Honvédelem
Iraki utasszållító gép miatt riasztottåk a Gripeneket
(MTI) - Egy iraki utasszĂĄllĂ­tĂł repĂŒlĂ”gĂ©p rĂĄdiĂłkapcsolat nĂ©lkĂŒl lĂ©pett be az orszĂĄg lĂ©gterĂ©be kedd kora este, emiatt riasztottĂĄk a kĂ©szenlĂ©tben lĂ©vĂ” Gripeneket - közölte a HonvĂ©delmi MinisztĂ©rium az MTI-vel.
Szenes ZoltĂĄn: MagyarorszĂĄg nyert a NATO tagsĂĄgbĂłl
Vargha Tamås: a honvédség teljesítette vållalt feladatait
Hende: a magyar hadiipar nem volt, hanem lesz
Bomba az Orczy-kertben - Megsemmisítették a detonåtort, feloldottåk a korlåtozåsokat
Bomba az Orczy-kertben - Lezårtåk a környéket
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Honvédelem Honvédelem
Több mint 2600 bejelentést kaptak tavaly a honvédségi tûzszerészek
MTI   2014 January 07, Tuesday  

(MTI) - Összesen 2630 bejelentĂ©s Ă©rkezett tavaly a Magyar HonvĂ©dsĂ©g tĂ»zszerĂ©sz ezredĂ©nek ĂŒgyeletĂ©re. A legtöbbször FejĂ©r, Pest Ă©s VeszprĂ©m megyĂ©ben, valamint Budapesten kellett intĂ©zkedniĂŒk a tĂ»zszerĂ©szeknek. ...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Összesen 2630 bejelentĂ©s Ă©rkezett tavaly a Magyar HonvĂ©dsĂ©g tĂ»zszerĂ©sz ezredĂ©nek ĂŒgyeletĂ©re. A legtöbbször FejĂ©r, Pest Ă©s VeszprĂ©m megyĂ©ben, valamint Budapesten kellett intĂ©zkedniĂŒk a tĂ»zszerĂ©szeknek. Az esetek több mint 80 szĂĄzalĂ©kĂĄban valĂłdi robbanĂłtestet azonosĂ­tottak, a többi alkalommal is jellemzĂ”en robbanĂłtest-maradvĂĄnyok, pĂ©ldĂĄul lĂ”szerhĂŒvelyek kerĂŒltek elĂ”.

    VĂĄrkonyi Melinda, a tĂ»zszerĂ©sz ezred kommunikĂĄciĂłs tisztje az MTI-nek kĂ©szĂ­tett összeĂĄllĂ­tĂĄsĂĄban azt Ă­rta, hogy az elĂ”zĂ” Ă©vekhez hasonlĂłan a mĂșlt Ă©v is ĂĄtlagos volt, mind az elĂ”kerĂŒlt robbanĂłtestek szĂĄmĂĄt, mind terĂŒleti eloszlĂĄsukat tekintve. A legtöbb bejelentĂ©st (486) FejĂ©r megyĂ©bĂ”l kaptĂĄk. Pest megyĂ©ben 351, VeszprĂ©m megyĂ©ben 256, Borsod-AbaĂșj-ZemplĂ©n megyĂ©ben 121, GyĂ”r-Moson-Sopron megyĂ©ben 107 alkalommal hĂ­vtĂĄk a honvĂ©dsĂ©g tĂ»zszerĂ©szeit. A fĂ”vĂĄrosban 191-szer riasztottĂĄk Ă”ket.
    Tavaly a 2630 bejelentésbÔl 824 volt A kategóriås, vagyis azonnali intézkedést igénylÔ. Tavaly csaknem 49 ezer robbanótestet, mintegy 16,5 tonnånyit semmisítettek meg.
    A honvĂ©dsĂ©gi tĂ»zszerĂ©szek emlĂ©kezetes esete volt, amikor az V. kerĂŒletben, a FĂ”polgĂĄrmesteri Hivatal Ă©pĂŒletĂ©nek tetĂ”szerkezetĂ©ben egy 82 millimĂ©teres szovjet repeszaknagrĂĄnĂĄtot, a Parlament melletti Ă©pĂ­tkezĂ©sen pedig egy FAB-100 szovjet lĂ©gibombĂĄt talĂĄltak. MĂĄrciusban a VĂĄrbazĂĄr Ă©pĂ­tĂ©si terĂŒletĂ©n, a helyszĂ­nen kellett megsemmisĂ­teniĂŒk egy 82 millimĂ©teres szovjet repeszaknagrĂĄnĂĄtot, majd mĂĄjusban, ugyancsak a VĂĄrbazĂĄr terĂŒletĂ©n, egy 50 kilogrammos nĂ©met bombĂĄt hatĂĄstalanĂ­tottak Ă©s szĂĄllĂ­tottak el az Ă©jjeli ĂłrĂĄkban. A RĂĄkĂłczi hĂ­d pesti oldalĂĄn egy a DunĂĄbĂłl kiemelt 250 kilogrammnyi nĂ©met lĂ”szerutĂĄnpĂłtlĂĄs-kontĂ©nerbĂ”l 26 darab 75 millimĂ©teres repeszgrĂĄnĂĄt Ă©s lĂ”szer kerĂŒlt elĂ”.
    Ezek mellett kĂ©tszer is nagy terĂŒletet kellett lezĂĄrniuk Ă©s kiĂŒrĂ­teniĂŒk a tĂ»zszerĂ©szeknek, mindkĂ©t esetben egy-egy 203 millimĂ©teres szovjet betonrombolĂł grĂĄnĂĄt miatt. A nyĂĄron SzĂ©kesfehĂ©rvĂĄron egy Ăłvoda udvarĂĄn, novemberben pedig Budapesten, a VIII. kerĂŒleti Orczy Ășton, földmunkĂĄk sorĂĄn kerĂŒlt elĂ” robbanĂłtest.
    A Mura folyĂł holtĂĄgĂĄnak part melletti rĂ©szĂ©n öt nap alatt 124 kĂŒlönbözĂ” robbanĂłtestet Ă©s több kilogramm gyalogsĂĄgi lĂ”szert emeltek ki. A Letenye Ă©s HosszĂșvĂ­z melletti bĂșvĂĄrmunkĂĄk az idĂ©n is folytatĂłdnak, hasonlĂłan a NĂĄdudvar Ă©s NagyivĂĄn közötti volt bombavetĂ”tĂ©r mentesĂ­tĂ©sĂ©hez. A HortobĂĄgyi Nemzeti Park terĂŒletĂ©n hĂĄrom hĂ©ten keresztĂŒl tartott a robbanĂłtestek kiemelĂ©se, 39 darab 50 kilogrammos bomba, illetve bombamaradvĂĄny, öt 120 kilogrammos bomba Ă©s egy 270 kilogrammos bomba kerĂŒlt elĂ”. Az idĂ”jĂĄrĂĄs fĂŒggvĂ©nyĂ©ben mĂĄr januĂĄrban szeretnĂ©k folytatni a munkĂĄt, de a terĂŒlet tĂ»zszerĂ©szeti mentesĂ­tĂ©se valĂłszĂ­nĂ»leg egĂ©sz Ă©vben eltart.
    A kommunikĂĄciĂłs tiszt felidĂ©zett olyan eseteket is, amikor valaki a megtalĂĄlt robbanĂłtestet kivitte hĂĄza udvarĂĄrĂłl a közĂștra, vagy bevitte egy vödörben a helyi polgĂĄrmesteri hivatalba. VĂĄrkonyi Melinda ismĂ©t felhĂ­vta a figyelmet arra, hogy "aki robbanĂłtestet vagy annak lĂĄtszĂł tĂĄrgyat talĂĄl, ne nyĂșljon hozzĂĄ, mert veszĂ©lyezteti a sajĂĄt, valamint a környezetĂ©ben lĂ©vĂ”k Ă©letĂ©t". Egy kormĂĄnyrendelet Ă©rtelmĂ©ben mielĂ”bb Ă©rtesĂ­teni kell a rendĂ”rsĂ©get vagy a helyi önkormĂĄnyzat jegyzĂ”jĂ©t, Ă”k teszik meg a bejelentĂ©st a Magyar HonvĂ©dsĂ©g tĂ»zszerĂ©sz ĂŒgyeletĂ©re.
    Vårkonyi Melinda megjegyezte: sok eset bizonyítja, hogy az ållampolgårok egyre inkåbb tisztåban vannak a bejelentések rendjével.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player