Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
(MTI) – A páciensek gyógyulását gyorsabbá, ellátásukat hatékonyabbá tevő bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Montana Tudásmenedzsment Kft. szakemberei
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Hírek
Cikkek
Az ámokfutás
Országos hírek
Parlament előtt az újabb rezsicsökkentést megalapozó javaslat
Külföldi hírek
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovicában
Kék hírek
Ruhákat találtak a bank előtt hagyott bőröndben
Egészség
Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen?
Zöld hírek
Élő állatot Húsvétra ne
Civil
Elektronizált civil pályázatok
Egyéb hír
Mit vegyek fel? 2012-es tavaszi, nyári trendek
Programajánló
December 2018
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Zenei hírek
Guano Apes a SZINpadon!
!Deladap: hamisítatlan elektronikus cigányzene
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
Visszavihetik Franciaországba Ophelie holttestét
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Testreszabott száguldozás
Buli
Bastian
DOMYAN
Autók
Ezentúl Bugatti Veyronnal is üldözik a bűnt Dubaiban
Szegedi hírek Szegedi hírek
A Szegedi Úszó Egylet érdemelte ki a Hónap műhelye elismerést
Munkatársunktól   2014 January 07, Tuesday  

A Szegedi Úszó Egylet érdemelte ki a Hónap műhelye elismerést a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon Magyarország és az utanpotlassport.hu által életre hívott nemes versengésben. A legjobb magyar vidéki szakosztály jutalma 500 ezer forint, amit ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A Szegedi Úszó Egylet érdemelte ki a Hónap műhelye elismerést a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon Magyarország és az utanpotlassport.hu által életre hívott nemes versengésben. A legjobb magyar vidéki szakosztály jutalma 500 ezer forint, amit felszereléseik korszerűsítésére kívánnak fordítani.


A Hónap műhelye díjat odaítélő kuratórium, valamint az utanpotlassport.hu honlapon zajló közönségszavazás alapján 2013 novemberében a Szegedi Úszó Egylet érdemelte ki az elismerést. A díjazottak sorában a szegediek immáron a második úszócsapat, amelyik nyer, hiszen korábban a Kőbánya SC is a legjobbnak találtatott egy ízben - emlékeztetett bevezetőjében Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu főszerkesztője.
A díjjal járó jutalmat - félmillió forintos vásárlási utalványt - felajánló Decathlon ügyvezetője, Pósfai Gábor örömmel állapította meg: ismét olyan helyre került a díj, ahová az alapításnál szánták. „Egy nagy presztízsértékkel bíró díjat álmodtunk meg, amelyet hónapról hónapra azok vehetnek át, akik magas színvonalon dolgoznak és kimagasló eredményeket szállítanak. Nyert már kis szakosztály, nyert húsz-huszonöt éve remeklő műhely - egy a közös bennük: megfelelnek az általunk kitűzött kritériumoknak." Pósfai Gábor hozzátette: a kezdeményezés folytatódik 2014-ben is, és február 27-én lesz az éves nagy díjkiosztó gála, melyre havi nyertesként a szegediek is hivatalosak, hiszen ott derül ki, hogy 2013 tizenkét győztese közül ki veheti át a 2 millió forintos fődíjat.
A MOB sportigazgatója, Fábián László kijelentette: „Nagy örömmel látom, hogy újra egy tehetséges csapat jött el hozzánk és került fel a csúcsra. Nem véletlen, hogy a havi győztesek listáján az úszás és a kajak-kenu áll két-két sikerrel, hiszen ez a két sportág a felnőttek között is nagy, bár nem hivatalos versenyt vívott a legeredményesebb sportág címéért az elmúlt évben. Reméljük, hamarosan a legmagasabb szinten is viszont látjuk az itt megjelent fiatalokat, csak eddzetek továbbra is szorgalmasan!"
Fábián László ezután méltatta a Magyar Úszó Szövetség sportágfejlesztési programját, mondván, „csak dicsérni lehet azokat az elképzeléseket, amelyeket a MÚSZ idestova egy éve tett le a MOB és a kormányzat asztalára, és amelyek mentén nemrég elkezdték a minden eddiginél hatékonyabb munkát az utánpótlás nevelés terén. Nem véletlen, hogy ismét úszók érkeztek hozzánk - és ha továbbra is ilyen lendületesek maradnak, bizonyosan még több alkalommal találkozunk velük az előttünk álló években."
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke először is megköszönte, hogy a kuratórium „bölcsen" az úszókat választotta, majd gratulált az utanpotlassport.hu honlaphoz, amely rendkívül színvonalasan teljesít egy igen fontos missziót. Az elnök ezután a hétvégi régiós felmérőn jól bevált módszert alkalmazva feltette a kérdést a jelenlévő fiataloknak: „Tegye fel a kezét, aki világbajnok akar lenni!" A hatás ugyanaz volt: az összes szegedi úszópalánta keze a magasba emelkedett... „Több programunk is fut egy időben, az egyik legfontosabb, amit mindig úgy emlegetnek, hogy „Minden gyerek tanuljon meg úszni!", mi azonban már régóta úgy hívjuk, hogy „Minden gyerek tanuljon meg - gyorsan - úszni!", hiszen szeretnénk valóban minőségi munkát végezni minden szinten. Célunk az, hogy a jövőben is együtt örülhessünk a sikereknek, itt is sok remek ifjú versenyző van, többen tagjai a Jövő Bajnokai programnak, azaz bizonyosan sokat találkozunk egymással a későbbiek folyamán."
Nos, ebben valóban bízhatunk, hiszen csak a győztes egyesületből 10 fiatal szerepel a 2017-es junior vb-re már most szervezett felkészítést garantáló Jövő Bajnokai programban.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow A Szegedi Úszó Egylet érdemelte ki a Hónap műhelye elismeréstContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player