Külföldi hírek
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovicában
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovica északi, szerbek lakta részén vasárnap, a helyiek rövid időn belül már negyedszer vonulnak az urnák elé.
További áradásoktól tartanak Írországban
Macedónia április 13-án választ új elnököt
Haiyan-tájfun - Egy hét alatt 6 millió forint gyűlt össze a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél
Nyomozás Sydneyben méltatlan körülmények között dolgozó magyarok ügyében
RÖVIDHÍR - Haiyan tájfun - Kimenekítették a Fülöp-szigeteken eltűnt magyart
Hírek
Szegedi hírek
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Kék hírek
Együtt-PM-tiltakozás - Négy embert állítottak elő
Programajánló
Július 2021
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Hollywoodi világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Bugatti EB110 SS gumifüstölés
Külföldi hírek Külföldi hírek
Egyiptom - Hagel az erőszakcselekmények és a rendkívüli állapot beszüntetését követelte Kairótól
MTI   2013 August 19, Monday  

Az erőszakcselekmények és a rendkívüli állapot beszüntetését sürgette az egyiptomi ideiglenes kormánytól Washingtonban hétfőn Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter, egyúttal arra szólította fel Kairót, hogy törekedjen a megbékélésre.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az erőszakcselekmények és a rendkívüli állapot beszüntetését sürgette az egyiptomi ideiglenes kormánytól Washingtonban hétfőn Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter, egyúttal arra szólította fel Kairót, hogy törekedjen a megbékélésre.

Hagel bejelentette, hogy az Egyesült Államok az amerikai-egyiptomi kapcsolatok "valamennyi vonatkozását" újraértékeli, ugyanakkor elismerte, hogy Washington csak "korlátozott" mértékben képes hatást gyakorolni az arab országban zajló eseményekre. Egyiptom évi 1,3 milliárd dollárnyi katonai támogatást kap az Egyesült Államoktól, ebből az idén a The New York Times szerint 585 millió dollárt még nem bocsátottak Kairó rendelkezésére. A lap úgy értesült, hogy az amerikai külügyminisztérium lépéseket tett az arab országnak szánt, mintegy 250 millió dolláros gazdasági segély felfüggesztésére.
   
"Az erőszaknak véget kell vetni, a rendkívüli állapotot be kell szüntetni" - hangoztatta a Pentagon vezetője. Megismételte az amerikai álláspontot, amely szerint a politikai folyamatnak minden érintett fél számára nyitottnak kell lennie. A miniszter utalt rá, hogy a Kairóval való együttműködés Washington számára a háromévi szünet után újraindult izraeli-palesztin egyezkedés szempontjából is kívánatos. Hagel elmondta, hogy amerikai kormányzati tisztségviselők szorosan együttműködnek az egyiptomi hadsereggel és rendőrséggel az arab országban tartózkodó amerikai állampolgárok biztonsága érdekében.
   
Chuck Hagel, aki egyébként az általa korábban fogadott Csang Van-csüan (Chang Wanquan) kínai védelmi miniszterrel közösen tartott sajtóértekezletet, bejelentette, hogy a két ország magas rangú vezetői közötti kapcsolatok előmozdítása jegyében jövőre Kínába látogat. Az amerikai hadsereg és a légierő vezérkari főnöke a miniszter közlése szerint még az idén felkeresi a kelet-ázsiai nagyhatalmat.
   
Az amerikai hadügyi tárca vezetője rámutatott, hogy a cél a két ország fegyveres erői közötti bizalom megerősítése annak reményében, hogy ezáltal sikerül elkerülni a nem kívánt feszültségeket vagy a katonai tévedéseket. Csang tábornok a maga részéről egyebek között azt hangoztatta, hogy Kína békére törekszik, de - mint mondta - nem szabad alábecsülni eltökéltségét, hogy megvédje szuverenitását.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Egyiptom - Hagel az erőszakcselekmények és a rendkívüli állapot beszüntetését követelte KairótólContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player