(MTI) - Magyarország összes borvidékének vezetõ borászatai mutatkoznak be a Márton-napi Borfesztiválon november 8. és 10. között a budapesti Gellért Szállóban, ahol számos egyéb gasztronómiai, kulturális és gyermekprogram is várja a látogatókat.
A Gellért Hotel összes termével egybenyitott fürdõcsarnokában olyan pincészetek és termelõk kínálják a boraikat, mint a tokaji Balassa István, a villányi Bock Pince, a felvidéki Bott Frigyes, a Csobánci Bormanufaktúra, az Etyeki Kúria, az egri Gál Tibor Pincészet, a tokaji Gizella Pince, a káli-medencei Liszkay Pincészet, a tokaji Oremus Szõlõbirtok, az egri St. Andrea Szõlõbirtok, a Tokaj Nobilis vagy a badacsonyi Villa Tolnay, de több pálinkaház párlatai is kóstolhatók lesznek - közölték a szervezõk csütörtökön az MTI-vel.
A borfesztivál idei szakmai programjait a Borjour szervezi, az érdeklõdõk így ingyenes regisztráció után Megyeri Sára és Nagy Sebestyén mesterkurzusain ismerkedhetnek meg a borok világával.
A gasztrostandok kínálatban lesz többek között mangalica-, liba-, szürkemarha- és szarvaskolbász, libatepertõs és kemencés kenyérlángos, különleges kézmûves csokoládék, császármorzsa, érlelt és friss kézmûves sajtok, de Erdély különleges házias ízei is megjelennek. Héjja László, a Gellért vezetõ séfje csapatával Márton-napi specialitásokkal kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat.
Négy nemzet Borvacsorája elnevezéssel a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek séfjei közösen alkotnak négyfogásos menüt, amelyhez magyar, francia, spanyol és olasz borokat társítanak.
A rendezvény részletes programja és jegyárai a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatók meg.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!