KĂŒlföld
Görögorszåg kiemelt figyelmet fordít Szerbia EU-s csatlakozåsi tårgyalåsaira
(MTI) - Görögorszåg soros európai uniós elnöksége alatt kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Szerbiåval folytatott csatlakozåsi tårgyalåsok minél gyorsabban haladjanak - biztosította tåmogatåsåról a szerb ållamvezetést keddi belgrådi låtogatåsån ...
Decemberben nÔtt, 2013-ban csökkent a görög ipari termelés
Görög nagykövet: sikeres lesz az EU-elnökség
EB: felvĂĄsĂĄrolhatja az Olympic Airt az Aegean Airlines
Soros: könnyíteni kell Görögorszåg törlesztési terhein
Német közgazdåszok a görög adóssåg elengedése mellett
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KĂŒlföld KĂŒlföld
OGY - Görög nagykövet: olcsó, de hatékony elnökség
MTI   2014 February 03, Monday  

(MTI) - A vĂĄlsĂĄg miatt olcsĂł elnöksĂ©get tervez GörögorszĂĄg, de ez nem mehet a hatĂ©konysĂĄg rovĂĄsĂĄra - mondta Dimitrisz Jannakakisz budapesti görög nagykövet az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s eurĂłpai ĂŒgyek bizottsĂĄgĂĄnak hĂ©tfĂ”i ĂŒlĂ©sĂ©n.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A vĂĄlsĂĄg miatt olcsĂł elnöksĂ©get tervez GörögorszĂĄg, de ez nem mehet a hatĂ©konysĂĄg rovĂĄsĂĄra - mondta Dimitrisz Jannakakisz budapesti görög nagykövet az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s eurĂłpai ĂŒgyek bizottsĂĄgĂĄnak hĂ©tfĂ”i ĂŒlĂ©sĂ©n.

    A januĂĄr 1-jĂ©n indult görög EU-elnöksĂ©grĂ”l beszĂĄmolva a nagykövet kiemelte: orszĂĄga immĂĄr ötödik alkalommal lĂĄtja el a soros elnöki posztot, ezĂ©rt sok tapasztalatot gyĂ»jtött mĂĄr. Az eddigi görög elnöksĂ©gek meglehetĂ”sen sikeresnek bizonyultak, az elĂ”zĂ”, 2003-as idejĂ©n Ă­rtĂĄk alĂĄ pĂ©ldĂĄul tĂ­z Ășj tagĂĄllam csatlakozĂĄsi szerzĂ”dĂ©sĂ©t - emlĂ©keztetett. HozzĂĄtette: remĂ©lhetĂ”leg ismĂ©t sikeres lesz az elnöksĂ©gi fĂ©lĂ©v.
    A nagykövet közölte: a vĂĄlsĂĄg miatt olcsĂł elnöksĂ©get szeretne AthĂ©n, mintegy 50 milliĂł eurĂłra rĂșgnak a költsĂ©gek, ami a korĂĄbbiaknĂĄl jĂłval kisebb összeg. RemĂ©lhetĂ”leg emiatt nem csökken az elnöksĂ©g hatĂ©konysĂĄga - jegyezte meg.
    Dimitrisz Jannakakisz hangsĂșlyozta: kĂŒlönösen nehĂ©z idĂ”szakban jutott GörögorszĂĄgra az elnöksĂ©g feladata, recessziĂł Ă©s magas munkanĂ©lkĂŒlisĂ©g is nehezĂ­ti az orszĂĄg helyzetĂ©t. De AthĂ©n ambiciĂłzus reformokat indĂ­tott a versenykĂ©pessĂ©ge visszaszerzĂ©sĂ©re, a kereskedelmi deficitet jelentĂ”sen csökkentette, Ă©s Ășgy tĂ»nik, a legrosszabbon mĂĄr tĂșlvan az orszĂĄg, bĂĄr tovĂĄbbra is nagyon nehĂ©z a helyzet - vĂ©lekedett.
    A diplomata a görög elnöksĂ©g fĂ”bb cĂ©ljai között emlĂ­tette a növekedĂ©s ösztönzĂ©sĂ©t, a munkanĂ©lkĂŒlisĂ©g csökkentĂ©sĂ©t, a versenykĂ©pessĂ©g növelĂ©sĂ©t, a gazdasĂĄgi Ă©s monetĂĄris uniĂł elmĂ©lyĂ­tĂ©sĂ©t, az EU kĂŒlsĂ” hatĂĄrainak hatĂ©kony vĂ©delmĂ©t, az illegĂĄlis bevĂĄndorlĂĄs visszaszorĂ­tĂĄsĂĄt, tovĂĄbbĂĄ az integrĂĄlt eurĂłpai megközelĂ­tĂ©s kialakĂ­tĂĄsĂĄt a tengerrel összefĂŒggĂ” kĂ©rdĂ©sekben.
    A görög-magyar kapcsolatokat a nagykövet kivĂĄlĂłnak nevezte, mint mondta, a kĂ©t orszĂĄg szövetsĂ©ges a NATO-ban Ă©s partner az EU-ban, sok kĂ©rdĂ©sben közösek az Ă©rdekeik. MagyarorszĂĄgon jelentĂ”s, 4-5 ezer lĂ©lekszĂĄmĂș görög közössĂ©g Ă©l, Ă”k elismert kisebbsĂ©gnek szĂĄmĂ­tanak MagyarorszĂĄgon, Ă©s Ă©rtĂ©kes hidat jelentenek a kĂ©t orszĂĄg között - mutatott rĂĄ.
    Az ĂŒlĂ©sen BalczĂł ZoltĂĄn (Jobbik) azt mondta, hogy a görög elnöksĂ©g cĂ©ljai - a gazdasĂĄgi kormĂĄnyzĂĄs minĂ©l hatĂ©konyabb megvalĂłsĂ­tĂĄsa, a gazdasĂĄgi Ă©s monetĂĄris uniĂł elmĂ©lyĂ­tĂ©se, a tagĂĄllamok gazdasĂĄgpolitikĂĄjĂĄnak szorosabb összehangolĂĄsa, gazdasĂĄgi reformjaik elĂ”zetes koordinĂĄciĂłja - a tagĂĄllami önrendelkezĂ©st csorbĂ­tanĂĄk, az EurĂłpai EgyesĂŒlt Államok koncepciĂłja felĂ© mozdulnĂĄnak el. A Jobbik ezzel nem Ă©rt egyet, Ă©s a közvĂ©lemĂ©ny-kutatĂĄsok szerint a magyarok 67 szĂĄzalĂ©ka nem tartja helyesnek az EU tovĂĄbbi integrĂĄciĂłjĂĄt, Ășjabb jogkörök ĂĄtadĂĄsĂĄt - közölte.
    Braun MĂĄrton (Fidesz) Ășgy vĂ©lte, hogy a spekulatĂ­v tĂ”ke tĂĄmadĂĄsait egyetlen tagĂĄllam önmagĂĄban nem tudja megakadĂĄlyozni, ebbĂ”l a szempontbĂłl az orszĂĄgok kiszolgĂĄltatottsĂĄgĂĄt csökkenti, ha egyesĂ­tik erĂ”iket.
    A görög nagykövet kijelentette: a vĂĄlsĂĄg jelentĂ”s rĂ©szben eurĂłpai gazdasĂĄgi vĂĄlsĂĄg volt, komoly hatĂĄssal volt az eurĂłra, Ă©s nagy hangsĂșlyt kell helyezni arra, hogy elkerĂŒljĂ©k a jövĂ”beli krĂ­ziseket.
    LipĂ”k SĂĄndor (Fidesz) arrĂłl kĂ©rdezte a diplomatĂĄt, hogy mit tehet az elnöksĂ©g az ukrajnai helyzetet illetĂ”en. Dimitrisz Jannakakisz Ășgy vĂĄlaszolt, hogy GörögorszĂĄg Ukrajna barĂĄtja, Ă©s szeretnĂ©, ha a helyzet enyhĂŒlne, ha segĂ­thetne az orszĂĄgot eurĂłpai Ăștra terelni. Nem az EU, hanem az ukrĂĄn kormĂĄny ĂĄllt el a tĂĄrsulĂĄsi megĂĄllapodĂĄs alĂĄĂ­rĂĄsĂĄtĂłl, de a lehetĂ”sĂ©g tovĂĄbbra is nyitva ĂĄll Ukrajna elĂ”tt, az orszĂĄgnak igenis van eurĂłpai jövĂ”je - mondta.
    Firtl MĂĄtyĂĄs (KDNP) alelnök az illegĂĄlis bevĂĄndorlĂĄs visszaszorĂ­tĂĄsĂĄrĂłl Ă©rdeklĂ”dött. A görög nagykövet elmondta: szeretnĂ©k, ha ez a teher jobban megoszlana a tagĂĄllamok között, mert jelenleg a kĂŒlsĂ” hatĂĄrokon fekvĂ” orszĂĄgokra nagyobb nyomĂĄs nehezedik. Az uniĂłn belĂŒl a szabad mozgĂĄst nem szabad korlĂĄtozni, de intĂ©zkedĂ©sek kellenek az illegĂĄlis bevĂĄndorlĂĄs megĂĄllĂ­tĂĄsĂĄra - hangoztatta.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player