EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
(MTI) - Arszenyij Jacenyuk ukrĂĄn miniszterelnökkel kezdtek egyeztetĂ©seket az ukrajnai konfliktusrĂłl Ă©s az orszĂĄg helyzetĂ©rĂ”l az eurĂłpai uniĂłs ĂĄllam- Ă©s kormĂĄnyfĂ”k csĂŒtörtöki brĂŒsszeli rendkĂ­vĂŒli csĂșcstalĂĄlkozĂłjuk elĂ”tt.
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Janukovics szĂĄmlĂĄit is befagyasztotta az EU
OrbĂĄn Viktor rĂ©szt vesz a brĂŒsszeli EU-s Ă©s a dublini nĂ©ppĂĄrti csĂșcstalĂĄlkozĂłn
A bolgår alelnök szerint orszåga teljesítette a schengeni csatlakozås feltételeit
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
KerĂ©kpĂĄrost gĂĄzolt egy teherautĂł SĂĄrvĂĄr közelĂ©ben - teljes ĂștzĂĄr
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
EU EU
BenyĂșjtotta elĂ”terjesztĂ©sĂ©t GĂĄl Kinga az EurĂłpai RendĂ”rakadĂ©mia budapesti elhelyezĂ©sĂ©rĂ”l
MTI   2014 January 30, Thursday  

(MTI) - GĂĄl Kinga fideszes eurĂłpai parlamenti (EP-) kĂ©pviselĂ” csĂŒtörtökön az EP ĂĄllampolgĂĄri jogi, bel- Ă©s igazsĂĄgĂŒgyi bizottsĂĄga (LIBE) elĂ© terjesztette jelentĂ©sĂ©t az EurĂłpai RendĂ”rakadĂ©mia (CEPOL) elhelyezĂ©sĂ©vel kapcsolatban, Ă©s ebben amellett ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - GĂĄl Kinga fideszes eurĂłpai parlamenti (EP-) kĂ©pviselĂ” csĂŒtörtökön az EP ĂĄllampolgĂĄri jogi, bel- Ă©s igazsĂĄgĂŒgyi bizottsĂĄga (LIBE) elĂ© terjesztette jelentĂ©sĂ©t az EurĂłpai RendĂ”rakadĂ©mia (CEPOL) elhelyezĂ©sĂ©vel kapcsolatban, Ă©s ebben amellett foglalt ĂĄllĂĄst, hogy a CEPOL szĂ©khelye Budapesten legyen.

    A magyar kormåny erre irånyuló ajånlata "teljesíti az összes kívånalmat, és az elÔadó véleménye szerint megfelelÔ ajånlat" - olvasható Gål Kinga elÔterjesztésében.
    A jelenleg Nagy-BritanniĂĄban mĂ»ködĂ” CEPOL - az EU-orszĂĄgok rendĂ”rtovĂĄbbkĂ©pzĂ©sĂ©t szervezĂ”, azt rĂ©szben irĂĄnyĂ­tĂł ĂŒgynöksĂ©g - Ășj elhelyezĂ©sĂ©rĂ”l azĂ©rt kell dönteni, mert London Ășgy hatĂĄrozott, hogy idĂ©n bezĂĄrja a bramshilli oktatĂĄsi központot.
    Hat mĂĄs tagĂĄllam mellett MagyarorszĂĄg is benyĂșjtotta pĂĄlyĂĄzatĂĄt a CEPOL elhelyezĂ©sĂ©re. Tavaly oktĂłber 8-ĂĄn az uniĂłs orszĂĄgok belĂŒgyminiszterei a magyar pĂĄlyĂĄzat elfogadĂĄsa mellett foglaltak ĂĄllĂĄst.
    Az EurĂłpai BizottsĂĄgnak az volt az eredeti javaslata, hogy vonjĂĄk össze a CEPOL-t az EU-orszĂĄgok rendĂ”rsĂ©geinek egyĂŒttmĂ»ködĂ©si szervezetĂ©vel, az EUROPOL-lal, amelynek a szĂ©khelye HĂĄgĂĄban van. Ezt az összevonĂĄst azonban sem a tagĂĄllamok, sem az EurĂłpai Parlament többsĂ©ge nem tĂĄmogatja, mĂĄrpedig a döntĂ” szĂłt a tagĂĄllami kormĂĄnyokat megjelenĂ­tĂ” TanĂĄcsnak Ă©s az EP-nek egyĂŒttes döntĂ©ssel kell kimondania.
    GĂĄl Kinga elĂ”terjesztĂ©se szerint a CEPOL fontos szerepet tölt be, hiszen amellett, hogy tovĂĄbbkĂ©pzĂ©st nyĂșjt a bĂ»nĂŒldözĂ©s terĂ©n, "a hatĂĄrokon ĂĄtnyĂșlĂł bĂ»nĂŒldözĂ©si egyĂŒttmĂ»ködĂ©s ösztönzĂ©se Ă©rdekĂ©ben kapcsolatteremtĂ©si lehetĂ”sĂ©get biztosĂ­t az eurĂłpai rendĂ”rtisztviselĂ”k szĂĄmĂĄra". Az intĂ©zmĂ©ny szerepe tovĂĄbb fog erĂ”södni az eurĂłpai bĂ»nĂŒldözĂ©si kĂ©pzĂ©si rendszer lĂ©trehozĂĄsĂĄval, amire mĂĄr szintĂ©n van benyĂșjtott javaslat. GĂĄl Kinga szerint a CEPOL intĂ©zmĂ©nyi fĂŒggetlensĂ©gĂ©t meg kell Ă”rizni.
    A magyar nĂ©ppĂĄrti EP-kĂ©pviselĂ” kitĂ©rt arra, hogy az elmĂșlt hĂłnapokban kialakult bizonytalansĂĄg rossz hatĂĄssal volt az ĂŒgynöksĂ©g mĂ»ködĂ©sĂ©re. A bizonytalansĂĄg miatt a CEPOL nehezen tud motivĂĄlt szemĂ©lyzetet vonzani Ă©s alkalmazni. Az elĂ”adĂł ezĂ©rt Ășgy gondolja, hogy gyors döntĂ©sre van szĂŒksĂ©g az Ășj szĂ©khelyet illetĂ”en.
    A tĂĄrsjelentĂ©stevĂ”k közĂŒl a szocialista Göncz Kinga egyetĂ©rtett mind azzal, hogy mielĂ”bb döntĂ©st kell hozni, mind pedig azzal, hogy a CEPOL fĂŒggetlensĂ©gĂ©t fenn kell tartani. Cornelis de Jong, az EgysĂ©ges EurĂłpai Baloldal holland EP-kĂ©pviselĂ”je ugyanakkor Ăłvott a sietsĂ©gtĂ”l, Ă©s az alternatĂ­v elhelyezĂ©si elgondolĂĄsok alapos mĂ©rlegelĂ©sĂ©t szorgalmazta. Az EurĂłpai BizottsĂĄg jelen lĂ©vĂ” kĂ©pviselĂ”je azt mondta: Ă©rzĂ©kelik az ellenkezĂ©st az EUROPOL Ă©s a CEPOL összevonĂĄsĂĄval szemben, ĂĄm egyfelĂ”l a kĂ©t szervezet közötti szinergiĂĄk jobb hasznosĂ­tĂĄsĂĄnak, mĂĄsfelĂ”l a takarĂ©kossĂĄgnak a szempontjĂĄra tekintettel tovĂĄbbra is elkĂ©pzelhetĂ”nek tartjĂĄk, hogy mindkĂ©t intĂ©zmĂ©ny HĂĄgĂĄban legyen.
    A GĂĄl Kinga ĂĄltal most benyĂșjtott elĂ”terjesztĂ©shez jövĂ” kedd dĂ©lig mĂłdosĂ­tĂł indĂ­tvĂĄnyokat lehet benyĂșjtani, majd az EP szakbizottsĂĄga, a LIBE napirendre tĂ»zi annak megvitatĂĄsĂĄt. Tekintettel arra, hogy a parlamentnek a TanĂĄccsal is egyetĂ©rtĂ©sre kell jutnia, a kĂ©rdĂ©s vĂĄrhatĂłan csak tavasszal - mĂĄrciusban vagy mĂ©g inkĂĄbb ĂĄprilisban - kerĂŒlhet az EP plĂ©numa elĂ© vĂ©gszavazĂĄsra. Tekintettel arra, hogy mĂĄjusban EP-vĂĄlasztĂĄsokat tartanak, az ĂĄprilisi az utolsĂł lehetsĂ©ges idĂ”pont arra, hogy a jelenlegi összetĂ©telĂ» parlament zĂĄrhassa le az ĂŒgyet, mielĂ”tt a CEPOL-nak el kell költöznie Nagy-BritanniĂĄbĂłl.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player