KultĂşra
Bernard Haitink nem vezényli többé a Concertgebouw zenekarát
A koncertterem vezetõségének vele szemben tanúsított viselkedése miatt Bernard Haitink világhírû holland karmester a 85. születésnapján bejelentette, hogy nem vezényli többé a Concertgebouw zenekarát.
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - Kállay-Saunders András utazik Koppenhágába
A Deep Purple lép fel hétfõn a Papp László Sportarénában
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - A hétvégén rendezik a középdöntõket
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - Kialakult a középdöntõk mezõnye
Guantánamo: szerzõi jogdíjat követel a Pentagontól egy kanadai rockegyüttes
MTI hĂ­rek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Szeptember 2023
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leválthatĂł
KultĂşra KultĂşra
A magyar dal napja - Odett 25. születésnapján szülõvárosában lép fel
MTI   2013 September 08, Sunday  

A magyar dal napján, ráadásul szülõvárosában, Zalaegerszegen ünnepli koncerttel 25. születésnapját Odett.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A magyar dal napján, ráadásul szülõvárosában, Zalaegerszegen ünnepli koncerttel 25. születésnapját Odett. Az idén az év albuma kategóriában Fonogram-díjat kapott énekesnõ nagyon készül.

    "A boldog születésnapozást már szerdán az óbudai Kobuci kertben tartott fellépésemen megkaptam, de az igazi ünneplés vasárnap, a magyar dal napján várható, hiszen aznap vagyok 25 éves. Persze minden koncert ugyanolyan fontos számomra, de ez mégiscsak különleges lesz, hiszen Zalaegerszegen születtem" - mondta Polgár Odett az MTI-nek.
    A koncert 19 órakor kezdõdik Zalaegerszegen a Széchenyi téren felállított színpadon. A nyugat-magyarországi város idén elõször csatlakozik a magyar dal napja országos programsorozathoz. Odett mellett fellép például ByeAlex, a Hõsök és a Kiscsillag is, és megrendezik a magyar bordal napját.
    A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére elõször a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következõ esztendõtõl szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja koncertjeit, idén tíz vidéki, egy határon túli településen és a fõváros tizennégy helyszínén lesznek programok. A rendezvénysorozat fõ célja a magyar zene népszerûsítése, illetve az ismert fellépõk mellett a helyi elõadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetõség biztosítása.
    A friss és üde poprock zenét elõadó Odett tavaly Egerben lépett fel elõször az édesapja, Polgár Péter (ex-Sziámi) által vezetett zenekarral a magyar dal napja keretében.
    "A mostani koncerten a repertoáromon szereplõ dalokat fogom játszani, a különlegesség talán a ruhám lesz, ami gyönyörû és remélem, hogy mindenkinek tetszeni fog" - mondta.
    A fiatal énekesnõ idén júniusban az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában megkapta az egyik legfontosabb szakmai elismerést, a Fonogram-díjat Hanyatt, homlok, egyenes címû lemezéért.
    "Korábban soha nem nyertem semmilyen díjat vagy versenyt, a Fonogram-díj egy kicsit sokkolt is egy darabig, sokáig nem fogtam fel. Azóta eltelt három hónap, és azt veszem észre magamon, hogy jó értelemben vett magabiztosságot adott nekem az elismerés, még inkább hiszek abban, amit csinálok és képviselek" - fogalmazott az MTI-nek.
    Odett nagyon fiatalon kezdett énekelni; a közönség elõször egy televíziós tehetségkutató versenyen hallhatta 17 évesen. Sokféle stílust kipróbált, énekelt könnyedebb, poposabb dolgokat, és súlyosabb, triphopos dalokat is, utóbbit a Realistic Crew-val 2011-ben készített Blind Musician címû lemezen. Eddig három saját anyagot jelentetett meg: a Pontos (Takáts Eszterrel és Varga Zsuzsával, Odett és a Go Girlz! néven) 2008-ban, az ötszámos Pötty a kockán címû EP 2010-ben, az említett és díjazott Hanyatt, homlok, egyenes 2011 szeptemberében jelent meg. Elsõ koncertjét 2008-ban adta a Sziget fesztiválon.
    "Mindig változom, megmaradtam kísérletezõnek a pop mûfaján belül. Ez abból is fakad, hogy nõ vagyok, mert egy nõ szerintem akkor igazán önmaga, ha egyfajta kaméleonként minél többféle dologban próbálja ki magát, és én ezt megkísérlem a zenémben megélni" - fejtette ki.
    Az énekes beszámolt arról, hogy hamarosan stúdióba vonul zenekarával és felveszi következõ albumát, amit szeretne január-február táján megjelentetni. "Sok zeneszerzõvel, szövegíróval, producerrel szeretnék együtt dolgozni az anyagon, köztük lesz eddigi két fõ társam, édesapám, Polgár Péter és Müller Péter Sziámi, de az újak közül még nem árulnék el senkit, legyen meglepetés".
    Odett idén indult az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóversenyén, A Dalban, és a középdöntõig jutott. Mint mondta, sikerként fogja fel szereplését, és nem zárja ki, hogy jövõre is próbát tesz.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player