósítója.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player