Külföldi hírek
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovicában
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovica északi, szerbek lakta részén vasárnap, a helyiek rövid időn belül már negyedszer vonulnak az urnák elé.
További áradásoktól tartanak Írországban
Macedónia április 13-án választ új elnököt
Haiyan-tájfun - Egy hét alatt 6 millió forint gyűlt össze a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél
Nyomozás Sydneyben méltatlan körülmények között dolgozó magyarok ügyében
RÖVIDHÍR - Haiyan tájfun - Kimenekítették a Fülöp-szigeteken eltűnt magyart
Hírek
Szegedi hírek
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Kék hírek
Együtt-PM-tiltakozás - Négy embert állítottak elő
Programajánló
Július 2021
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Jégeső, világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Példátlan, 27,5 millió dolláros áron cserélt gazdát egy Ferrari Kaliforniában
Külföldi hírek Külföldi hírek
Haiyan tájfun - Kedden érkezik a Fülöp-szigetekre a református szeretetszolgálat segélycsoportja
MTI   2013 November 11, Monday  

Kedden kora délután érkezik a Fülöp-szigetekre a Magyar Református Szeretetszolgálat segélycsoportja és várhatóan másfél-két hetet töltenek a tájfun sújtotta térségben - mondta el Osgyán Dániel, a szeretetszolgálat munkatársa.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Kedden kora délután érkezik a Fülöp-szigetekre a Magyar Református Szeretetszolgálat segélycsoportja és várhatóan másfél-két hetet töltenek a tájfun sújtotta térségben - mondta el Osgyán Dániel, a szeretetszolgálat munkatársa, a katasztrófahelyzetek és a nemzetközi programok vezetője a hétfő délutáni budapesti indulást megelőzően az MTI-nek.

    A segélycsoport hét tagja, köztük négy orvos és két ápoló elsősorban fogyóeszközöket, orvosi műszereket, kötszereket, fájdalomcsillapítókat, gyógyszereket, infúziókat visz magával.
    A küldöttség a legnagyobb kárt szenvedett szigeten fekvő Tacloban városában fog segítséget nyújtani. A csoport 15 ezer dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal, valamint további 15 ezer dollárnyi készpénzzel indul útnak. A csoport teljesen önellátó, kórházi sátorral is rendelkezik, így a gyógyítást az érkezés után azonnal megkezdik.
    Osgyán Dániel elmondta, hogy a természeti katasztrófák után egyre szervezettebb a humanitárius segítségnyújtás, az ENSZ erre szakosodott egységei koordinálják az egyes területen dolgozó csapatok munkáját. Ma már online felületeken tudják a különböző segélyszervezetek felajánlani segítségüket - tette hozzá.
    A szeretetszolgálat korábban azt közölte, hogy másodlagos céljuk felmérni a helyreállítás során adódó igényeket és lehetőségeket.
    Arról is tájékoztattak, hogy a szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a katasztrófával sújtott terület megsegítésére, mely a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával támogatható vagy a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül, továbbá a szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán online adományozásra is lehetőség van.
    A Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csapata hétfő délután már megérkezett az ázsiai országba, és még az éjjel tovább indul a katasztrófa sújtotta övezetbe.
    A Fülöp-szigeteki kormány becsléseire hivatkozva a helyi hatóságok vasárnap azt közölték, hogy több mint tízezer halálos áldozata lehet az ország középső részén végigsöpört Haiyan tájfunnak Leyte szigetén és környékén.
    Az UNICEF Magyar Bizottságának hétfői közlése szerint eddig összesen tizenháromezer családnak elegendő, az életben maradáshoz nélkülözhetetlen terápiás élelmiszert, egészségügyi készletet, szappant és tiszta ivóvizet indítottak útnak a katasztrófa által leginkább érintett Tacloban térségébe.
    Az ENSZ gyermekalapjának magyar szervezete felhívta a figyelmet arra, hogy a 13666-os adományvonalat tárcsázva bárki 500 forinttal segítheti a segélyszervezet munkáját.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Haiyan tájfun - Kedden érkezik a Fülöp-szigetekre a református szeretetszolgálat segélycsoportjaContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player