Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
(MTI) - Nemzetközi úszó- és vízilabda-események megrendezésére is alkalmas, 50 méteres medencével ellátott versenyuszoda épül Gödöllőn.
Törös Károly utánpótlás-kapitány lesz a kecskeméti úszók vezetőedzője
Vizes vb - Egy év múlva leteszik a budapesti úszókomplexum alapkövét
Hosszú Katinka négy számban nyert a zárónapon Nizzában
Schirilla Dunakeszinél úszott a Dunában
Cseh arannyal, Hosszú ezüsttel zárt a Flanders Kupán
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületéből adták le lövéseiket
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdődött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Sport Sport
A legmodernebb eszközök segítik a magyar úszókat
MTI   2014 January 23, Thursday  

(MTI) - A kormányzati támogatásnak köszönhetően többek között az edzések utáni regenerációt szolgáló jégkádak, a mélyhátizmokat masszírozó speciális gépek, továbbá egy edzőpartnerként szolgáló programozható berendezés beszerzésére is lehetősége ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A kormányzati támogatásnak köszönhetően többek között az edzések utáni regenerációt szolgáló jégkádak, a mélyhátizmokat masszírozó speciális gépek, továbbá egy edzőpartnerként szolgáló programozható berendezés beszerzésére is lehetősége nyílt a Magyar Úszó Szövetségnek (MÚSZ).

    Ez a MÚSZ szerdai elnökségi ülésén hangzott el, amelyen hangsúlyos téma volt az idei Magyar Úszás Napjának előkészítése, s a sportágfejlesztési program 2014. évi támogatási keretének felosztása.
    Törös Károly utánpótlás-kapitány a hagyományos közép-európai korosztályos viadal kapcsán elmondta: 150 pontos előnnyel végeztek az élen összetettben a magyar fiatalok a lengyelek és a szlovének előtt, a csapat legtehetségesebb tagjai pedig már részt vehetnek több idei edzőtáborban.
    Ami a június 21-én esedékes Magyar Úszás Napját illeti, akárcsak tavaly, most is Balatonfüred lesz a központi helyszín, ahol a LEN, a kontinentális szövetség Európa Kupa-sorozatba tartozó 10 km-es versenye mellett megint megrendezik az Olimpiai úszópróbát, amelyre bárki nevezhet. Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök elmondta, Bóka István balatonfüredi polgármesterrel megállapodtak, hogy a versenypályát még közelebb viszik a parthoz - a 2021-es világbajnokság jegyében, hogy a lehető legtöbben követhessék mind a profik, mind az amatőrök úszását.
    A sportágfejlesztési program kapcsán elhangzott, hogy a kormányzati támogatásnak köszönhetően olyan eszközök beszerzésére nyílt lehetőség, amelyekről korábban csak álmodtak a sportágban. Az edzések utáni regenerációt szolgáló jégkádak, a mélyhátizmokat masszírozó speciális gépek már működnek, Debrecenben pedig immár használják azt a programozható berendezést, amely - egyfajta edzőpartnerként szolgálva - az úszás sebességét tudja segíteni az edzéseken, egyszerre két pályán, órákon át. Az elmúlt évtizedekben külföldön dolgozó Törös Károly ugyanakkor jelezte, a különféle uszodákban járva kőkorszaki körülményeket talált a tornatermekben, azaz hamarosan várható az erősítő berendezések teljes cseréje is a kiemelt egyesületek által használt létesítményekben.
    A program utánpótlás-fejlesztési része, illetve a rendkívüli módon megemelt támogatások kapcsán Gyárfás Tamás kijelentette, az államtól érkező milliós nagyságrendű összegek felhasználásáról rendszeres beszámolót kérnek a szakosztályoktól.
    "Amellett, hogy a pénzügyi elszámolásnál az utolsó fillérig mindennek stimmelnie kell, nagyon fontos, hogy lássuk, mennyire hatékonyan kezelik a támogatást" - jelentette ki az úszószövetség elnöke annak ürügyén, hogy az elnökség megszavazta, milyen módon osszák fel az idei, 303 millió forintos juttatást az egyesületek között.
    A sportágfejlesztés egyik legfontosabb eleme, a Jövő Bajnokai program következő kiemelt eseménye február 1-jén lesz, Hódmezővásárhelyen, ahol ezúttal nem csupán felmérőt, hanem - mivel eltelt az első negyedév - versenyt is rendeznek a 2017-es junior-vb-re készülő korosztályok tagjainak.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player