Szakszervezetek
Ad√≥csal√°si v√°d - Civilek t√ľntettek az √°facsal√°sok ellen Budapesten
Civil szervezetek t√ľntet√©sen k√∂vetelt√©k a "nagy ad√≥z√≥k √°ltal elk√∂vetett √°facsal√°sok" kivizsg√°l√°s√°t szombaton a f√Ķv√°rosban.
Flashmob a rasszista megnyilv√°nul√°sok √©s a Szabads√°g t√©rre tervezett eml√©km√Ľ ellen
A betiltott Magyar Gárda alapítására emlékeztek Budapesten
Demonstr√°ci√≥ az Astori√°n√°l - Befejez√Ķd√∂tt a forgalomakad√°lyoz√≥ megmozdul√°s
Demonstr√°ci√≥ az Astori√°n√°l - √Āll a forgalom
A Szeviép Zrt. egykori alvállalkozói demonstráltak Szegeden
MTI hírek
K√ľlf√∂ld
Ukr√°n v√°ls√°g - Kijevben az orvl√∂v√©szek a nemzeti bank √©p√ľlet√©b√Ķl adt√°k le l√∂v√©seiket
Magyarorsz√°g
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-cs√ļcs - P√°rizs: nem lesznek szankci√≥k Oroszorsz√°ggal szemben az uni√≥s cs√ļcson
K√ľlf√∂ld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyars√°g
Guly√°s: √≥ri√°si el√Ķrel√©p√©s, hogy n√©gy √©v alatt k√∂zel 600 ezren √©lnek a kedvezm√©nyes honos√≠t√°ssal
Sport
Versenyuszoda √©p√ľl G√∂d√∂ll√Ķn
Tudom√°ny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
K√ľlf√∂ld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Eg√©szs√©g√ľgy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdar√ļg√°s
Piturca marad a román szövetségi kapitány
B√Ľn√ľgy
V√°dat emelt a Borsod megyei f√Ķ√ľgy√©szs√©g a fojtogat√≥ saj√≥szentp√©teri f√©rfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Szeptember 2023
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ebben a hůnapban
Szeged
Szegedi hírek
B√Ķrgy√≥gy√°szati t√°vkonzult√°ci√≥s rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
V√°laszt√°s 2014 – Bajnai: √°prilisban hossz√ļ t√°vra eld√Ķl, az orsz√°g merre halad tov√°bb
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utast√°j√©koztat√≥-rendszer teszt√ľzeme a szegedi meg√°ll√≥kban
Szakszervezetek Szakszervezetek
Fidesz-sz√©kh√°z - Panaszt tesznek az √ľgy√©szs√©gn√©l a m√°rciusi demonstr√°ci√≥ r√©sztvev√Ķi
MTI   2013 July 27, Saturday  

Panaszt ny√ļjtanak be az √ľgy√©szs√©ghez a k√©nyszer√≠t√©s, illetve szem√©lyi szabads√°g megs√©rt√©se √ľgy√©ben a nyomoz√°st megsz√ľntet√Ķ hat√°rozat ellen azok a demonstr√°l√≥k, akik m√°rcius 7-√©n a Fidesz Lendvay utcai sz√©kh√°z√°n√°l t√ľntettek, √©s behatoltak az √©p√ľlet...
  HozzŠszůlŠsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Panaszt ny√ļjtanak be az √ľgy√©szs√©ghez a k√©nyszer√≠t√©s, illetve szem√©lyi szabads√°g megs√©rt√©se √ľgy√©ben a nyomoz√°st megsz√ľntet√Ķ hat√°rozat ellen azok a demonstr√°l√≥k, akik m√°rcius 7-√©n a Fidesz Lendvay utcai sz√©kh√°z√°n√°l t√ľntettek, √©s behatoltak az √©p√ľlet udvar√°ra - jelentett√©k be sajt√≥t√°j√©koztat√≥jukon az √©rintettek szombaton Budapesten.

¬†¬†¬†¬†Pelle Andrea, a demonstr√°l√≥k egyik jogi k√©pvisel√Ķje szerint a nyomoz√°st megsz√ľntet√Ķ hat√°rozat nem felel meg a p√°rtatlans√°g k√∂vetelm√©ny√©nek, hiszen az elj√°r√°s sor√°n minden felmer√ľl√Ķ bizony√≠t√©kot figyelembe kellett volna venni.
¬†¬†¬†¬†A jogi k√©pvisel√Ķ hozz√°tette: ha a panaszuk elb√≠r√°l√°sa alapj√°n sz√ľlet√Ķ √ļj hat√°rozat is ennyire "egyoldal√ļ √©s tisztess√©gtelen" marad, a strasbourgi emberi jogi b√≠r√≥s√°ghoz fordulnak. Inform√°ci√≥i szerint a sz√©kh√°zfoglal√≥k ellen gar√°zdas√°g miatt ind√≠tott elj√°r√°st is megsz√ľntetik, de az err√Ķl sz√≥l√≥ hat√°rozatot m√©g nem kapt√°k k√©zhez.
¬†¬†¬†¬†Ol√°h Kata, a Fidesz-sz√©kh√°zn√°l t√∂rt√©nt m√°rcius 7-i t√ľntet√©s egyik r√©sztvev√Ķje teljesen elfogadhatatlannak nevezte, hogy megsz√ľntett√©k a nyomoz√°st Sz. Ferenc √©s t√°rsai ellen, akik a Fidesz-sz√©kh√°zn√°l biztons√°gi √Ķrk√©nt l√©ptek fel, noha nem voltak tagjai a sz√©kh√°z v√©delm√©t ell√°t√≥ kft.-nek.
¬†¬†¬†¬†Ol√°h Kata szerint a nyomoz√°st megsz√ľntet√Ķ hat√°rozat "politikai alapon veti el" az √ľgyben tett vallom√°sokat. √Āll√°spontja szerint a tan√ļk√©nt meghallgatott t√ľntet√Ķk szavait teljesen kiforgatt√°k, a hat√°rozatban pedig s√ļlyos ellentmond√°sok vannak. Az egyik vallom√°s szerint az√©rt h√≠vt√°k oda a biztons√°gi √Ķr√∂ket, mert az √©p√ľlet √©letvesz√©lyes √°llapotban volt, √≠gy k√≠v√°nt√°k meg√≥vni a t√ľntet√Ķk testi √©ps√©g√©t, m√≠g a m√°sik besz√°mol√≥ szerint a sz√©kh√°zban dolgoz√≥k "rettegtek" a t√ľntet√Ķkt√Ķl.
¬†¬†¬†¬†Hangs√ļlyozta: a demonstr√°l√≥k a f√∂ld√∂n √ľlve, b√©k√©sen tiltakoztak, √°m ez a hat√°rozatb√≥l nem der√ľl ki.
¬†¬†¬†¬†A szombati sajt√≥t√°j√©koztat√≥n r√©szt vev√Ķk "Tisztess√©ges elj√°r√°st!", illetve "Alkotm√°nyt, demokr√°ci√°t √©s jog√°llamot!" felirat√ļ transzparenseket emeltek a magasba.
¬†¬†¬†¬†M√°rcius 7-√©n n√©h√°ny tucat t√ľntet√Ķ hatolt be a Fidesz budapesti, Lendvay utcai sz√©kh√°z√°nak udvar√°ra, √≠gy tiltakozva az alapt√∂rv√©ny negyedik m√≥dos√≠t√°sa ellen. A demonstr√°l√≥k a bej√°ratot v√©d√Ķ vaskapun m√°sztak be az √©p√ľlet udvar√°ba, majd ott le√ľltek, √©s kifesz√≠tettek egy, "Az alkotm√°ny nem j√°t√©k" felirat√ļ transzparenst.
¬†¬†¬†¬†A Lendvay utcai √©p√ľletn√©l t√∂rt√©nt cselekm√©nyekkel kapcsolatban a Budapesti Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g (BRFK) m√°rcius 22-√©n rendelt el nyomoz√°st.
¬†¬†¬†¬†Az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g (ORFK) kommunik√°ci√≥s szolg√°lat√°nak akkori t√°j√©koztat√°sa szerint "sz√©kh√°zfoglal√°s" √©s az azt k√∂vet√Ķ esem√©nyek miatt tett feljelent√©sek alapj√°n csoportosan elk√∂vetett gar√°zdas√°g, illetve k√©nyszer√≠t√©s b√Ľntett√©nek megalapozott gyan√ļja miatt ind√≠tott elj√°r√°sokat a BRFK. M√°rcius 29-√©n a nyomoz√≥k h√°rom embert hallgattak ki gyan√ļs√≠tottk√©nt.
¬†¬†¬†¬†Az ORFK kommunik√°ci√≥s szolg√°lata az MTI-nek arra a k√©rd√©s√©re, hogy a k√©nyszer√≠t√©s √ľgy√©ben folytatott elj√°r√°st megsz√ľntett√©k-e, azt v√°laszolta, igen, mert nem t√∂rt√©nt b√Ľncselekm√©ny.


HozzŠszůlŠsok Kedves Olvasů! Jelentkezzen be ťs akkor hozzŠszůlhat a tťmŠhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszŠgos ťs sport hŪrek a nap 24 ůrŠjŠban!:H√≠rek arrow H√≠rk√∂zpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player